Up To Date 1049

Up To Date 1049

januari 9, 2024 0

 

Eva Germeys maakt vanaf voortaan ook deel uit van ons UP TO DATE – team. Maar eerst wilden we nader kennismaken met Eva want beroepshalve is zij troostcompagnon | verhalenverteller bij afscheid | ceremoniespreker | ‘Adieu Chaleureux’, een nieuw platform voor afscheidssprekers | storyteller bij uitvaarten en huwelijken | …Wij kwamen meer te weten over het hoe en waarom van deze ‘uitzonderlijke job’.

Patrick Steyaert van Pasar Deinze vertelde over hun 31°Nieuwjaarsconcert met als thema “The Elements” in CC Leietheater op 20 januari . Voor de 31ste keer slaan Pasar en het Bevers Harmonieorkest de handen in mekaar om een uniek Nieuwjaarsconcert te brengen. Dit jaar neemt het orkest jullie mee doorheen de natuurelementen aarde, water, vuur en wind in de brede betekenis van het woord en zeer gevarieerd in stijl zoals het BHO altijd garandeert. Op het programma werken van o.a. James Horner, Brian Balmages, Philip Sparke, Bidrich Smetana, Rosano Galante, Earth Wind and Fire, Deep Purple …. Om alles kracht bij te zetten wordt het programma prachtig in beeld gebracht door videoanimatie. Een must-see concert en een mooi cultureel begin van het nieuwe jaar.
Tickets (genummerde plaatsen!) kosten 18 euro en kan je online aanvragen via www.leietheater.be/pasar31. Info: Steyaert Patrick 09 387 01 51 – 0484 08 36 26.

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar. Aflevering 148!

Vanaf maandag 8 januari kan je op Play4 acht weken lang kijken naar EXPEDITIE GROENLAND. Acht bekende avonturiers waagden zich 12 dagen lang aan een loodzware expeditie door het ijskoude Groenland. Ruben Royaert uit Kruisem maakte als freelance cameraman deze onvergetelijke en buitengewone expeditie mee! Hij kwam tussen 11 en 12 uur zijn verhaal doen in Up To Date.

Play 4 wist de kijker al te overbluffen met ‘Over de Oceaan’, waar een aantal BV’s (6) de zware overtocht maakten met een zeilboot. Wat er vanaf 8 januari zit aan te komen, ‘ De Expeditie: Groenland’, doet daar enigszins aan denken, al is het nu niet op het water maar wel op ski’s en sledes in onmetelijke sneeuwvlaktes. Maar de uitdaging lijkt in eerste instantie even groot én minstens zo gevaarlijk! Of gaat de vergelijking niet op? Acht vrijwillige bekende landgenoten doen een 160 kilometer lange tocht door Groenland onder leiding van twee ervaren gidsen. Maar het doet vermoeden dat het niet alleen een fysieke uitdaging is maar ook mentaal! Met temperaturen tot 30 à 40 graden onder nul is deze trip allesbehalve gemakkelijk te noemen. Anderzijds slaat dit ook onvergetelijke momenten en beelden op in het geheugen van de deelnemers. Het is maar zeer de vraag of het allemaal de moeite is om het mee te maken?

Wie het allemaal meemaakte op de eerste rij is freelance cameraman Ruben Royaert. Maar Ruben heeft natuurlijk al meer op zijn CV staan dan enkel deze Expeditie Groenland. Hij werkte ook mee aan “Het Huis”, “Hoe zal ik het zeggen”, …en zelfs een groot aantal reclamefilmpjes en trailers. We gingen in gesprek met deze boeiende gast Ruben.

Je kan het programma telkens vanaf maandag integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de knop “Tequila Gemist” boven in het menu van de homepage van deze website. Er is natuurlijk ook nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negen − negen =