Up To Date van 22 maart 2020

Up To Date van 22 maart 2020

maart 23, 2020 0

   

De studio van Radio Tequila zag er op deze coronazondag enigszins anders uit voor deze aflevering van Up To Date. Plastiekzakjes over de micro’s, overal detergent en handzeep en slechts drie stoelen, eentje voor de technieker, eentje voor Peter en eentje voor de gast.

Jensen Vercamer van de Boerenmarkt Lokaalmarkt komt vertellen wat voor hen corona teweegbracht. Zij zetten voluit in op bestellingen. Ook Lokaalmarkt, een wekelijkse boerenmarkt met bar en kinderhoek, kan door de coronacrisis tijdelijk niet plaatsvinden. ‘Voor onze trouwe fans willen we er altijd zijn, ook als het even tegenzit’, zei Jensen Vercamer van Lokaalmarkt. Hoewel Lokaalmarkt strenge voorzorgsmaatregelen had genomen, mag ook de boerenmarkt met bar en kinderatelier minstens tot begin april niet plaatsvinden, net nu voeding zo belangrijk is en ze hun meerwaarde ten volle kunnen bewijzen. Lokaalmarkt ging daarom op zoek naar creatieve oplossingen. Het zette op die manier snel een systeem op waarbij klanten hun boodschappen online kunnen bestellen. Dat kan tot één dag voor de markt normaal zou plaatsvinden. De dag zelf kan de klant zijn boodschappen snel en eenvoudig afhalen. Daarbij hanteren ze natuurlijk strenge veiligheidsmaatregelen. Zo bedienen ze één klant per keer, moeten klanten ruim afstand van elkaar houden en kunnen ze alleen met bankcontact betalen.

Met het systeem van bestellen komt Lokaalmarkt daarmee tegemoet aan de wensen van veel klanten. Ze hebben reeds een mooie basis van heel toegewijde klanten die elke week bij hen hun boodschappen doen. Voor die klanten willen ze er altijd zijn, ook als de omstandigheden wat tegenzitten. Tegelijk zijn de bestellingen voor de boeren heel welkom. Net zoals vele andere zelfstandigen worden ook zij zwaar getroffen. Niet het minst de boeren die er bewust voor kiezen om alleen rechtstreeks te verkopen zodat ze een eerlijke prijs krijgen. Met de formule van bestellingen worden ook zij doorheen deze crisis geholpen. Het bestelplatform is beschikbaar via de website van Lokaalmarkt: www.lokaalmarkt.be.

Glenn De Cuyper van Immosee (DVS 360) wil iets doen voor de horeca en krijgt daarvoor ook de steun van Djaro Colpaert, de nieuwe centrummanager. Om zijn klanten/zaakvoerders van #Deinze, zijn geboortestad, een hart onder de riem te steken in deze moeilijke tijden, wil Glenn De Cuyper hun virtuele tour nogmaals in de kijker zetten. Dit ter ondersteuning van de kleine zelfstandige. Via het internet kan je bij enkele van hen nog bestellingen plaatsen. And last but not least: koop lokaal en steun hen!

Ook Tequila wil de horeca ondersteunen, specifiek de horeca die nu nog open is voor afhaal of levering. Er wordt een systeem opgezet waarbij deze lokale horeca een berichtje laten inspreken op hun gsm, dat wij gedurende de lockdown periode zullen programmeren op regelmatige tijdstippen.

Om 11 u was burgemeester Jan Vermeulen te gast met de wekelijkse opvolging van de toestand in Deinze in verband met het coronavirus. Je kan dit interview elders op deze website nog beluisteren.

Daniël Maebe, de gastheer van de foyer van Radio Tequila, werd opgebeld door Peter, omdat hij precies zondag 90 jaar werd. Je kan ook dat gesprek elders op deze website nog beluisteren.

Lard Vanobbergen, de nieuwe voorzitter van UNIZO, kwam uitleg geven over de toestand voor de zelfstandigen in het kader van corona en wat kan UNIZO voor hen betekenen.

Zoals elke week wordt het programma integraal opnieuw uitgezonden op maandagavond van 19 tot 21 u. Afstemmen daarvoor op FM 106.2 voor de regio Deinze, op FM 107.8 voor de regio Aalter of surfen naar www.radiotequila.be op jouw smartphone, tablet of laptop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien − veertien =