Radio Tequila met Up To Date live op locatie in Farmfabriek

Radio Tequila met Up To Date live op locatie in Farmfabriek

november 18, 2023 Uncategorized 0

Zondagmorgen is Radio Tequila live aan het werk in de Farmfabriek in de Slachthuisstraat in Deinze. Van 10 u tot 14 u kan je luisteren en kijken naar een maxi aflevering 1044 van UP TO DATE.  Peter wordt voor de gelegenheid geflankeerd door Eva en Judith en zij ontvangen zoals steeds boeiende gasten. Ronny en Frank zorgen voor de techniek en Roland koos als muziekthema “Dag van de ambachten”. Stem af op 106.2 FM (vanuit Deinze)  of 107.8 FM ( vanuit Aalter). Ook wereldwijd te volgen via www.radiotequila.be. Of stap gewoon eens binnen in de Farmfabriek in de Slachthuisstraat.

Deze zondagmiddag zijn we live aanwezig in de FARMFABRIEK aan de Slachthuisstraat in Deinze ter gelegenheid van de “Dag van de Ambachten”. Waarom hier? Wel heel eenvoudig, naast het FARM CAFÉ, is dit ook een thuis voor creatievelingen, kunstenaars, designers en ambachters in verschillende ateliers. We krijgen ze in de loop van ons programma UP TO DATE – dat uitzonderlijk tot 4 uur duurt bij ons aan tafel. Om 12 uur komen initiatiefnemer Joost Van der Cruysse en zijn zakenpartner Greg Moulin het verhaal van de Farmfabriek verduidelijken. Zij zijn ook de initiatiefnemers van deze Open dag van de Ambachten in deze Farmfabriek. Naast de verschillende deelnemers aan de Dag van de Ambachten verwelkomen we nog 3 andere gasten: om 11 uur komt Wim De Coninck – voormalig voetballer, nu analist maar ook acteur, zijn nieuwste theaterstuk voorstellen dat volgende week in première gaat. Ook Cantate Domino komt langs: zij worden 70 jaar en ze vieren hun jubileum op 25 & 26 november. Maar beginnen doen we met een muzikaal duo: DUO ACCELL.

DUO ACCELL, Patricia George en Artem Shmahaylo, nam een CD op. Deze wordt voorgesteld in de Scheve Schuur in Machelen op 26 november. Vandaag krijgen we al een avant-première te horen.

Iedereen is welkom aan de Slachthuisstraat in Deinze. De deuren staan open tot zondagavond laat! Alle ateliers passeren tussen 10 en 14 uur de revue en komen plaats nemen aan onze interviewtafel. Het eerste atelier is “CLAYBREAK” met Reninca
Trees De Mits, beeldend kunstenaar, laat zich door Greg Mulin vertegenwoordigen.

Cindy Christis werkt met Farmfabriek samen en heeft het Open Atelier Weekend voorzien van de passende scenografie zodat de werken die door de verschillende ateliers worden gemaakt mooi in beeld worden gezet.

Michael De Ruyck werkt hoofdzakelijk met verf, potlood, krijt, papiercollage, karton en hout!

Wim De Coninck brengt een nieuwe voorstelling op de planken: ‘Met dertien in een dozijn’. Ex-voetbalkeeper en huidig analist Wim debuteerde met de solovoorstelling ‘Den boer op’ tijdens de Gentse Feesten 2019,

Maison d’elle is een keramiekstudio uitgebaat door Eline en haar man.

Het Glasatelier van Greg Moulin: Kunstobjecten uit Glas – een passie voor Glas

Brett Oppeel is een toegewijd grafisch ontwerper uit Deinze met een no-nonsense aanpak.

Farmfabriek en Farm Café vertegenwoordigd door Greg Moulin, die uitleg geeft over deze thuis voor creatievelingen, kunstenaars, designers en ambachters.

’t Klein Ateliertje, Ine Vander Cruyssen, is keramiste en pottenbakker.

Evi Mestdagh is goudsmid en juweelontwerper in bijberoep.

Dirk Mortier van Cantabile koor Deinze dat zijn 70-jarig jubileum viert op 25 en 26 november. Erfgoedvereniging Het Land Van Nevele werkt zijdelings mee aan het groot feest met twee concerten van het jarige koor Cantabile. Zij hebben daarvoor een speciale compositie laten maken met gedichten van Virginie Loveling, toch wel iets speciaals.

Cornelia van Atelier Fluweel heeft als ambacht stofferen. Het atelier van Cornelia straalt één en al ambacht uit.

Pohaku Studio wordt vertegenwoordigd door Karel De Jaegere en Katherina Goyvaerts. Hij creëert exclusieve dingen uit hout, zij schildert vanuit haarzelf, los van ideeën, verwachtingen of leerscholen.

Creativiteit heeft altijd in Katarina Goyvaerts gezeten. Tekenen, schilderen, knutselen… Eigenlijk deed ze niets liever.

Tailorize (Orfé) is kleermaker en maakt maatpakken op maat. Kleermaker Orfélia is nog maar net aangekomen in Farmfabriek en is haar atelier nog aan het installeren.

Na het programma is iedereen nog steeds welkom in de FARMFABRIEK aan de Slachthuisstraat in Deinze. De Farmfabriek blijft open zondagavond laat.

Peter en zijn team ontvangen jullie radiofonisch elke zondag in UP-TO-DATE met telkens een reeks interessante gasten. Roland kiest telkens weer een muziekthema. Luisteren dus van 10 tot 14 uur naar deze aflevering van Up To Date  op locatie via 106.2 FM (vanuit Deinze) of 107.8 FM (vanuit Aalter) of via de speciale knop “Luister Live” op de website www.radiotequila.be .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien − vijf =