7tiendorpen On Air 26 tegen kanker

7tiendorpen On Air 26 tegen kanker

februari 26, 2023 Zeventiendorpen on Air 0
Eva D'haene

27 februari is al weer de laatste maandag van de maand en dan hebben wij op Radio Tequila om 11 u afspraak met presentatrice Eva D’haene voor een nieuwe aflevering van Zeventiendorpen On Air. Het onderwerp deze week is Kom Op Tegen Kanker. Eva heeft in dat verband schepenen Bruno Dhaenens en Conny De Spiegelaere als gasten in de studio van Radio Tequila.

Op zondag 19 maart is Deinze gaststad voor de 100 km-run van Kom op tegen Kanker. Er nemen onder andere drie stadsteams deel aan het event. Hiervoor moeten de teams elk 2.500 euro startgeld inzamelen. Tot en met 28 februari kon je via de website “art auction online” bieden op het kunstwerk Lovebirds / The Conversation van Stief DeSmet. Het werk werd geveild ten voordele van Kom op tegen Kanker.

Over de 100 km-run. Jaarlijks krijgen meer dan 40.000 Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Kom op tegen Kanker wil ervoor zorgen dat deze mensen hogere overlevingskansen en een betere levenskwaliteit krijgen tijdens en na de behandeling. Met de opbrengst van de 100 km-run investeert de organisatie in klinisch onderzoek dat een directe meerwaarde heeft voor kankerpatiënten. Deinze is op zondag 19 maart gaststad voor de run, die bedoeld is voor teams van vier lopers. De 100 kilometer is de optelsom van de vier afstanden 40 + 30 + 20 + 10 kilometer. Elke loper van de teams neemt één afstand op zich en de teamlopers komen samen over de eindmeet.

Acties inzamelen startbedrag. Er nemen drie stadsteams deel aan de 100 km-run. Om het startbedrag van 2.500 euro per team in te zamelen, werd er op 11 februari een dartstornooi georganiseerd. Giften zijn nog mogelijk op het rekeningnummer van Kom op tegen Kanker (BE56 7360 3575 6688) met de vermelding ‘GIFT’ en het negencijferige actienummer van de teams (340122965) in de mededeling. Vanaf 40 euro per jaar is zo’n gift bovendien fiscaal aftrekbaar. Op maandag 6 maart wordt er om 19.30 uur een party workout georganiseerd in de Brielpoort. Tickets kosten 5 euro in voorverkoop, via www.deinze.be/party-workout.

Afstemmen dus op maandagvoormiddag 27 februari van 11 u tot 12 u op Radio Tequila, via FM 106.2 voor de regio Deinze of FM 107.8 voor de regio Aalter. Je kan ook gewoon volgen op jouw smartphone, tablet of laptop via de knop “Luister Live” op de homepage van Radio Tequila: www.radiotequila.be .

Wie niet live kan luisteren kan dat na het programma goedmaken via de knop “Tequila Gemist” op de website www.radiotequila.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 + zes =