Up To Date 1048

Up To Date 1048

december 22, 2023 0

Up To Date 1048

   december 18, 2023  Uncategorized  0

  

Peter en Eva DG ontvingen deze zondagmorgen als eerste gasten voorzitter Johan Jaspaert en bestuurslid Willy Nachtergaele van de Heemkundige Kring Zulte. Zij kwamen de voorstelling van het nieuwe jaarboek op vrijdag 22 december aankondigen.  Volgende vrijdag om 20 u wordt in de Gaston Martenszaal in Zulte het 29ste jaarboek van de Geschied- en Heemkundige Kring voorgesteld. Traditiegetrouw zorgt de Zultse Heemkring ook nu weer voor een boeiende avond met heel wat interessante weetjes uit het verleden van Machelen, Olsene en Zulte. Tijdens de voorstelling komen enkele auteurs aan de hand van een gefilmd interview of tijdens een podiumgesprek toelichting geven bij hun publicatie. Na de voorstelling is er een receptie met gelegenheid tot nakaarten met de auteurs. De voorstelling van het jaarboek is echter nu al volledig volzet. Wel is nog een voorintekening mogelijk. Dan geniet je van een korting: 25 euro ipv 30 euro.

Martine Van Autrijve van Koortzz en telefonisch Wouter Bruneel hadden het over de productie Verkeerde Nachten op 12 januari in het Leietheater. Het is een productie van Wouter Bruneel en Arne Sierens. Wouter is bekend bij het brede publiek van series als De Zonen Van As, Eigen Kweek, Onder Vuur, Zie mij Graag. Hij is een sappige West-Vlaamse acteur die vorig seizoen nog in het Leietheater stond met Once Upon A Time in de westhoek van Compagnie Cecilia met Sebastien Dewaele. Die voorstelling was gebaseerd op zijn familie. Daar heeft het publiek kunnen zien wat een schitterende acteur hij is. Wouter is een fysieke acteur. Het is een plezier om naar hem te kijken. Hij doet zelf techniek, belichting en bedient de muziek in de voorstelling. Daar danst hij ook op, zalig hoe hij dat doet. De taal van de voorstelling is ook bijzonder. Arne hanteert vaak een specifiek idioom. Dat is ook hier het geval. Dat zijn geen zinnen zoals we die normaal zouden uitspreken. Hij laat bv het onderwerp van de zin weg. Valt met de deur in huis. Het duurt 5 minuten voor je daarmee weg bent, maar daarna is het een plezier voor het publiek en ook een kunst van de acteur om dit een hele voorstelling consequent te kunnen aanhouden. Zeker niet gemakkelijk ook om zoiets te leren. Ze toeren nog tot in maart 2025 en ze komen ook nog in de buurt zoals in Gent in de Minard, maar Deinze is natuurlijk de plaats waar je wil komen kijken.

Het is een productie van Koortzz en De Kwelm, die zo eens iets anders doet dan grote producties in Deinze. Volgend jaar in september brengen ze terug een grote productie in Deinze. Dat is dan meteen een primeur! Meer info over Verkeerde Nachten is te vinden op de site van Koortzz. https://koortzz.be/programma/verkeerde-nachten

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Guido Vermaerke en zijn collega Ine Vanheirreweghe van het Whizzkidsteam hadden het over hun samenwerking met het WZC Sint-Franciscus Vinkt voor een digitale speurtocht omtrent intergenerationeel werken. Op de facebookpagina www.facebook.com/Whizzkidswedstrijd/ vind je een post over de digitale speurtocht met links naar AVS en Het Nieuwsblad.

In het kader van de Seniorenweek hebben Whizzkids en woonzorgcentrum Sint-Franciscus in Vinkt de handen in elkaar geslagen om een wel erg bijzondere digitale speurtocht samen te stellen omtrent intergenerationeel werken. De speurtocht moet helpen om de digitale vaardigheden van jong en oud te verbeteren, en tegelijkertijd mogelijke activiteiten voor werken tussen generaties aanreiken. AVS maakte een reportage ( https://ap.lc/XJAab ) en o.a. het Nieuwsblad wijdde er een artikel aan (https://ap.lc/FqFwa.). Iedereen kan de digitale speurtocht eens uitproberen? Surf daarvoor naar www.whizzkids.online.

Peter Lambert speelt begin volgend jaar Ok Boomer! In de Scheve Schuur in Machelen. Ok Boomer is een hilarisch portret van een ‘woke’ babyboomer met bitterzoete verhalen en emoties. Het is een hilarisch portret van een ‘woke’ babyboomer met bitterzoete verhalen en emoties. Peter Lambert komt niet alleen als boomer uit de kast, hij haalt er ook alles uit. Davidsfonds Machelen en Live For Better Days, een organisatie ten voordele van hersentumoronderzoek aan de UZ Brussel, nodigen uit. Toegang: € 12.

Waar? De scheve schuur, Karperstraat +4, Machelen (Zulte).

Wanneer? Vrijdag 5 januari 20:00; Zaterdag 6 januari 20:00; Zondag 7 januari 17:00 tot 20:00; Maandag 8 januari 20:00; Donderdag 11 januari 20:00; Vrijdag 12 januari 20:00; zaterdag 13 januari 20:00; Zondag 14 januari 17:00.

Contact? 0477 64 43 23.

Je kan het programma telkens vanaf maandag integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de knop “Tequila Gemist” boven in het menu van de homepage van deze website. Er is natuurlijk ook nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × twee =