Up To Date van 29 maart 2020

Up To Date van 29 maart 2020

maart 30, 2020 0

Up To Date ging op zondag 29 maart weer in coronamodus. Dat betekent slechts één presentator, één technieker en één gast tegelijk in de studio, met netjes gewassen handen. Enkele interviews gebeurden daarom ook telefonisch. Andere potentiële gasten beperkten zich tot een geschreven persmededeling.

Het programma begon met een telefonisch gesprek met Matthias Velghe. Matthias lijdt aan de ziekte van Duchenne. Wat betekent dit voor hem in deze Coronatijd?

Henny Naessens van de programmaleiding van Radio Tequila kwam vervolgens toelichten welke initiatieven Radio Tequila had genomen in verband met de coronacrisis.

PERSBERICHT : Het optreden van Clouseau wordt uitgesteld, Omwille van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, werd besloten de uitverkochte Tweesprong tournee van Clouseau uit te stellen naar later dit jaar. Daaronder valt ook het concert in Brielpoort Deinze van 30 mei. Het concert zal verplaatst worden naar 25 september. Tickets blijven geldig voor de nieuwe datum” aldus Kristof Baertsoen van Miracle vzw, www.miraclevzw.be

Gina Buydaert, carrièrecoach,  wil met haar firma UPENDI nu reeds alles voorbereiden om na de coronatijd studenten, werkgevers en werknemers te begeleiden, In deze coronatijden waar veel opdrachten stilvallen, is Gina Buydaert momenteel volop aan de slag om ervoor te zorgen dat van zodra alles herneemt, ze klaar is om studenten, werkgevers en werknemers te begeleiden. Studenten die momenteel een studiekeuze wensen te maken voor volgend academiejaar worden geconfronteerd met geannuleerde opendeur- en openlesdagen en infosessies. Nu ze van thuis uit lessen volgen en binnenkort tijdens de paasvakantie niet zo veel om handen hebben, is het misschien de ideale gelegenheid om studiebegeleiding te volgen bij UPENDI. De sessies kunnen gebeuren via Skype.
Daarnaast wacht er na de opheffing van de maatregelen een totaal ander joblandschap. Kandidaten krijgen nu al te horen dat sollicitatieprocedures on hold gezet worden en er wordt gevreesd dat er mogelijks in bepaalde sectoren vele ontslagen zullen vallen en zelfstandige ondernemers zich zullen dienen te heroriënteren.

Daarom wil Gina er mensen van bewust maken dat ze nu best de kans grijpen om eens stil te staan bij wie ze zijn, wat ze kunnen en wat ze willen. Het zal immers belangrijk zijn om goed gewapend de arbeidsmarkt opnieuw te betreden. Voor meer info: www.facebook.com/upendi.careers

Burgemeester Jan Vermeulen bracht een update over de coronacrisis in de stad en de regio, Het gesprek met de burgemeester kan je elders op deze website, bij Nieuws, opnieuw beluisteren,

PERSBERICHT SK DEINZE: Good News in deze onzekere en bange coronatijden! Er werd beslist dat er geen amateurvoetbal meer is dit seizoen en dat betekent goed nieuws voor SK Deinze. Officieus was SK reeds kampioen in de reguliere competitie want met 22 punten voorsprong en nog 6 matchen te spelen kon niemand hen nog voorbij. Aangezien alle competities van 1ste amateur tot vierde provinciale met onmiddellijke ingang definitief worden gestaakt telt het huidig klassement als eindstand en is KMSK Deinze nu officieel kampioen. Deinze mag fier zijn vanaf volgend seizoen een ploeg in Eerste klasse B of de Proximus Leaque te hebben. SK heeft bovendien nog een kampioen in de rangen want met 28 doelpunten is Lennart Mertens topscorer in de reeks en is hij met dit ongelooflijk doelpuntenaantal topscorer aller tijden in de geschiedenis van SK Deinze.

