Up To Date van 6 juni 2021

Up To Date van 6 juni 2021

juni 7, 2021 0

Schepen van Deinze Rutger De Reu had het eerst over de veiling van schilderijen die werden gemaakt ter gelegenheid van de plechtige opening van de Brielpoortbrug op 15 mei.  Eén van de randactiviteiten was een live-art waarbij een aantal kunstenaars de brug en de Leie vereeuwigden op doek. Alle schilderijen werden daarna geveild. Op 25 mei werd de online verkoop afgesloten en mochten de hoogste bieders hun kunstwerk ophalen in mudel. Op donderdag 3 juni werd de opbrengst van de veiling overhandigd aan de Deinse reissector. De elf kunstenaars die deelnamen zijn Didier De Caluwé, Joeky Demuynck, Ann Lagaisse, Jesse Van Gompel, Jürgen Facon, John Anrijs, Angelique Deseranno, Lilliane De Gryse, Ignace Neerman, Brigitte De Vuyst en Julie Sichien. Een jury koos op het einde van de dag een winnaar die een Deinse cadeaubon van 500 euro won. Die prijs ging naar Didier De Caluwé. Alle kunstenaars schonken nadien hun werk aan het stadsbestuur voor de online veiling ten voordele van de Deinse reissector. De veiling leverde maar liefst 1.762 euro op. Het hoogste bod was 500 euro voor het aquarelschilderij van Brigitte De Vuyst. Het winnende schilderij van Didier De Caluwé werd verkocht voor 111 euro. De opbrengst van de veiling werd overhandigd aan de Deinse reissector. Perlan, Travel Lounge, Apollo Travel, TUI, Thomas Cook (Globetrotter) en Kortweg Cycling kregen elk 293 euro.

Om het culturele leven in Deinze aan te moedigen en te bekronen, reikt het stadsbestuur tweejaarlijks drie cultuurprijzen uit: de prijs voor cultuurspreiding, voor educatie en voor erfgoed. De cultuurraad neemt de organisatie op zich. Elke Deinzenaar kan een kandidatuur voordragen door uiterlijk op 1 augustus het formulier in te vullen op www.deinze.be/cultuurprijzen. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de uitreiking op zondag 24 oktober in Leietheater. Elke cultuurprijs omvat naast een blijvend aandenken een financiële beloning ten bedrage van 500 euro.

Zowel individuele personen als culturele of socio-culturele verenigingen of organisaties kunnen in aanmerking komen voor een cultuurprijs weliswaar onder bepaalde voorwaarden. Wil je een persoon of een vereniging kandidaat stellen, vul dan uiterlijk op 1 augustus 2021 het formulier in op www.deinze.be/cultuurprijzen. Vanaf 1 september kiezen het publiek, de leden van de algemene vergadering van de cultuurraad en de jury (bestuursleden van de cultuurraad) per categorie de winnaars.

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar.

Thomas Vanhaesebroeck en Waldo Ragolle kwamen langs en vertelden over de Smokey and The Summer POP-UP aan de Leerze en Tequila van 18 juni tot 29 augustus. Het is open elke vrijdag van 16 tot 23 uur en op zondag van 11 uur tot 21 uur. Je kan er dineren en lunchen. Voor het diner op vrijdag kan je kiezen tussen een 4-, 5- of 6 gangenmenu, dit voor respectievelijk €55, €61 of €66, dranken niet inbegrepen. De menukeuze wordt driemaal gewijzigd: van 18 juni tot en met 11 juli; van 16 juli tot en met 8 augustus en van 13 tot en met 29 augustus.

Voor de lunch op zondag bereiden ze elke keer een typisch gerecht, van een ander land, op hun Open Fire toestellen. Amuses worden voorzien voor bij de apero en één hoofdgerecht; Dranken niet inbegrepen.

Volgende landen komen aan bod: 20 Juni – Italië – Speenvarken (€32); 27 Juni – Spanje – Paëlla( €26); 4 Juli – Zeeland – Het beste uit de Oosterschelde (Oesters, Kreeft, …) (€68); 11 Juli – Chili – Condero Al Palo (Lam)(€42); 18 Juli – Thailand – Thai Beef (€33); 25 Juli – België – Côte à l’os (€37); 8 Aug: USA – Burgers, burgers & burgers!(€18 per persoon (All You Can Eat!); 15 Aug: Japan – Sashimi, Tonkatsu, Sukiyaki (€62); 22 Aug: Turkije – Pita & Dürum(€18, All You Can Eat!);29 Aug: Argentinië – Asado/parilla (Vlees, vlees, vlees) (€38).

Kristof De Keukeleire en Marc Couckuyt vierden één jaar Boerenmarkt in Landegem. Intussen is het al ruim één jaar dat men wekelijks terecht kan in Landegem op vrijdagnamiddag voor de boerenmarkt. Lokale boeren verkopen er hun hoeveproducten tegen een eerlijke prijs. Het principe van de korte keten wordt hier in de praktijk omgezet. De voorkeur wordt gegeven aan land- en tuinbouwers uit Deinze die ter plaatse geteelde land- en tuinbouwproducten aanbieden waarvan er ruim de helft een vaste waarde zijn en de andere helft meer seizoensgebonden een standplaats innemen. Alle mogelijke land- en tuinbouwproducten, gaande van eieren, zuivel, groenten, fruit, kruiden en vlees tot bloemen, planten en bomen komen aan bod. De markt vindt plaats iedere vrijdag van 15u tot 18u rond de kerk in deelgemeente Landegem. Voor deze feestelijke gelegenheid hadden zij ook schepen van landbouw Johan Cornelis meegebracht naar de studio van Tequila.

Je kan zoals elke week het programma integraal opnieuw beluisteren op maandagavond. Stem af van 19 u tot 21 u via FM 106.2 voor de regio Deinze of FM 107.8 voor de regio Aalter. Het kan ook online via www.radiotequila.be op de smartphone, tablet of laptop. Enkele gesprekken kunnen ook bekeken worden op de Facebookpagina van Radio Tequila.

Roland koos als thema voor zijn playlist als thema “We Love TEQUILA!” en Juni Rozenmaand. Door enkele onverwachte afzeggingen in het eerste uur kwam zijn muziekkeuze deze keer extra tot zijn recht:

Gilbert Bécaud – L’ Important C’est La Rose
London Grammar – How Does It Feel
Conny Vandenbos – Roosje, Mijn Roosje
Purple Disco Machine – Hypnotized
Adamo – Quand Les Roses
Celeste – Tonight Tonight
Bazart (nieuwe single!) – Laat Me Los
Lynn Anderson – Rose Garden
Edward Maya & Vika Jigulina – Stereo Love
Grace Jones – La Vie En Rose
Jungle – Keep Moving
Bobby Vinton – Roses Are Red
Bent Van Looy – Twee Meisjes
Freddy Breck – Rote Rosen
The Scene – Rigoreus
Françoise Hardy – Mon Amie La Rose
Blue Blot – Irs Blues
Nick Cave ft. Kylie Minogue – Where The Wild Roses Grow
Bill Withers – Use Me
Seal – Kiss From A Rose
Janis Ian – Fly Too High
St Germain – Rose Rouge
Axelle Red – Rouge Ardent
Bert Kaempfert – Red Roses For A Blue Lady

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier + acht =