Up To Date 1027

Up To Date 1027

juli 24, 2023 0

De eerste gast van Peter en Guido was finaliste Miss Grace Benelux Sabrina Claes, maar die moest verstek geven omdat zij onverwacht moest werken. Peter en Guido besteedden daarop uitgebreid aandacht aan het programma van de Deinse Feesten.

Serhat Yildirim was wel aanwezig in de studio. Hij is Deinzenaar en studeerde net af als dokter maar zijn parcours stopt hierbij niet. Hij is immers toegelaten tot de prestigieuze Harvard University in het Amerikaanse Massachusetts. Daar gaat hij een bijkomende master volgen in Global Health (Delivery). Dat hij geselecteerd werd is uniek. Uit honderden kandidaten werden er slechts 12 geselecteerd, niet van uit België alleen maar van over de hele wereld. En daar is Serhat dus bij. Wat een prestatie! Peter en Guido luisterden naar het verhaal van Serhat. Hij studeerde in Deinze aan het Erasmus Atheneum en volgde daarna de opleiding geneeskunde aan de universiteit van Gent. Nu hij er afgestudeerd is mag hij naar de prestigieuze Harvard-universiteit. Dit was zeker niet evident. Er waren meer dan 700 kandidaten van over de hele wereld. Yildirim moest een reeks selectieprocedure doorlopen. Uiteindelijk mogen er slechts 12 kandidaten starten aan de Harvard University, van over de hele wereld. Het gaat over een tweejarige master Global Health Delivery. De studie is er gericht op de praktijk: hoe geneeskundige zorg brengen naar mensen die er nu van uitgesloten blijven.

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Yannic Demeyer is coördinator van Rond de Watertoren vzw en zij  lichtte een aantal initiatieven van de bedrijvenvereniging toe. Zij werkten het afgelopen semester aan verschillende initiatieven in het kader van een provinciaal subsidiedossier. Dit dossier is gericht op drie pijlers voor telkens de drie industriezones (zone 4/Industrielaan, zone 5/De Tonne, zone 6/Europalaan): studie/groen/signalisatie/rustpunten, educatie/duurzaamheid en inrichting/verkeer. Er is een nieuw ingericht publiek rustpunt opengesteld aan de Industriezone 4, namelijk een groenzone tegenover Gevaert Bandweverij, Industrielaan 18, 9800 Deinze. De bedrijventerreinvereniging Rond de Watertoren vzw organiseert daarnaast op 15/9 een zwerfvuilactie en op 26, 27 en 28/9 is er een ophaling archiefvernietiging.

Davy D’Halluin uit Deinze won de Europese flitsverhalenwedstrijd uit meer dan 1000 inschrijvingen.  Hij bracht zijn beide dochters mee naar de studio. De jury van de European Flash Fiction Contest koos het flitsverhaal ‘Drie Horizontaal’ van Davy D’Halluin afkomstig uit Petegem uit tot het beste verhaal uit meer dan 1000 inzendingen  Het is een aangrijpend relaas van een dakloze man in Parijs. Davy haalde zijn inspiratie tijdens een citytrip. Het is een wedstrijd waarbij men een verhaal moet vertellen in maximum 100 woorden. Davy werkt als redacteur voor de CM. Maar dit is toch iets speciaal. Hoe hij ertoe gekomen is, wat hij precies schreef, wat de overwinning voor hem betekent, wat hij eraan verdiende, en veel andere vragen werden beantwoord tijdens deze interessante babbel.

Je kan het programma telkens vanaf maandag integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de groene knop “Tequila Gemist” (zie hieronder) boven in het menu van de homepage van deze website. Er is natuurlijk ook nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × 5 =