Up To Date 1026

Up To Date 1026

juli 17, 2023 0

 

Francis Maere was de eerste gast van Peter en Eva op deze zondagmorgen. Hij zorgt er opnieuw voor dat kunstliefhebbers terug aan hun trekken komen met een unieke expo in de Ooidonkdreef in de oude hoeve gelegen bij kasteel Ooidonk in Bachte-Maria-Leerne. Kunsthandelaar Francis Maere en zijn vrouw Sylvie Martens zijn er terug in geslaagd een tentoonstelling te organiseren. Hun zoon Arnaud zorgt voor de nodige drankjes met BARASART. Twee jaar geleden, 2021, was er al het art festival Let’s Get Out, waarbij meer dan 140 werken van een dertigtal kunstenaars, waaronder bv. Stief Desmet en Arne Quinze, er tentoonstelden in de tuin van kasteel Ooidonk en de nabijgelegen beschermde hoeve Goed te Reables in de Ooidonkdreef. Afgelopen winter kwam er opnieuw een expo in Goed te Reables en ook nu kan je in de vijftiende-eeuwse hoeve terecht voor de expo Art for Sale. Wat is er te zien? 150 werken van 25 hedendaagse kunstenaars samen. Het gaat voornamelijk om Belgische kunstenaars, maar er zijn ook enkele internationale kunstenaars bij betrokken zoals de 94-jarige Amerikaan Pierre Clerk die werken in het MoMa (museum voor moderne kunst, red.) in New York heeft hangen. Er zijn werken te zien van Etienne Desmet, Eugène Dodeigne, Johan De Wit, Sophie Nyns en Stief Desmet. Je kan er ook werken kopen. Tapjes en kleine tapjes zijn te bekomen in de zomerbar BARASART. De expo is gestart op zaterdag 15 juli en loopt tot en met 17 september, van donderdag tot en met zondag telkens van 11 tot 18 uur, maar de zomerbar blijft open tot 22 uur.

Peter en Eva hadden een uitgebreid telefonisch interview met Julie Van den Heede, communicatieadviseur van de politiezone Deinze-Zulte-Lievegem. 2022 was een – zo goed als – coronavrij jaar. Bij de politie konden ze dan ook van de gelegenheid gebruik maken om een succesvolle “Dag van de veiligheid” te organiseren met maar liefst meer dan 8.000 bezoekers! Maar ook hun routinewerking lag niet stil. Daarom delen ze graag hun jaaroverzicht mee met het publiek. Uiteraard hebben ze dit te danken aan al hun medewerkers die zich zoals steeds hard inzetten voor het reilen en zeilen in de politiezone.

11:00 De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Eva Van De Putte is voorzitter van de Jeugdraad. Samen met schepen van Jeugd Rutger De Reu en Jolien De Wispelaere van de Jeugddienst hadden zij het over de werking van de Jeugdraad, over kampen en het bestaan van een uitleendienst kampeermateriaal en hoe veel kampeermateriaal een tweede leven krijgt. Tussendoor vroeg Peter ook nog aan de schepen hoe het kampincident in Bouillon precies verlopen is. Iedereen mee op kamp! Dat is de leuze van de uitleendienst voor kampeermateriaal in Deinze. Op initiatief van de Jeugdraad van Deinze slaan de stedelijke jeugddienst van Deinze en Jeugdraad Deinze de handen ineen om ervoor te zorgen dat iedereen deze zomer mee op kamp kan gaan. De uitleendienst voor kampeermateriaal biedt gratis kampeermateriaal aan zodat iedereen mee op kamp of op reis kan en is zowel toegankelijk voor kinderen en jongeren die lid zijn van een jeugdvereniging als voor alle andere kinderen en jongeren die op weekend, op kamp of jongerenvakantie willen gaan. Met deze uitleendienst wil stad Deinze op advies van Jeugdraad Deinze één van de drempels die maatschappelijk kwetsbare gezinnen ervaren wanneer hun kinderen willen deelnemen aan jeugdkampen of -vakanties kleiner maken. Het gratis gebruik kunnen maken van tal van nuttige kampeermaterialen maakt de stap om op avontuur te gaan kleiner. Toen JEZ (Jong en Zot) binnen vaarde in Deinze, organiseerde Jeugdraad Deinze een inzamelactie. Zowel op die dag als de weken ervoor kon iedereen zijn kampeermateriaal een tweede leven schenken. Daarnaast tastte Jeugdraad Deinze zelf in de buidel en kocht de Jeugdraad nog extra spullen aan om een voldoende groot aanbod in de uitleendienst te hebben. Hierbij konden ze ook rekenen op een subsidie van Huis van het Kind om de kampeeruitleendienst verder aan te vullen. De uitleendienst voor kampeermateriaal is toegankelijk voor iedereen tijdens de openingsuren van de stedelijke jeugddienst. Het materiaal kan telkens aangevraagd worden voor een periode van max. 20 dagen. De materialen moeten ongeschonden en gewassen teruggebracht worden. Materiaal kan men aanvragen door het aanvraagformulier op www.deinze.be/kampeermateriaal in te vullen en ondertekend terug te sturen naar: brieljant@deinze.be.

Bram Moony Vermeersch van ART-spot.be is niet alleen manager van Crossbones Trombones en enkele andere artiesten maar ook organisator van Melkrock Tielt. Op zondag 13/8 vindt het muziekfestival Melkrock plaats in Tielt met heel wat interessante artiesten waaronder o.a. Admiral Freebee / Mooneye / enz. Verder is hij ook manager van Crossbones Trombones met o.a. Bram Meese uit Tielt. Deze formatie is heel uniek. Bram Meese van Crossbones Trombones kiezen ze voor hun ‘Dinner Time’ voor Drum-‘n-bass, diepgaande bonkende beats en strakke trombones-effecten met vrije ruimte voor improvisatie! Dansen geblazen dus.

Met hun programma ‘Slide’n Beats’ combineert Crossbones Trombones, het collectief rond de ondernemende trombonist Bram Meese, de zachte en warme kracht van trombones met de koele, geprogrammeerde input van elektronica. Deze combinatie lift de muziek tot een dansbaar geheel waarbij zowat elk publiek aangesproken wordt. Met een mix van zowel eigen composities als verrassende arrangementen van bekende nummers streeft Crossbones Trombones naar een unieke beleving. 2022 liep op wieltjes voor Crossbones Trombones. Na shows in Dubai, Seoel en een tour in Canada stond ook Dranouter Festival op de agenda. Crossbones Trombones werkte al samen met tal van concertorganisaties (Festival van Vlaanderen Gent, Stad Gent, Klara, MnM, Concertgebouw Brugge, Flagey, Pukkelpop, …), muzikanten (Jef Neve, Janis Vakarelis, Marc Godfroid, Lode Mertens, …), ensembles (Spectra, Ictus, Spanish Brass, …) en orkesten (South-Netherlands Philharmonic, Chamber orchestra of Europe, Concertgebouworkest Amsterdam, Brussels Philharmonic Orchestra, Brussels Jazz Orchestra, …

Nog in in 2023 volgen shows in Amerika (New York, Washington en Philadelphia), Noorwegen en een tour in de Emiraten. Op internationaal vlak heeft Crossbones Trombones alvast een mooi parcours afgelegd.

Je kan het programma telkens vanaf maandag integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de groene knop “Tequila Gemist” (zie hieronder) boven in het menu van de homepage van deze website. Er is natuurlijk ook nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × een =