Up To Date & Zindering van 30 juni 2019

Up To Date & Zindering van 30 juni 2019

juli 3, 2019 0

Alfred Bauwens had het over zijn derde fotowandelzoektocht door Deinze, van 15 juni tot en met 30 september. De dienst toerisme stippelde samen met vrijwilliger en Deinzenaar Alfred Bauwens voor de derde maal een wandelzoektocht uit. Deze keer werd het een fotowandelzoektocht van vijf kilometer. Het parcours en antwoordformulier zijn gratis te verkrijgen bij de dienst toerisme in DC Leiespiegel, Deinze, het infopunt toerisme in de bibliotheek van Landegem en online op www.langsdeleie.be/wandelzoektocht . De wandelzoektocht start en eindigt in de Lucien Matthyslaan in Deinze. Het traject is ongeveer vijf kilometer lang en loopt door het provinciaal recreatiedomein De Brielmeersen en het centrum van Deinze. Het parcours is toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelgebruikers. Iedereen is welkom om deel te nemen. Wel aanvaardt men slechts één antwoordformulier per deelnemer/persoon. 28 foto’s helpen je het kleinste detail langs de wandeling te ontdekken. Om de moeilijkheidsgraad nog een beetje te verhogen, staan de foto’s niet volgens het traject van de wandeling. De schiftingsvraag vind je in het toeristische infokantoor van Deinze. De antwoordformulieren worden ten laatste op 1 oktober 2019 verwacht.

Ann De Volder en Kristof Herteleer stelden de 75ste H. Bloedprocessie Meigem op 7 juli voor. De H. Bloedprocessie is een vertolking van taferelen uit het Oud en Nieuw Testament met 500 figuranten en 30 paarden en andere dieren, 8 praalwagens. Het is gesticht in 1944 als hulde aan de vele burgerslachtoffers van het gruwelijk oorlogsgeweld in de kerk van Meigem, Het vindt plaats ieder jaar op de eerste zondag van juli. De stoet start om 16u. Dit jaar is het een jubileumeditie met speciale items waaronder een
fototentoonstelling in de kerk. De toegang is gratis en de organisatie gebeurt door het comité Heilig Bloed. Alle info via www.bloedprocessiemeigem.be

Noël Fack komt elk jaar langs net voor de Gentsche Feeste. Dit jaar heet de show “Fieste op ’t ieste’ met Gentse liedjes door Noël Fack , Charlène, ilona Vertiest en accordeonist Leander Vertriest.

Liedjes: ‘t steek zu newe nie- De vrewen en de mannen- ‘t ès maane zeune (met Liesje Lenny)- De Helden van ‘t Spelleke (over de drie figuren van het traditionele Gentse Poppenspel: Pierke, Karel den bult en Louis de lapkesdief)- Kot kot kedije- Den blije Gentenirre- Gat in mijne emmer- ‘t Vliegerke – ik wil deur de stroaten van Gent lupen (ik wil deze nacht in de straten verdwalen)- De Roste wasser.

Sketches: door Piccolo, Zoë en Jason.

Bezoek uit New York: twee samenwonende mannen moeten hun relatie verbergen voor een mama die op bezoek komt en daarom zal er één van hen zich voordoen als een vrouw.
De slaapwandelaar: Picollo zijn knappe vrouw lijdt aan slaapwandelen en kleptomanie, haar buit neemt ze mee naar bed.
De madammen in den ALDI: 3 kletskousen vertellen hun ervaringen uit het tweedekansonderwijs.
De Pompiers: de brandweer krijgt vals alarm en komt als een hond in een kegelspel binnengevallen in de zaal tijdens de show, ze doen hun verhaal.
Het examen Een sexy schooljuf met een heel kort rokje legt een jong studentje op de examenrooster, zowel de vragen als de antwoorden hebben een HEEL dubbele bodem.
De Keuninck wordt koning: een niet al te snuggere klusjesman uit het theater moet onverwacht de hoofdrol als koning overnemen van ene zieke acteur, hij bakt er niets van.

Zang en dans:
Jules artist brengt op elektrische gitaar een ode aan Paul Severs en brengt nummers van The Shadows
John Harmony doet een ode aan Luc De Vos, speelt nummers van The Beatles en blues in een eigen Bob Dylan stijl.
Chatteloe, miss Travestie 2017-2018 brengt lipzingen in glamour en glitterstijl van Piaf, K3, Lady Gaga, Dalida, De Gentse Rosa Geinger en een eigen biografische nummer “ ‘k ben Chatteloe” (ich Bin Wie du) geschreven door Noël Fack en ingezongen door Charlène.
Liesje Lenny, het dochtertje van Nico Lenny zal samen met zanger Jason en mensen van de 3dekkers twee liedjes van haar papa: Een Gentse medley en een dromerig nummertje over een luchtballon.
De vriendin van Nico Lenny heeft een eigen balletgroep die zal dansen en de naam NLdancers draagt Lees: Nico Lenny Dancers). Visuele acts komen van Magic Michael (illusie en goochelen) en Peter Vertriest (circus evenwichtskunstenaar en jongleur)

Filmshow in Ovaki. Tijdens de Gentse Feesten trakteert de vzw 3dekkerproducties met een gratis filmshow. In een sfeervol retro-cinemazaaltje kan je “Back to the future” kijken naar filmfragmenten uit de shows van de “3dekkers” tussen 2001 en 2017. Filmfragmenten waar telkens Nico Lenny in optreedt. We zien hem als 15-jarige in een chaotisch zangconcert; als pastoor ; als clochard, ;als charmezanger van ‘t zevende knoopsgat,enz…. Humor van de bovenste plank samen met Danny Sinclair, Bert Lenny, Carine De Clercq, Noël Fack, Charlène, het team van De Seene en veel andere artiesten in een leuke filmvoorstelling. Danny Sinclair, een monument in de Gentse showwereld en boegbeeld van de legendarische popgroep New Inspiration, een rasechte Gentse entertainer en acteur die veel jaren samenwerkte met 3dekkerproducties zal live optreden en ook de film presenteren. Er zijn twee delen van een uur ongeveer en tijdens de pauze zal het vriendelijke team van Ovaki u bedienen in hun gezellige bar, waar oude filmcamera’s en projectoren het decor maken. Na de vertoning kunt u een mooie herinnering meenemen: een DVD met filmfragmenten uit de shows. U steunt er tegelijk de stichting tegen kanker mee, want de 10 euro die u voor de DVD betaalt gaat integraal naar Stichting tegen kanker. De toegang is gratis maar liefst reserveren omdat de zaalcapaciteit van 80 personen niet mag overschreden worden.

Adres en data: filmclub OVAKI, Ham 139, 9000 Gent (rechtover ingang Elektriciteitscentrale) op 19 en 26 juli om 19u30 en op 22 en 23 juli om 14u30. Deuren 1 uur op voorhand open. Reserveren op 09 324 06 50 of 0474 60 64 37. Organisatie: vzw 3dekkerproducties.

ZINDERING met Christian en Carine had als centrale gast filmregisseur Lieven Debrauwer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × 4 =