‘Mia’ van Gorki is het Beste Belgische nummer voor de Deinzenaren

‘Mia’ van Gorki is het Beste Belgische nummer voor de Deinzenaren

februari 14, 2021 Algemeen nieuws 0

Gorki (By Michel Vuijlsteke – Wikipedia)

Afgelopen week stond ook Deinze in het teken van de Week van de Belgische Muziek. Het Leietheater pakte uit met de expo ‘Hometown of Music’, die wegens succes wordt verlengd, en samen met Radio Tequila werd, met hulp van vele inwoners, de TOP98 van de Belgische muziek samengesteld. ‘Mia’ van Gorki gaat met de overwinning aan de haal, maar heel wat Deinse muzikanten kregen door hun stadsgenoten een eervolle vermelding.

Met de deelname aan de Week van de Belgische Muziek wil Deinze niet alleen de artiesten een hart onder de riem steken in deze moeilijke coronatijd, we willen ook de rijke muziekgeschiedenis van onze stad, en de vele Deinse muzikanten die actief zijn in onze stad in de kijker zetten”, zegt schepen van Cultuur Rutger De Reu. “De reacties, zowel op de expo als op onze TOP98 waren overweldigend, en dat biedt veel perspectief voor na corona. We moeten echt die muziekscene van lokaal talent blijven in de kijker zetten

Hometown of Music

De expo ‘Hometown of Music” toont een overzicht van affiches van optredens die in Deinze de afgelopen decennia hebben plaatsgevonden, zowel van wereldbekende artiesten als van lokaal beruchte groepen. Omwille van corona werd de expo aan de ruiten van het Leietheater georganiseerd, waardoor ze zowel overdag als ‘s avonds op een veilige manier te bezichtigen was.

De expo is een trip down memory lane voor veel inwoners. Iedereen heeft wel concerten en optredens meegemaakt in de Brielpoort, Brieljant of op andere locaties in de stad. We krijgen heel veel reactie van mensen die nog affiches hebben die nu niet in onze collectie zitten. Daarom gaan we de expo nog wat uitbreiden en verlengen we alles tot 22 februari.”, zegt Christophe Blomme van Leietheater.

‘Mia’ op nummer 1

Ook de eerste editie van de TOP98 was een groot succes. Leietheater deed een oproep bij diverse groepen om een Belgische playlist op te stellen. Zo stelden het ziekenhuispersoneel, muziekcafé Elpee, Deinse jeugdverenigingen, vrijwilligers van Stad Deinze, Deinse muzikanten en Deinse socio-culturele verenigingen hun eigen playlist samen. Deze 6 playlists vormden samen de lijst waaruit elke Deinzenaar zijn favoriet voor de TOP98 kon kiezen. Uiteindelijk werden meer dan 1000 stemmen uitgebracht voor deze TOP98 die op 14 februari van 12u tot 20u werd afgespeeld op Radio Tequila.

Ook Radio Tequila biedt de Belgische muziek al sinds ons ontstaan een groot forum, niet alleen in onze programmatie, maar ook door geregeld lokale artiesten uit te nodigen, of door de optredens die we ook zelf in het verleden in de Brielpoort organiseerden. We werken dan ook zeer graag mee aan dit initiatief van de stad”, zegt Henny Naessens van Radio Tequila. “Na een marathon-uitzending van 8u stuurden we ‘Mia’ van Gorki de ether in als winnaar van deze eerste TOP98.”

Mooie erkenning voor Deinse muzikanten

Red Zebra met “I can’t live in a living room” en TC Matic met “O la la la)” vervolledigen onze top 3, de Deinse Meskerem Mees met “Joe krijgt van de Deinzenaren een mooie 8ste plaats, Johan Verminnen komt met ‘Laat me nu toch niet alleen’ op plaats 14.”, zegt schepen van cultuur Rutger De Reu, “het valt trouwens op dat onze inwoners muziek van eigen bodem echt kunnen smaken. Liefst 9 Deinse artiesten staan in deze TOP98. Zo is ons opzet, de Belgische en Deinse muziek promoten, meer dan geslaagd.”

Deinzenaren in de TOP98

Meskerem Mees (8), Johan Verminnen (14), Milo Meskens (70), Unravel (81), Turpentine Valley (83), Mise*En*Scene (84), Sebaki (85), London Bullet (86), EMY (98).

De Top 30

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien + veertien =