Vooruitblik op Up To Date 1010

Vooruitblik op Up To Date 1010

maart 25, 2023 Uncategorized 0

Het VTI Deinze is momenteel aan het werk op het Château Planckaert in Frankrijk te Lurcy-Lévis. Judith en Peter hebben in de loop van het programma telefonisch contact met Frankrijk. Wellicht met leerkracht Johan Van Wassenhove of Lieven Tack en ook met iemand van de Planckaerts, vermoedelijk Junior. Planckaert.

Viktor Vermeire en Febe Jooris werden verkozen tot respectievelijk Sportman en Sportvrouw van Deinze tijdens het Sportreferendum 2022 op vrijdag 17 maart in zaal Leietheater in Deinze.

Sportclub van 2022 werd op het Sportreferendum RSC The Handles. Meteen de eerste trofee van kersvers voorzitter Mathias De Jans! Ook Mario De Jans en Sarith Boone zitten mee aan de studiotafel.

Schepen van Deinze Conny De Spiegelaere is bevoegd voor o.m. gezondheidszorg. Zij komt ons meer vertellen over het rookvrij maken van zeven sportlocaties, de selectie van de Stad Deinze voor de nationale gezondheidsenquête en de organisatie van Woonzorg@Deinze waarbij medewerkers en vrijwilligers bedankt worden voor hun inzet.

Voorzitter Stefaan De Groote, bracht met zijn Heemkundige Kring ‘Het Land van Nevele’ het biertje VIRGINIE op de markt, en dat is er niet toevallig gekomen! Wellicht doet de naam Virginie Loveling een belletje rinkelen. Zij werd geboren in Nevele in 1836 en overleed honderd jaar geleden in 1923 . Zij was in haar tijd zowat de enige vrouw die in Vlaanderen en Nederland succes had met haar romans. En dit in een periode dat er amper vrouwen op de universiteitsbanken zaten en zij nog geen stemrecht hadden. Naast het biertje, zijn er trouwens nog meer projecten in Nevele om die 100e verjaardag te vieren.

Judith en Peter ontvangen jullie radiofonisch elke zondag in UP-TO-DATE met telkens  een reeks interessante gasten. Paul zorgt voor de feilloze techniek en Roland kiest telkens weer een muziekthema. Deze week is dat “Lentekriebels”. Daniël, deze week 93 geworden, verwent de gasten met een koffietje. Luisteren dus van 10 tot 12 uur naar deze nieuwe aflevering van Up To Date op 106.2 FM (vanuit Deinze) of 107.8 FM (vanuit Aalter) of via de speciale knop “Luister Live” op de website www.radiotequila.be . Of via de Facebookpagina van Radio Tequila.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien − 10 =