Radio Tequila 40 – Birthday Party

Radio Tequila 40 – Birthday Party

september 1, 2022 Algemeen nieuws 0
Gratis optreden Willy Sommers

Het was voorjaar 1982 toen de zogenaamde “13 Radio Fathers” samen zaten op een appartement in Zulte en besloten een Vrije Radio op te richten. Enkelen hadden reeds ervaring opgedaan bij de ondertussen al lang verdwenen Radio 102 in Zulte. Anderen hadden hun strepen verdiend als disc jockey in jeugdclubs of dancings. Als locatie werd geopteerd voor het hoogste punt van de regio en dat was Kruishoutemberg. Op 11 april, kort na het middaguur, het was toen Pasen (Kruishoutem, weetjewel), klonk de stem van Jo Van Langeveld via FM 100.5 door de ether van de Leiestreek, het Meetjesland en de Vlaamse Ardennen. En de rest … is geschiedenis. Die vind je via de knop “Geschiedenis” op de homepage van deze website www.radiotequila.be.

We zijn (meer dan) 40 jaar verder en kozen de eerste zondag van september, 4 september, om dat te vieren. De dag begint om 10 u met Up To  Date, het wekelijkse aperitiefprogramma op zondagmorgen, met natuurlijk in onze studio weer enkele markante gasten. Medewerkers en oudmedewerkers werden uitgenodigd voor een verjaardagsdrink tussen 11 en 13 u.

De luisteraars krijgen natuurlijk ook een verjaardagscadeau. Zonder luisteraars geen radio natuurlijk. Zij zijn welkom vanaf 13 u op het domein De Leerze, Bredestraat 107 in Petegem, waar de studio van Radio Tequila gevestigd is. Zij worden daar vergast op een gratis feestnamiddag. Het begint met de nieuwe coverband MeZami en, om 16 u als klap op de vuurpijl, de eeuwig jonge en in Deinze en omgeving ongemeen populaire Willy Sommers. Het is een cadeau voor de luisteraars, bijgevolg is de toegang gratis.

Er is op een honderdtal meter van Tequila, op de hoek van de Bredestraat en de Pachthofstraat, een ruime parking voorzien.

We hopen jullie talrijk te mogen ontvangen.

Toemaatje 1: er loopt die dag een eenmalige tentoonstelling over Radio Tequila in De Leerze, op hetzelfde domein.

Toemaatje 2: in Up To Date, tussen 10 en 12 uur, wordt officieel het feestboek ‘40 columns met een knipoog. 40 jaar Radio Tequila” van Carlos Alleene voorgesteld. Het wordt vanaf dat ogenblik te koop aangeboden. Het is gedrukt op een beperkte oplage. Vlug zijn zal dus de boodschap zijn. Het wordt vast een collector’s item.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × vijf =