Valentijnswandeling afgelast wegens aangekondigd stormweer

Valentijnswandeling afgelast wegens aangekondigd stormweer

februari 6, 2020 Uncategorized 0

Weerman Frank Deboosere verraste ons vanmorgen met de aankondiging dat Ciara op zondagnamiddag langs komt. Dat is geen bevallige jongedame, maar een storm van minstens windkracht 9 met rukwinden tot 100 km per uur.

Weerman Frank Deboosere. “Storm Ciara zal zondag over ons land trekken met een heel felle zuidwestenwind, rukwinden tot 100 kilometer per uur en heel veel regen.’ De temperaturen blijven wel bijzonder zacht voor de tijd van het jaar, met maxima tot 13 graden.’ Een lagedrukgebied boven Schotland is de boosdoener en ligt aan de basis van de verwachte storm. Bij windsnelheden van 100 kilometer per uur kunnen dakpannen wegwaaien, bomen omvallen en wordt aangeraden om zoveel mogelijk binnen te blijven.

Marc Vandenbroecke, voorzitter dagelijks bestuur van Radio Tequila: ‘Wij willen met onze 16e Valentijnswandeling van zondagmiddag niemand in gevaar brengen en het advies van het weerbericht volgen. Bijgevolg moeten wij, met pijn in het hart, deze wandeling afblazen. De inschrijvingen liepen nochtans goed en alles was tot in de puntjes georganiseerd. Maar tegen de weergoden kunnen zelfs wij niets inbrengen!’

Ook de geplande ‘Valentijn 69’, met 69 amoureus getinte hits tussen 13 u en 18 u, vervalt en wordt overgenomen door de gewone zondagnamiddagprogrammatie.

Maar niet getreurd, volgend jaar op de zondag voor Valentijn, hopen we als de weergoden dan gunstig zijn, de 17e editie te kunnen organiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 − twee =