Up To Date van 30 mei 2021

Up To Date van 30 mei 2021

mei 31, 2021 0

Peter, Emile en Paul kregen als eerste gast natuurgids Florent Van Broek aan de micro. Hij kwam vertellen over de heropstart van de maandelijkse zondagse natuurwandelingen in het provinciaal domein De Brielmeersen en over zijn imkerij. Florent Van Broek en zijn vrouw Rose-Marie zijn heel sterk begaan met de natuur. Naast het gidsen zijn ze ook bezig met de bijen en maakten enige tijd terug een bijenvriendelijke tuin. Er staan verschillende rassen van verschillende bomen in te bewonderen; een fijne moestuin  en natuurlijk een bijenhotel, waar het aangenaam vertoeven is voor veel bijen. Maar Florent ook een enthousiaste natuurgids. Vanaf volgende week zondag starten in De Brielmeersen opnieuw de maandelijkse wandelingen.

Lokaalmarkt Deinze verwelkomt netwerkorganisatie Zorgdorpen vzw als nieuwe uitbater. Coördinator en woordvoerder van Zorgdorpen Peter Daschot kwam uitleggen waarom zij de uitbating van de Lokaalmarkt hebben overgenomen van Jensen Vercamer. Sinds de eerste Lokaalmarkt in Deinze op 7 februari 2020 stond Jensen Vercamer aan het roer. Vanaf vrijdag 30 april nam Zorgdorpen vzw zijn rol in de Farmfabriek over. In 2020 nam Lokaalmarkt Deinze een vliegende start in de Farmfabriek. Oud-marktverantwoordelijke Jensen Vercamer startte op, sloot af en loste op wat misging. Het begon als een versmarkt met bar en kinderatelier. Niet veel later, door de corona, beslisten ze over te schakelen naar LokaalAfhaal waarbij mensen online bestelden en hun producten op de markt konden/kunnen afhalen. Een snel, makkelijk en veilig systeem. Ondanks de pandemie komt er zo een omvangrijk klantenbestand tot stand. Wekelijks doen klanten hun boodschappen omdat ze de kwaliteitsproducten van boeren en artisanale producenten uit de buurt niet in de supermarkt vinden. En omdat ze geloven in het lekker-leuk-lokaalverhaal.”

Zorgdorpen vzw is een netwerkorganisatie voor personen met een zorgvraag die op zoek zijn naar gepaste ondersteuning, afgestemd op hun noden. Sinds vorig jaar huist de dagbesteding van De Heide vzw, onderdeel van he netwerk van Zorgdorpen vzw, in de Farmfabriek. De organisatie kent de mensen achter de markt dan ook goed. Voortaan zullen ze als team de toekomst van Lokaalmarkt Deinze inkleuren.

Farmfabriek, Slachthuisstraat 20. Alles over Lokaalmarkt en LokaalAfhaal op www.lokaalmarkt.be.

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar.

Deinzenaar Nick De Meyer is producer onder de naam Jack Avenue. Samen met Geoffrey Deltour bracht hij een nieuwe single uit,  “CANNONBALL”.  Op 29 mei was er de release van de nieuwste single. Nick bracht dit uit samen met Geoffrey. Het is hun 4de single. Deze nummers kenden airplay op andere zenders en bij de VRT in enkele programma´s. Luister naar Cannonball (Master) van Jack Avenue op #SoundCloud https://soundcloud.app.goo.gl/1mzeV

Claude Nijs werd benoemd tot voorzitter van de vakgroep Erfgoedrestauratie. Claude leidt ook samen met zijn broer Xavier het bedrijf P. Nijs. Zij werkten, samen met nog een aantal andere Deinse firma’s, ruim een jaar aan de restauratie van een heel bijzonder kerkje in Deinze, de St.-Petrus en Pauluskerk te Bachte. Over deze kerk en de restauratie wordt een professionele reportage gemaakt die binnenkort volledig af is en zal gepresenteerd worden aan het brede publiek. Peter had het met Claude Nijs over erfgoed, over zijn voorzitterschap van de vakgroep Erfgoedrestauratie en specifiek over de restauratie van Bachtekerk maar ook over de reportage die hierover gemaakt wordt.

Je kan zoals elke week het programma integraal opnieuw beluisteren op maandagavond. Stem af van 19 u tot 21 u via FM 106.2 voor de regio Deinze of FM 107.8 voor de regio Aalter. Het kan ook online via www.radiotequila.be op de smartphone, tablet of laptop. Enkele gesprekken kunnen ook bekeken worden op de Facebookpagina van Radio Tequila.

Roland koos als thema voor zijn playlist als thema “Bob Dylan 80”

Verzoeknummer net na Carlos Alleene (11u): Carlos Santana – While My Guitar Gently Weeps

TEQUILA -spotje Jacques Vermeire (70 !!!) – Stevie Wonder – Happy Birthday

Bob Dylan (80 !!!) – Thunder On The Mountain
Travelin Wilburys – Handle With Care
Adele – Make You Feel My Love
The Byrds – Mr Tambourine Man
Norah Jones – I’ll Be Your Baby Tonight
Johnny Cash – Blowin’ In The Wind
George Harrison – If Not For You
Tracy Chapman – The Times They Are A-Changin
The White Stripes – One More Cup Of Coffee
Bob Dylan – I Want You

Verzoeknummer luisteraars:
Hooverphonic – You
Paul Simon – Boy In The Bubble
The Troggs – Love Is All Around

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × 5 =