Up To Date van 6 oktober 2019

Up To Date van 6 oktober 2019

oktober 9, 2019 0

 

Francesca van der Puijl van Bumba vzw kwam verslag geven over het nazomerfeest ten voordele van: ‘Waterputten voor Bumba’ op zondag 29 september. Dit vond plaats in het restaurant Het Balenmagazijn aan de Gentse Getouwstraat. Het doel was fondsen verzamelen voor de bouw van waterputten in de Noord-Congolese stad Bumba. De Bumba vzw bestaat uit een vriendengroep uit het Gentse die zich hier en ter plaatse al een aantal jaren inzet voor het ziekenhuis en een bijbehorend scholencomplex in Bumba, het levenswerk van de Vlaamse pater Carlos Rommel. Sinds begin 2017 hebben ze zich verenigd in een vzw. Ze sturen zo vaak mogelijk medisch (of technisch) geschoolde vrijwilligers naar Bumba om daar een aantal weken in het ziekenhuis te werken, terwijl ze hier aan fundraising doen om dat allemaal te bekostigen. Ze zorgen ook voor medisch materiaal, in 2018 organiseerden ze een benefiet voor de aankoop/installatie van zonnepanelen en dit jaar gaan ze voor de bouw van waterputten. Meer info: op www.eenhartvoorbumba.be

Joke De Meyer (48) heeft met ‘Bloedprent’ haar derde roman uit op amper twee jaar tijd. Het nieuwe boek van de Tieltse juriste werd afgelopen weekend officieel voorgesteld aan het publiek in de foyer van CC Het Gildhof. De schrijverscarrière van Joke De Meyer loopt als een trein. In januari 2018 debuteerde ze met ‘Dodelijk Spiritisme’, dat toen nog met behulp van een crowdfundingsactie gefinancierd werd. In november bracht Joke dan het verhaal van de heks Tanneke Sconyncx – de legende behoort zowel in Gottem als in Tielt tot het collectieve geheugen – terug tot leven met ‘Moordende zin in Tanneke Gin’ en nu ligt haar derde boek ‘Bloedprent’ in de rekken. Net als in de eerste twee boeken zijn de hoofdrollen voor Brian De Meyer en Karen Verleyen. Dit keer onderzoekt het Gentse speurdersduo een moord op een filmset.

De inspiratiebron van Joke is een verhaal apart. In de jaren tachtig pende ze als tiener meer dan honderd luchtige mysterieverhalen neer. Die tienerschrijfsels herontdekte ze dertig jaar later in een doos op zolder, waarop ze de schrijfmicrobe terug te pakken kreeg. Beetje bij beetje begon ze de verhalen te herwerken voor een moderner, volwassen publiek. Ze begon fragmenten online te publiceren in feuilletonvorm. Die werden goed onthaald en Joke besliste nog een stapje verder te gaan en een uitgever te zoeken. Ondertussen is haar derde fysieke boek een feit, maar naar eigen zeggen heeft ze nog voor jaren aan materiaal. Bloedprent kost 20 euro, telt 204 pagina’s en is uitgegeven bij Beefcake Publishing.

We stellen je graag singer-songwriter Alo Wiza voor naar aanleiding van de release van “Stronger”. Alo Wiza is 27 jaar en woont momenteel in Brussel. Ze is geboren in Aix-en-Provence. Haar moeder is Belgische terwijl haar vader van Afro-Amerikaanse origine is. Tot aan haar achttiende leefde ze in zeer gesloten gemeenschappen in 15 verschillende landen. Nadien kwam ze in de echte wereld terecht waar ze heel alleen moest overleven. Alo Wiza onthult haar talrijke ervaringen en emoties via haar muziek. Ze schrijft al haar teksten zelf. Tijdens de ontelbare uren in haar studio heeft ze ondertussen al meer dan 200 nummers geschreven. De stijl van haar muziek is heel uiteenlopend: pop, rap, dance, electropop en zelfs enkele adembenemend mooie ballades. Dankzij haar unieke stemgeluid wil Alo Wiza haar eigen persoonlijkheid naar voren schuiven. Haar grootste droom: op het podium staan en haar songs horen op de radio zodat het grote publiek haar muzikale talenten kan ontdekken.

“Stronger” ontstond in de periode waarin Alo Wiza wekelijks enkele liedjes schreef. Alo Wiza: “Dit liedje bleef verschillende weken in mijn hoofd hangen. Ik probeerde nieuwe nummers te schrijven maar “Stronger” liet me echt niet los. Deze song betekent veel voor me. Ik ben zo trots dat ik een nummer geschreven heb dat me helpt herinneren “dat ik sterk genoeg ben”.  Ik ben ervan overtuigd dat “Stronger” een mooie boodschap bevat. Het is een energiek nummer waarmee ik graag hoop wil geven aan de mensen die zich
ontmoedigd en ongelukkig voelen, omdat ze het licht op het einde van de tunnel niet meer zien en alles tegenslaat in hun leven. De boodschap is duidelijk: ik ben sterker dan ik dacht en ik blijf vechten om vooruit te geraken. Dit liedje is bijzonder autobiografisch want mijn hele leven was een ingewikkelde strijd gevuld met moeilijkheden en mislukkingen. Het kostte bloed, zweet en tranen om hier te staan en ik voel dat dit nog maar het begin is”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien − acht =