Vooruitblik op Up To Date 883

Vooruitblik op Up To Date 883

september 26, 2020 Up To Date 0

Vorige week werd op Radio Tequila uitgebreid aandacht besteed aan de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) , zowel in Up To Date als in de weekprogrammatie. Deze uitzending breien we er nog een vervolg aan met de Deinse stadsdichter Steven Van De Putte. Hij maakte een prachtig gedicht over onze duurzame helden: ‘In duurzaam Deinze’. Dat brengt hij live als inleiding op de laatste kandidaat SDG in de reeks, de Jeugdraad van Deinze, vertegenwoordigd door Floren Muys en Eva Van De Putte. Vorige week hadden al al zes duurzame helden in Up To Date. De Jeugdraad is nummer zeven.

In duurzaam Deinze (25.09.2020)

spelen kinderen hun speeltijd na.
blazen zij bellen tot nieuwe bubbels
en geven hun schoolblues het nakijken
in luidkeelse kleuren van stoepkrijt.

snijden ervaren vingers uit druk-
foliën en tochtband voor ramen
glazen gezichten voor nabije zorg:
maatwerk dat mensen weer optilt.

naaien moeders uit oude stoffen
behoedzaam maskers met open
monden, spinnen letters uit lippen,
een bobijn van zwijgende babbels.

hier worden de seizoenen gewikt en gewogen
op nieuwe markten, klimaat en hittegolven zijn
er talk of the town. verwaterde sociale contacten
proeven er van vers geplukte geruchten.

in duurzaam Deinze denken wij niet langer
in anderhalve meters, onze wereld deint uit.
het bloed van onze zusters stroomt door onze aderen.
wij delen digitaal DNA met onze KeMoPoDi-kinderen.

in duurzaam Deinze bewegen zeven paar ellebogen
inwoners tot betere gevoelens voor elkaar.

© Steven Van de Putte, stadsdichter

De volgende SDG’s hebben betrekking op dit initiatief: 1 geen armoede; 10 ongelijkheid verminderen; 17 partnerschap om doelstellingen te bereiken. De Jeugddienst, de dienst Welzijn en Huis van het Kind sloegen op advies van de Deinse Jeugdraad hiervoor de handen in elkaar. Het project werd ook enthousiast onthaald door de Parochie Deinze – Nevele.

Patric Jacobs is voorzitter van de Zultse Cultuurraad: Hij komt verslag uitbrengen over de uitreiking van de Cultuurprijzen op 11 september en over het Lustrumconcert van het Festival van Vlaanderen in de kerk van Machelen op 9 oktober.

Liesbeth De pestel van kledingzaak Nancy Store –dames en heren- die 50 jaar bestaat. Zij laten dat niet zomaar passeren.
Nancy Store opende zijn deuren in het najaar van 1970 op de Markt in Deinze. Een trendy boetiek voor dames en heren: Nancy Van Steenkiste – 19 jaar op dat moment – haalde de inspiratie voor haar boetiek tijdens een citytrip naar Londen. Dit jaar werd de dameswinkel helemaal vernieuwd.

Johan Landuyt, gynaecoloog die zopas op pensioen ging. In Deinze en ruime omgeving lopen enkele duizenden mensen rond die het levenslicht zagen dankzij dr. Johan Landuyt. Hij heeft er een loopbaan van 34 jaar opzitten. Tijd voor een fijne babbel.

De herfst is begonnen en de bladeren vallen af. Roland koos als thema voor zijn platenkeuze “Autumn Leaves”

Afstemmen op zondagvoormiddag 27 september van 10 u tot 12 u op FM 106.2 voor de regio Deinze, FM 107.8 voor de regio Aalter of online op www.radiotequila.be op de smartphone, tablet of laptop. Enkele gesprekken kunnen ook via Facebook live gevolgd worden.

Zoals elke week wordt het programma integraal herhaald op maandagavond van 19 tot 21 u

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee + 17 =