De Poëtische Rode Avond met Katelijn Vijncke

De Poëtische Rode Avond met Katelijn Vijncke

april 3, 2024 Uncategorized 0

Op donderdagavond 4 april is dichter Katelijn Vijncke te gast in de Poëtische Rode Avond op Radio Tequila bij Rob en Nikki. Om haar hierbij te ondersteunen, brengt ze haar trouwe assistente Cathérine Claeysen, mee.

Voor Katelijn (°Deinze, 1959) was er van jongs af aan poëzie in haar leven. Vanaf haar veertiende is ze beginnen schrijven. In 1979 verscheen haar eerste bundel “ikjes”, uitgegeven door de Heemkundige Kring van Nevele en volgde haar eerste tentoonstelling.

Voor Katelijn is poëzie een manier om bruggen te slaan naar de buitenwereld en als persoon met beperkingen haar zelfstandige plaats te bevechten in de samenleving. Haar creatief proces stopt niet bij schrijven alleen, zo illustreert ze ook haar werken en nam hiermee al deel aan vele tentoonstellingen. Ook draagt ze haar gedichten zelf voor voor publiek, terwijl de gedichten op de achtergrond worden geprojecteerd. Zo tekende ze ook present bij het afscheid van Deins stadsdichter Steven Van de Putte.

Ze gaf ondertussen al 10 bundels uit: ikjes, Wroetelen, Groeien naar vrijheid, Liefde in ‘t zicht, Woorden op twee benen, Tijdskruimels, Broze Werkelijkheid, Tijd vouwt/rolt zich, Mezelf naar buiten geschreven en Kleine bloemlezing.

Katelijn wil ook een rol vervullen in de maatschappij, om het bewustzijn te vergroten over het leven met een handicap, ook buiten een voorziening, iets waar ze zelf sinds jaar en dag een pioniersrol in vertolkt. Ze geeft hierover ook les in scholen tijdens bezinningsmomenten en bij personen die zorg voor personen met (een) beperking(en) studeren. Ze kan het best omschreven worden als een talenknobbel, een schrijfster, een vechter, een optimist en een sociaal en warm persoon.

Katelijn koos zelf muziek die bij haar gedichten past of voor haar belangrijk is. Het wordt ook deze keer een bijzondere uitzending.

www.facebook.com/vijnckekatelijngedichten

Stem donderdag 4 april om 20u. af op FM106.2 (groot-Deinze) of FM107.8 (groot-Aalter). Daarbuiten kan je de uitzending live beluisteren op de website www.radiotequila.be . Op dezelfde webstek kan je een maand lang het programma herbeluisteren onder de knop Tequila Gemist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 + 12 =