Up To Date 1028

Up To Date 1028

augustus 1, 2023 0

 

Peter en Eva begonnen deze keer met nieuws uit eigen huis. Marc Vandenbroecke zat thuis aan de telefoon en Alain Moerman was te gast in de studio. Zij stelden uitgebreid de 19de Leerzewegels en Jan Filliersroute van radio Tequila voor die verreden wordt op zondag 6 augustus. De Leerzewegels is ongeveer 45km lang  en de Jan Filliersroute ongeveer 25 km. De tocht vertrekt bij Tuinen Michaël in dezelfde Bredestraat als de studio’s van Tequila. Het gaat verder via stopplaatsen aan Filliers, VIBLO Leieland, garage Schepens, zwembaden&terrasse&opritten Wim Beyens en NOA outdoor living -Renson.

Starten kan tussen 9.30 en 14 uur. Voor de korte route betaal je 16 euro, voor de lange route ligt de prijs op 20 euro. Kinderen tot 12 jaar fietsen mee vanaf 10 euro. Bij aankomst krijgt elke fietser een portie frietjes met een stukje vlees. Per deelnemer schenkt Radio Tequila 1 euro aan T4cycling, een vereniging die zich inzet om mensen in beweging te krijgen. Inschrijven kan nog tot en met donderdag 3 augustus via www.radiotequila.be.

Fran Devos van vzw NCP bracht meer info over de concertreeks De Kunstwaard in Zomergem. Vanaf september start daar een concertreeks met Nederlandstalige muziek. Puntjudith bijt de spits af op 15/09. Puntjudith maakt expressieve, Nederlandstalige elektronische popmuziek. Met rauwe sounds, zware beats en pulserende bassen creëert ze een energieke liveperformance en zingt ze over zowel persoonlijke als existentiële thema’s. Ze mixt film, dans, mode en muziek en werkt samen met een groot team van jonge creatievelingen om een immersieve visuele wereld te bouwen rond haar alternatieve indie-pop tracks. Haar EP Lawines kwam in oktober 2022 uit via PIAS. Deze werd gelijktijdig uitgebracht met een nieuwe multidisciplinaire film die in première ging op het Nederlands Filmfestival en wordt vertoond tijdens onder andere ADE en Fashionclash en online in première ging bij de Focus Knack. Haar debuut EP Snelweg (2021) werd gedraaid op verschillende radiostations in België (Radio 1, StuBru) en Nederland (3voor12, Kink). Ze toerde als OOR talent 2021 met Popronde door Nederland en stond in het voorprogramma van artiesten als Weval en Aafke Romeijn. Vzw NCP uit Zomergem is enorm trots een dergelijke grote artieste te mogen verwelkomen om de concertreeks af te trappen. Er zijn slechts 80 kaarten beschikbaar dus wie er bij wil zijn zal snel moeten zijn! De tickets worden online verkocht op https://studioncp.com/de-kunstwaard.Meer info over haar: https://puntjudith.nl/.

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Koen Vlerick uit De Pinte is schilder, beeldend kunstenaar maar ook dichter. Hij schreef de liedtekst voor ‘JENS’, een herinnering aan zijn overleden zoon. Chris Thomson is de uitvoerende artiest. Beiden zijn te gast. Het lied “Jens” werd enkele weken geleden uitgebracht en kan online beluisterd worden via Spotify, YouTube, Facebook, Deezer, Apple: https://share.amuse.io/track/chris-thomson-jens. De songtekst is van Koen Vlerick. Uitvoerend artiest is Chris Thomson. Koen probeert zo de herinnering aan zijn overleden zoon Jens verder te bewaren.

