Up To Date 804 van 24 maart 2019

Up To Date 804 van 24 maart 2019

maart 26, 2019 0

 

Karen Houthooft en Laurence Hauttekeete hadden het over ‘TIME’ Op 27 en 28 april 2019 organiseren Dansstudio KaDanz, Parents For Mozaïek en Deinze Winkelstad het tweedaagse evenement TIME. De opbrengst van dit evenement is volledig ten voordele van het Kinderkankerfonds. De organisatoren vragen om in dat weekend even tijd te nemen voor elkaar, voor familie, vrienden, je gezin of gewoon voor jezelf om te genieten, te ontdekken, te leren, te groeien, …Tijd kan zeer variabel zijn, zeker als men ziek is. Tijd kan dan heel begrensd aanvoelen, te kort, maar evengoed kunnen minuten wel uren lijken als je heel lang moet wachten. Het woord ‘TIME’ loopt dan ook als een rode draad doorheen alle activiteiten die er op dit evenement worden aangeboden.

Heeft jouw dochter of zoon zin in een speelse yogasessie? Kom dan naar MuDel, het Museum van Deinze en de Leiestreek, waar YogaVé yoga voor kinderen van 6-10 jaar aanbiedt. Op hetzelfde moment kan je als ouder ook genieten van een yogasessie met Evy Gruyaert, gevolgd door een gezond drankje. Inschrijven voor TIME TO RELAX is wel verplicht. Het aantal deelnemers is immers beperkt. Voor de yoga en het gezond drankje betalen kinderen € 7,5. Inschrijven via www.kadanz.org/time-deinze

Dansstudio KaDanz werd in september 2011 opgericht door Karen Houthooft en is ondertussen uitgegroeid tot een dansschool met 400 leerlingen die wekelijks ballet, jazz, moderne dans, hiphop, breakdance, yoga en pilates volgen. In 2017 organiseerde Dansstudio KaDanz reeds Dancer Against Cancer ten voordele van het Kinderkankerfonds.

Drie dames, Doris Vanhoutte, Greet Vastershaeghe en Bénédicte Gernaey nodigen Manu Keirse opnieuw uit naar zaal Westkouter in Deinze. De dood is een deel van het leven, elk leven begint, maar is niet oneindig. Verlies en verdriet staan om de hoek in ieders leven en hebben alles te maken met liefde. Zowel rouwenden als hun omgeving zitten met vragen. Hoe kan je iemand helpen en hoe ga je om met mensen die verlies ervaren? In deze lezing brengt Keirse opnieuw concrete verhalen aan die herkenbaar en helend zijn. Zijn verhalen maken duidelijk dat verlies overleven tijd vraagt. Deze keer gaat hij dieper in op het verdriet van kinderen en jongeren in rouw. Hij leert ons dat, als je kinderen graag ziet, je hen niet kan sparen voor verdriet, maar hen wel goed kan voorbereiden in het leren omgaan met verdriet.

Prof. Dr. Em. Manu Keirse is klinisch psycholoog, doctor in de geneeskunde, en dé specialist in België en Nederland als het over verdriet, verlies en de laatste levensfase gaat. Manu Keirse pleit voor meer openheid over het rouwen en het verlies van dierbare.

Deze lezing is een initiatief van “de 3 mama’s”. Doris, Bénédicte en Greet, die hun zoon verloren. De opbrengst wordt geschonken aan vzw Saying Goodbye. Wanneer: Woensdag 3 april van 20 tot 22 uur. Toegang € 5, ter plaatse te betalen, een consumptie is inbegrepen.

Kobe Ardui bracht pianist Wouter Reggers mee naar de studio. Hij brengt de CD “Het is nog nooit blijven regenen” uit. Jakobistan is het Nederlandstalige singer-songwriterproject van Kobe Ardui, geïnspireerd op oude helden als Wim Sonneveld en Bram Vermeulen en nieuwe helden als Buurman en Stoomboot. In de nummers worden verhalen verteld waarin iedereen wel een stukje van zichzelf herkent. Verhalen over de liefde, over herinneringen en met hier en daar een gezond vleugje prettige gestoordheid. In maart 2017 kwam de eerste EP, met daarop de singles ‘Leentje’ en ‘Het is nog nooit blijven regenen’, op YouTube. Hoogste tijd dus voor nieuwe nummers. Goed om te weten: op 4 juli spelen ze bij DVC Heilig Hart in de Leernsesteenweg in Deinze voor een opendeurdag aldaar.

Lard Vanobbergen organiseert het 2de Repair Café maar gaat ook in de politiek. Op zaterdag 6 april wordt samen met JNM Leievallei de tweede editie van Repair Café georganiseer bij Belga Business Center. Maar er is ook groot politiek nieuws: Lard komt op in de politiek en staat op de 4de plaats op de Europese lijst van Open VLD. Lard maakt sedert maart 2014 deel uit van het Climate Reality Leadership Corps, een organisatie van de vroegere Amerikaanse vice-president Al Gore. De partij Open VLD haalt hem zo binnen als dé klimaatspecialist.

Bakker Luc Welvaert over het feest t.g.v. het 100-jarig bestaan van de Bakkersbond waarvan hij de voorzitter is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeven + twaalf =