Sterke stemmen uit Ondernemend Deinze: Laurens Vasbinder van Gevaert Bandweverij

Sterke stemmen uit Ondernemend Deinze: Laurens Vasbinder van Gevaert Bandweverij

januari 25, 2024 Uncategorized 0

Deinze Industrie maakt podcast en radioprogramma over ondernemers, samen met Radio Tequila

De zesde aflevering van Sterke stemmen uit Ondernemend Deinze wordt uitgezonden op vrijdag 26 januari 2024 tussen 11 en 12 u met Gevaert Bandweverij als gast.

Gastvrouw Yannic Demeyer spreekt met Laurens Vasbinder, Managing Director van Gevaert Bandweverij nv

Sinds 1899 produceert Gevaert geweven band voor de mode industrie. Doorheen de jaren heeft het bedrijf zich gespecialiseerd in enkele specifieke productgroepen en is vervolgens in die niches uitgegroeid tot een mondiale speler. Vandaag is Gevaert een gerenommeerd producent van geweven band voor bretellen en ceinturen, herenondergoed elastiek en elastisch broeksband. Met een 100% ‘made in Belgium’ strategie, heeft Gevaert de volledige controle over het productieproces en kan het een consistente productie kwaliteit garanderen. Als specialist elastisch geweven band beschikt Gevaert over de know-how en technologie om naast de modische productgroepen ook in technische markten actief te zijn.

Gevaert: de mondiale speler aan de Leie

Als je de geschiedenisboeken erop naleest, zie je dat de Leie ooit de gouden rivier genoemd werd. De reden? Deze streek was ooit de bakermat van de vlasindustrie en stond wereldwijd bekend als hét epicentrum van de textielindustrie. De
erfgenamen van die rijke geschiedenis zijn er vandaag nog altijd. Gevaert bandweverij, bijvoorbeeld, in 1899 opgericht door Jean-Baptist Gevaert – en oorspronkelijk gehuisvest in deSchutterijstraat in Deinze.

Onder de naam La Rubanerie de Deynze begon het bedrijf banden te weven voor de mode-industrie, maar het specialiseerde zich door de jaren heen in andere producten. Gevaert groeide en werd een wereldspeler, met Deinze als veilige haven. Vandaag is Gevaert producent van hoogwaardig geweven band die gebruikt wordt in het vervaardigen van bretellen en riemen, handtassen, herenondergoed en -broeken met elastische tailleband. En alles made in Belgium! Meer nog, made in Deinze.

Op de site in de Industrielaan weeft Gevaert jaarlijks maar liefst 12 miljoen meter band. En dat zowel voor de modesector als voor technische markten, zoals de medische, automotive-, protectivewear-, workwear-, transport- en packagingsector.

Luisteren dus op vrijdag 26 januari van 11 tot 12 uur naar deze nieuwe aflevering op 106.2 FM (vanuit Deinze) of 107.8 FM (vanuit Aalter) of via de speciale knop “Luister Live” op de website www.radiotequila.be.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × vier =