Up To Date van 20 juni 2021

Up To Date van 20 juni 2021

juni 21, 2021 0

Op deze laatste dag van de lente waren Eva en Peter weer paraat om hun gasten te ontvangen, hierbij technisch geruggensteund door Paul.

Stephanie Sap over ruitervakanties over de hele wereld. Stephanie heeft haar eigen reisbureau ‘ Vakantie te paard’ aan de Saveryslaan in Deinze. Zij had het over ruitervakanties over de hele wereld. Is een vakantie te paard iets voor mij is? Iedereen die van paarden houdt kan zeker een vakantie te paard doen. Ben je eerder occasioneel, recreatief of professioneel bezig met paarden dan ook heeft Stephanie voor elk wat wils. Je dient immers geen eigen paard te hebben om deel te nemen. Je kan zo’n vakantie perfect als single boeken. Ook niet-ruiters kunnen deelnemen aan sommige vakanties. Enkele van de bestemmingen zijn eerder op families gericht en andere zijn enkel geschikt voor volwassenen.

‘Vakantie te paard’ is een onderdeel van reisbureau Perlan. Ze bieden wereldwijde ruitervakanties in samenwerking met In the Saddle, de tweede grootste agent in Europa van paardrijvakanties. Als passioneel ruiter en reiziger is ze verheugd mensen te laten meegenieten van al het mooie dat het paardenrijk ook in de wijde wereld te bieden heeft: info@vakantietepaard.be of info@perlan.be.

Op 18 mei werden de winnaars bekendgemaakt van de tweede editie van The Litter Challenge, een reeks gratis interactieve workshops die Colruyt Group, samen met GoodPlanet, organiseert voor leerlingen uit de tweede en derde graad van het secundair onderwijs. Leiepoort Campus Sint-Hendrik Deinze viel tweemaal in de prijzen. Bij ons was Bart Laureys van Sint-Hendrik samen met 4 leerlingen van 4 Hum. Wet. A. Fiebe, Roel, Thibo en Robin. en Charlotte Pattyn van GoodPlanet zat aan de studiotafel. Er was ook telefonisch contact met Goedele Daems, zij is projectleider van de initiatieven binnen Colruyt Group rond zwerfvuil en Milieudienst en dus ook van The Litter Challenge.

Doelstelling van The Litter Challenge is jongeren bewust maken van de zwerfvuilproblematiek, en de leerlingen uitdagen om een originele oplossing voor het probleem te bedenken die gedragsverandering omtrent zwerfvuil stimuleert. Vervolgens worden de projecten die de leerlingen ontwikkelden door een jury beoordeeld. Ook dit jaar vielen de 5 beste voorstellen in de prijzen. Die winnende projecten kwamen van jongeren uit Merchtem, Boom, Roeselare en twee projecten uit Deinze. Het project van the Litter Challenge werd voorgesteld en meer bepaald de twee projecten die de leerlingen uit de 4de Hum. Wet. A hebben ingediend. Charlotte begeleidde de workshops en is perfect op de hoogte van de ingediende projecten. We komen meer te weten over hun aanpak en hoe ze ertoe gekomen zijn om eerst te observeren in de Brielmeersen om dan een concreet voorstel uit te werken om zwerfvuil te verminderen. Beide klassen volgden op school het online slotevent en waren verrast toen ze hoorden dat hun project geselecteerd was. Dubbel verrast eigenlijk wat zij hadden niet kunnen denken dat de projecten van beide klassen geselecteerd zouden worden. Bart Laureys gaat ervan uit dat ze dit project kunnen linken aan ecologie (cultuurwetenschappen) en beïnvloedingsstrategieën (gedragswetenschappen) – wat dan weer de leerstof is waar hij dit project aan opgehangen heeft.

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Piet Vandecasteele, traiteur Duchateau, kwam zijn plannen en initiatieven voor de komende maanden uit de doeken doen.

Miet Paermentier en Laurent Filliers over de Summer edition van Moose. The Moose Summer Edition heeft plaats op zaterdag 26 juni, van 18 tot 21 uur op het domein van radio Tequila en op de frequenties van het station.

Benjamin Van Cauwenberghe kwam Deinze Kajakt voorstellen. Deinze biedt zoveel meer dan enkel wandelen, fietsen of terrasjes doen. Wat zeg je bijvoorbeeld van een Raft of kajakvaart op de Leie? Deinze Kajakt biedt je uren vol avontuur en plezier met een kajaktocht over de Leie, die kronkelt tussen Deinze en Gent. Graag nog wat méér avontuur? Je kan er ook terecht om te raften op de wildwaterpiste in Arras of wildwaterinitiatie in de Morvan of om een leuke kajakinitiatie te doen. DeinzeKajakt maakt deel uit van de IBGroup.

IB Event is een evenementenkantoor dat de hele Covid-crisis als eerste heeft mogen ervaren. Toch zijn zij niet bij de pakken blijven zitten, want uit deze nadelige situatie hebben zij een klusjesdienst opgericht. Dit mede dankzij de handige vaardigheden van zaakvoerder Benjamin Van Cauwenberghe. Sinds eind februari staan ze ook ten dienste van het vaccinatiecentrum Deinze-Zulte waar zij een aantal stewards mogen leveren. Hier is de andere zaakvoerder, Celine Van Cauwenberghe aan het werk geweest. Beide zaakvoerders zijn reeds lang actief in de kajakwereld (Benjamin als trainer en initiator +/- 15 jaar en Celine als sport voor 4,5 jaar). Aangezien de woonst van Benjamin ook uitkomt aan de Leie en zijn passie voor kajakken en ondernemen nog steeds aanwezig is, was het dus maar logisch om een verhuur op te starten. Dit doen ze sedert vorige maand. Iedereen die een tochtje wilt varen met de kajak, sup of zelfs wilt picknicken op de Leie, kan er terecht: www.deinzekajakt.be of Celine Van Cauwenberghe 0479 08 68 11 en celine@ibevent.be.

Je kan zoals elke week het programma integraal opnieuw beluisteren op maandagavond. Stem af van 19 u tot 21 u via FM 106.2 voor de regio Deinze of FM 107.8 voor de regio Aalter. Het kan ook online via www.radiotequila.be op de smartphone, tablet of laptop. Enkele gesprekken kunnen ook bekeken worden op de Facebookpagina van Radio Tequila.

Roland koos als thema voor zijn playlist als thema ‘TOUSENSEMBLE’

BeeGees – Stayin’ Alive (reanimatie Eriksen)

Queen – The Show Must Go On
Het Goede Doel – België
Santana – Europa
The Beatles – Come Together
Alison Moyet – That Old Devil Called Love
Al Green – Let’s Stay Together
Art Sullivan – Ensemble
TC Matic – O la la la
The Turtles – Happy Together
Janet Jackson – Together Again
Rick Astley – Together Forever
Simply Red – We’re In This Together
ZAZ – Ensemble
Bryan Ferry – Let’s Stick Together
Hot Chocolate – I’ll Put You Together Again

Paul McCartney (jarig 79) – Hi Hi Hi

11u : na Carlos – De Nieuwe Snaar “In De Hemel Is Geen Dylan”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 − twaalf =