Up To Date 1005

Up To Date 1005

februari 20, 2023 0

 

Greg Moulin opent begin maart zijn glasatelier De Winkl in de Farmfabriek en kwam dat even in de verf zetten in de studio bij Peter en Judith. Vier jaar geleden opende Deinzenaar Joost Van der Cruysse de deuren van Farmfabriek in de Slachthuisstraat in Deinze. Kunstenaars en andere creatievelingen kunnen er een atelier huren en ondertussen is het gelijkvloers omgetoverd tot het FarmcafĂ©. In oktober 2019 stapte Gentenaar Greg Moulin mee in het Farm-verhaal en hij breidt de plek nu uit met een winkel onder de naam “WINKL”. Greg heeft een glasatelier op de eerste verdieping waar hij zijn kunstwerken maakt en hij huurde een extra ruimte om er ook glasworkshops in te geven. Zo heeft hij extra ruimte en plaats om er een winkel in te beginnen. Dit wordt aangevuld door de andere huurders. In die Winkl wordt 90% van de producten handgemaakt in de ateliers. Naast zijn werken vind je er keramiek en tableware van ’t Kleine Ateliertje, juweelkunst van Evi Mestdagh, verlichting van Pepijn De Greef, zitmeubelen van Atelier Fluweel, kunstkeramiek van Marnix Hoys , koffie van Smoking Coffee Roasters, interieurtextiel en mode van Het Stoffensief, keramiek en tableware van Reninca Ceramica, tableware en deco van Joost Van der Cruysse, wenskaarten van Hello August en glasjuwelen van MĂ©lange Bizar,t.

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Voorzitter Michael De Coster, geflankeerd door Sam en David van FeestcomitĂ© Gottem stelden de 50ste ZOMERZONDAG voor. In Gottem organiseert het Sport- en FeestcomitĂ© de 50ste zomerzondag op 26 februari van 10 tot 18 uur in zaal ‘De Vlasschuur & de kerk va, Gottem. De toegang is gratis. Er is een doorlopende tentoonstelling kunst- ambacht – hobby. Om 11 uur is er de officiĂ«le opening door de Belleman van Deinze om 11 uur. Toin (Delva) demonstreert hoe hij keramiek bakt met unieke ‘paardenhaartechniek’. Arnold presenteert ‘Gottem, tijdens de ‘Meidagen 1940 en Camiel De Waegenaere zijn gedicht. Kijk binnen voor enkele interviews met gevestigde waarden en welke Gottemnaren dit jaar exposeren. Verder zijn er Workshops voor de Kids: knutselen met polymeerklei met Danique (doorlopend in de zaal); Openbaar kunstenkabinet met Katrijn (doorlopend van 14 uur tot 17.30 uur in polyvalente zaal van de school; Dansen met Elke: om 14u. voor 4e, 5e en 6e lj- om 15u. voor 1e, 2e en 3e lj en om 16 u. voor kleuters, dit in de kerk.
Ter plaatse kan je genieten van een lekkere pannenkoek, een knakworst of van een biertje van de plaatselijke brouwerij Canarus.

Schepen voor lokaal Mondiaal Beleid Trees Van Hove over de VeggieChallenge in maart. Onder het motto ‘Alles kan Veggie’ start op 1 maart 2023 de derde editie van de VeggieChallenge. Dat is een gratis online coachingsprogramma dat mensen inspireert om een maand minder vlees te eten: goed voor je lijf, de planeet en je smaakpapillen. De stad met de beste Veggie Burgers (het meest aantal deelnemende inwoners) wint de VeggieChallenge 2023 Award! Leid jij Deinze mee naar de overwinning? Je kiest zelf of je een maand volledig veggie of vegan wil proberen of liever begint met een paar vleesvrije dagen in de week. Op www.veggiechallenge.be kan je je inschrijven. Je ontvangt dan gratis tips, tricks en receptjes, en je maakt kans op leuke prijzen! Er valt ook voor stad Deinze wat te winnen.

De muziek voor deze aflevering werd ook nu weer gekozen door Roland en Paul:

Je kan het programma telkens vanaf maandag integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de groene knop “Tequila Gemist” (zie hieronder) boven in het menu van de homepage van deze website. Er is natuurlijk ook nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 − 5 =