Eva Vanooteghem kwam ons alles vertellen over Summer Bloom Fest 2.0, de ultieme zomerbeleving voor body, mind & soul in de Brielmeersen in Deinze. Op 5 en 6 augustus 2023 strijkt het Summer Bloom Fest 2.0 neer, hét festival van Bloom dat mindfulness en spiritualiteit voor iedereen toegankelijk maakt. Na het overweldigende succes van vorig jaar neemt Summer Bloom Fest deze keer een nog grotere locatie in: het adembenemende recreatiedomein ‘De Brielmeersen’ in het hartje van Deinze. Het belooft een onvergetelijk en betoverend weekend te worden, met bekende en inspirerende sprekers zoals spirituele gids Swami Purnachaitanya en professor en psycholoog Mattias Desmet. Dit buitengewone festival biedt de bezoeker de gelegenheid om zichzelf onder te dompelen in een ultieme ervaring voor body, mind & soul. Twee dagen lang verbinden en groeien te midden van de natuur. Het uitgestrekte terrein van maar liefst 5000 m², vlakbij de bruisende stad Gent, wordt omgetoverd in een magische wereld vol verrassingen.

Het Summer Bloom Fest 2.0 is een festival waarbij de aanwezigen in zachtheid kunnen thuiskomen: het hart, de ziel en het ganse lichaam krijgen de volle aandacht. De bezoeker wacht een spirituele tweedaagse waarbij hij kan leren, dansen, zingen, loslaten en ontspannen. Dat allemaal op één bijzondere locatie. Bovendien wordt de bezoeker getrakteerd op inspirerende gastsprekers en workshops, energieke live optredens en een overvloed aan activiteiten die de zintuigen prikkelen en de geest verruimen. Er staan heel wat mooie namen op de line-up van het Summer Bloom Fest 2.0. De headliners zijn ongetwijfeld spirituele meester Swami Purnachaitanya en professor klinische psychologie Mattias Desmet.

Op 5 augustus 2023 geeft Mattias Desmet de lezing: ‘De crisis van de waarheid in tijden van propaganda’. Mattias schreef verschillende boeken, waaronder de internationale bestseller ‘De psychologie van het totalitarisme’ en werd in 2020 bekend bij het grote publiek met zijn theorie over massavorming die vooral tijdens de coronacrisis veel aandacht kreeg.

Op zondag 6 augustus 2023 brengt spirituele gids Swami Purnachaitanya een workshop over meditaties en mantra’s en licht deze bijzondere spreker en auteur toe hoe deze voor meer evenwicht en innerlijke rust kunnen zorgen. De in Nederland geboren Swami Purnachaitanya werd in India opgeleid tot meditatie-, yoga- en mantradocent en reist de wereld rond om eeuwenoude inzichten over zelfontwikkeling te delen. Summer Bloom Fest bestaat uit verschillende zones om te verkennen. In de Holistic Zone neem je deel aan yogalessen, groepsmeditaties, sjamanistische reizen en ecstatic dance. In de Jupiter Zone woon je boeiende lezingen bij over diverse onderwerpen. De Fusion Zone biedt workshops over onder andere kruiden, voeding en lachyoga. In de Plaza vind je ervaren astrologen, mediums en kaartleggers voor persoonlijke consultaties. De – niet onbelangrijke – food zone voorziet in heerlijke drankjes en gezonde hongerstillers. Tot slot beleef je heel wat shopplezier bij de leuke bazaars met de mooiste spirituele en new age snuisterijen. Natuurlijk heeft Bloom ook aan de kids gedacht. Die kunnen zich volledig uitleven in de nabijgelegen speeltuin en zullen dus niets te kort komen.

Het Summer Bloom Fest 2.0 belooft een betoverende ervaring te worden waar dromen werkelijkheid worden en de magie van de zomer tot leven komt. Tickets voor Summer Bloom Fest zijn nu verkrijgbaar in voorverkoop. Dagtickets zijn beschikbaar aan €24 per persoon. Coombiticket voor zaterdag én zondag aan €34/persoon. Kids > 14 jaar: gratis
Ticketing link & line-up: https://www.bloom.be/summerbloomfest2023

Je kan het programma telkens vanaf maandag integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de groene knop “Tequila Gemist” (zie hieronder) boven in het menu van de homepage van deze website. Er is natuurlijk ook nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig − 1 =