“Ik ben een gelukkige voorzitter” aldus Denijs Van De Weghe. “Ik wil alle supporters, sponsors, medewerkers, stewards, spelers, staf en al wie met SK Deinze begaan is van harte bedanken voor hun inzet. We maken nu volop werk van 1B want daar willen we allerminst een mal figuur slaan” zegt Denijs. “Voor het feestje zal het nog even wachten zijn tot betere tijden want er is nog leven na Corona. Ik besef dat alle supporters en sympathisanten die een hart hebben voor oranje-zwart er zullen op gebrand zijn dit waardig te vieren. Maar feesten zal er zeker gedaan worden ten gepaste tijde. Voorlopig houden we het op het uitbrengen van een ‘digitale toast’ ! “ besluit de voorzitter.

In het kader van dit persbericht had Peter een telefonisch gesprek met topscorer Lennart Mertens en clubicoon Kurt Mertens.

PERSBERICHT: Deinze Winkelstad vzw promoot lokale winkels met online diensten, Bijzondere tijden vragen bijzondere inspanningen. Daarom heeft Deinze Winkelstad vzw in een sneltempo aanpassingen aan haar website www.beleefdeinze.be doorgevoerd om handelaars die hun producten en/of diensten nu online aanbieden, te ondersteunen.
“Samen met de dienst lokale economie werd aan de handelaars direct na de corona- overheidsmaatregelen een mail en een formulier toegestuurd met de vraag of ze aan huis leveringen of afhaaldiensten organiseerden. En of de nieuwe dienstverlening ook na het corona-tijdperk zal blijven bestaan. De verkregen informatie werd gebundeld en online geplaatst  Uiteraard is de lijst nog niet volledig. Het is belangrijk dat consumenten regelmatig de lijst raadplegen en nieuwe handelaars kunnen hun gegevens mailen naar djaro.colpaert@deinze.be. Ook via de sociale mediakanalen van Deinze Winkelstad, Facebook en Instagram, zullen dagelijks meerdere berichten gepost worden om lokale online initiatieven van onze handelaars bekend te maken” zegt centrummanager Djaro Colpaert.

Voorzitter Hans D’Hulster van Optiek Oclusive voegt eraan toe: “Deinze Winkelstad vzw geeft met deze actie het begrip ‘winkelhieren’ of lokaal winkelen een extra dimensie. Uiteraard flaneren we allemaal het liefst in onze stad langs leuke winkels en genieten we van het sociaal contact van de lokale handel, maar als we dit met zijn allen zo snel en zo vaak mogelijk opnieuw willen doen, moeten we nu de lokale handel helpen. Met zijn allen. Zorgen voor elkaar betekent elkaar ook financieel steunen en kopen in de buurt. Zodat die buurt deze moeilijke periode kan overleven en wederkerig nadien de consument kan blijven steunen”.
“Misschien is het nu meer dan ooit aan de orde dat we beseffen dat we lokaal, zowel fysiek als online, lokaal moeten kopen. Nog steeds gaan driekwart van de online aankopen naar het buitenland. Er komt wel alsmaar meer bewustwording om te kiezen voor Vlaamse of Belgische websites, maar dat gaat iets te traag. Laat deze actie van Deinze Winkelstad dan misschien een middel zijn om dit proces te versnellen bij de Deinzenaars. En ook bij niet Deinzenaars uiteraard. Hoe meer mensen onze winkels online leren kennen, hoe sterker er sneller de link nadien met de fysische winkels zal worden gelegd worden” vult Bruno Dhaenens, schepen van lokale economie aan.

Zoals elke week kan het programma opnieuw beluisterd worden op maandagavond van 19 tot 21 u. Afstemmen daarvoor op FM 106,2 voor de regio Deinze, FM 107,8 voor de regio Aalter of surfen naar www.radiotequila.be op smartphone, tablet of laptop.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × twee =