Up To Date 1031

Up To Date 1031

augustus 21, 2023 0

 

Peter Bral was de eerste gast van Peter, Emile en Ronny. Hij brengt met de Cultuurraad Zulte het Festival Van Vlaanderen naar Machelen met het programma “IDENTIDADES : DE MAGIE VAN DE DUENDE”.. Het gezelschap ‘Dianto Reed Quintet’ treedt op in de kerk van Machelen op 15 september. Dit openingsconcert zal plaatsvinden in de St.-Michiel, Cornelius & Gisleniuskerk van Machelen-aan-de-Leie. In dit programma gaan de vijf leden (María González Bullón, hobo/Ovidi Martí Garasa, saxofoon/María Losada Burgo, fagot/Erick Rojas Toapanta, basklarinet/María Luisa Olmos Ros, klarinet van het kwintet op zoek naar hun Spaanse roots met als rode draad de Spaanse ‘duende’, een onvertaalbaar begrip dat associaties met de pure emotie van de flamencocultuur oproept. Het programma verbindt vijf eeuwen Spaanse muziek en biedt het beste dat het land op dit gebied heeft voortgebracht, met enkele grote namen als Albéniz, De Falla en Granados. Daarnaast vallen er ook minder bekende parels te ontdekken, zoals Amadeo Vives en Xoan Montes Capón. Er zal klassieke muziek in de kerk te horen zijn, maar ook onvervalste folklore. Met hun grote gevoel voor timing en een subtiele choreografie maakt Dianto er een bijzonder krachtige uitvoering van, die de grenzen van de concertpraktijk verlegt. Het programma is een ode van de vijf Spaanse musici aan de diversiteit van hun geboorteland. Een uitzonderlijke ervaring om niet te missen! Iets om de ‘duende’ live te komen voelen:

Reservaties kunnen geboekt worden via het onlineplatvorm: www.wicket.be/cultuurzulte
Voor info: https://www.zulte.be/FestivalVanVlaanderen of op het nummer: 09/2431404
Kaarten kosten in voorverkoop 18 euro, aan de kassa 20 euro/ Beschermlidtickets met toegang tot de receptie in het Raveelmuseum na afloop van het concert in voorverkoop 35 euro en aan de kassa 40 euro.

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Secretaris Herman Van Haecke bracht Walther De Weirdt en Joris Van Hee mee. Zij vieren binnenkort met de seniorenvereniging Vl@s afdeling Deinze-Leieland hun 25-jarig bestaan. De Vlaamse actieve senioren, kortweg Vl@s –met de afdeling Deinze-Leieland, bestaan 25 jaar. Vl@s brengt mensen met uiteenlopende belangstelling bij elkaar. Toch zijn er nog velen die deze vereniging niet kennen. Misschien is er goesting om in goed gezelschap optimaal te kunnen genieten van onze bruisende en ontspannende activiteiten, van de beste gastsprekers, van uitmuntende culturele evenementen, van verschillende sportactiviteiten en van een warm en persoonlijk onthaal van onze vrijwilligers bestuursleden. Op dinsdag 12 september vieren ze ons 25 jaar bestaan.

Jeugdcoördinator Arno Corijn organiseert met de vzw Kajak Club Deinze ‘de Battle of Astene Sas’ op 3 september. Reeds vijf jaar organiseert de club de welbekende Battle Of Astene Sas op de eerste zondag van september, waarbij verscheidene teams het in reuze-kano’s tegen elkaar opnemen. Ze willen op die manier hun sport voor iedereen toegankelijk maken en hebben er daarom voor gekozen om een Mini-Battle te organiseren voor jongeren die minder kansen krijgen in de maatschappij. Deze Mini-Battle vindt plaats op zaterdag 2 september vanaf 13u: maak hiervoor een team van 5 jeugdleden en 1 begeleider (+18j).
Wat mogen de deelnemers verwachten?
13u-14u: elk team krijgt een persoonlijke kano-initiatie door enthousiaste trainers (20 min. per team).
14u-17u: wedstrijd
Proef 1: Met hun team leggen ze zo snel mogelijk 250m af.
Proef 2: Als één hecht team loodst men de boot langs obstakels richting ons waterspringkasteel. Eén iemand van het team springt het water in en zwemt richting het vlot. Na het affluiten boven aan het vlot, stopt de tijd.

Je kan het programma telkens vanaf maandag integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de groene knop “Tequila Gemist” boven in het menu van de homepage van deze website. Er is natuurlijk ook nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × 5 =