Up To Date van 27 juni 2021

Up To Date van 27 juni 2021

juni 29, 2021 0

Peter, Emile en Paul ontvingen op de laatste zondag van juni een groep jeugdige leerlingen, een sportieve CEO, een middenstander en een gepassioneerd wielerliefhebber.

Marc Vanmaele is de nieuwe CEO van KMSK Deinze. Het gaat over zijn uitdaging bij SK Deinze en over de lancering van de abonnementen. Marc heeft al een pak ervaring bij enkele andere clubs en is nu toe aan een nieuwe uitdaging bij SK Deinze. Hij startte op 1 juni. Er werd natuurlijk gepolst hoe zijn eerste maand verliep en wat hij van zijn nieuwe job verwacht?

Juf Anneleen Lassuyt bracht enkele leerlingen mee, Kacey, Yorbe, Lennert, Julie, Leon, Aagje, Emma, Lena en Ella, van het vierde leerjaar uit de Gemeenteschool De Vijf Wegen in de Waalstraat in Zulte. Zij nemen op een originele manier afscheid van het coronaschooljaar. Zij werkten rond het jaarthema Fata Morgana. Elke klas kreeg dit schooljaar 5 opdrachten die ze moesten verwezenlijken. Bij het volbrengen van elke opdracht kregen ze een ster. De laatste opdracht van hun klas is de pers inschakelen op hun slotshow. Op dinsdag 29 juni 2021 zullen ze met de hele school, op een veilige manier, afscheid nemen van dit coronaschooljaar.
Zo kunnen zij, als klas, ook hun laatste ster verdienen. De definitieve organisatie van de dag is nog in handen van enkele leerkrachten. Ze weten nu enkel dat het afscheidsfeestje plaatsvindt op dinsdag 29 juni 2021.

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Flandrien Bartali, een gepassioneerd wielerliefhebber, de Squadra Flandria…making Flandriens great again en dus ook Lucien Buysse die de Tour de France won in 1926. Wie is Flandrien Bartali? Wat is Squadra Flandria? Vanwaar zijn aandacht voor de Flandriens? Een aantal verhalen van TOUR D’Honneur….we kwamen het allemaal te weten in een half uurtje boeiende journalistiek over koersen, een dag nadat de Tour de France gestart is.

Gepassioneerd koffiebrander Chris Moreels van Buizerd & Saars heeft nu ook een eigen koffieshop in Lozer. Naast koffie kan je er nu ook proeven van zijn eigen bier en koffielikeur. Buizerd & Saars is de eerste ambachtelijke koffiebranderij in Kruisem-Lozer. De koffiebranderij werd opgericht in juni 2018 door oud-Tequilamedewerker Chris Moreels. Na jaren voorbereiding van scholing, stages en cursus zette hij de stap om koffie te branden en zijn droom om te zetten in daden. Koffie zit in Chris zijn genen. Bij zijn grootvader ‘Gaby’ Van Herzeele, maalder van beroep, stond de dampende koffiekan van grootmoeder steeds op de Leuvense stoof. Met daarin zelfgebrande koffie. De historiek rond de koffiekan heeft ongetwijfeld meegespeeld in zijn keuze om koffiebrander te worden. Je vindt hem in de Neerrechemstraat 11a, 9770 Kruisem; info@buizerdensaars.be

Nieuw zijn zijn Kruisemse koffielikeur ism Alain Senechal van de Oosteke bierbrouwer en zijn Kruisemse Tripel. Er werd een samenwerking op poten gezet met Heuvelheem, meer bepaald de crea-afdeling. De koffiejutezakken worden in de crea-afdeling verwerkt tot boodschappentassen en kussens. Deze worden verkocht in hun shop in het winkeltje van Chris. De opbrengst gaat integraal naar Heuvelheem. En…. Onze gast bracht ook iets mee om te verloten.

Na deze week geen herhalingen meer

Vanaf deze week kan je het programma integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dit kadert in een aangepaste radioprogrammatie die er zit aan te komen. Je hoeft de herhalingen, zowel van Up To Date als van Zeventiendorpen On Air, dus helemaal niet te missen. Er is natuurlijk nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Dit zijn de links naar Soundcloud, waar je het eerste en het tweede deel van Up To Date opnieuw kan beluisteren en ook al Zeventiendorpen On Air, al is er daarvan vanavond 29 juni nog een herhaling om 19 u:

https://soundcloud.com/user-535074063/up-to-date-deel-1

https://soundcloud.com/user-535074063/up-to-date-deel-2

https://soundcloud.com/user-535074063/7tiendorpen-on-air

Roland koos voor zijn playlist het thema : ‘De Tour de France’

Dries Roelvink – De Tour De France

Sheila – L’Ecole Est Finie

Zazi – Tour De France

Jean Ferrat – La Motagne

Jacques Dutronc – Il Est Cinq Heures…

Michel Sardou – En Chantant

La Compagnie Créole – C’Est Bon Pour Le Moral

France Gall – Débranche

Début De Soirée – Nuit De Folie

Joe Dassin – Salut Les Amoureux

La Maison Tellier – Le Grand Départ

Noir Désir – Le Vent Nous Portera

In-Grid – Tu Es Foutu

Les Négresses Vertes – Voilà l’Eté

Michel Delpech – Quand J’Etais Chanteur

Gilbert Bécaud – Désirée

Michel Fugain – Une Belle Histoire

Gilbert Montagné – Les Sunlights des Tropiques

Vanessa Paradis – Joe Le Taxi

Johnny Halliday – Que Je t’ Aime

Renaud/Axelle Red – Manhattan-Kaboul

Radeis – Fietsen Op De Heide

Paul de Leeuw – Regenboog

11u na Carlos Alleene : Yves Montand – A Bicyclette

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien − 11 =