Up To Date van 22 december 2019

Up To Date van 22 december 2019

december 24, 2019 0

 

André Bollaert is ontslagnemend voorzitter van de Heemkundige Kring Het Land Van Nevele, die 50 jaar bestaat. Sedert 1970 geeft de heemkundige kring Het Land van Nevele ononderbroken, elk trimester, een tijdschrift uit. 2020 is dan ook het jaar waarin Het Land van Nevele 50 jaar bestaat. En als verjaardagsgeschenk voor de leden van de vereniging heeft het bestuur van het Cyriel Buysse Genootschap besloten aan elk lid van de heemkring een exemplaar van de heruitgave van “Het leven van Rozeke van Dalen” te schenken. Een aanbod dat geldt voor wie lid is in 2019 en in 2020. Eind 1970 pronkte het bestuur met enige trots met hun 100ste lid en werd hun tijdschrift gedrukt op 120 exemplaren. Nu, een halve eeuw later, kunnen ze melden dat de vereniging 652 leden telt en 20 ruilabonnementen en dat hun tijdschrift op minstens 700 exemplaren wordt gedrukt. Hiermee zijn ze een van de grootste onafhankelijke erfgoedverenigingen in Vlaanderen. Afgelopen donderdag stelden ze hun jubileumprogramma van 2020 voor met een korte historiek van de voorbije 50 jaar, maar er was nog zoveel meer. Dat kwam ontslagnemend voorzitter André Bollaert vertellen bij Peter. Alles is ook na te kijken op de vernieuwde website: www.landvannevele.com .

De Tieltse groep de Weireldverbeteroars bracht een single uit over de stad Tielt. ‘Iedereen van buitenaf. Tielt is de maatstaf. Dus kom maar af.’ Dat is het refrein van ‘Kom Mor Af’, de nieuwe single met bijhorende videoclip. Het is de eerste single van de Tieltse hiphoppers ‘Weireldverbeteroars’ , die bestaat uit Simon Vandaele (23), Benjamin Vandenhende (25) en Kim De Roo (28). Er wordt de vergelijking gemaakt met de hiphop van Ntrek en Brihang. In de clip komen heel veel Tieltse monumenten naar voren: de Halletoren, de Shermantank, de muziekacademie, de Poelberg, café d’Hespe, Huis Mulle, het Manestraatje en café De Keet. https://youtu.be/pHQ-0knuXT4

Lieven Tack van het comité Lucien Buysse kwam vertellen over het derde Buysse Bierke, Buysse Sport. Lieven Tack en zijn comité slaagden er in een derde Buysse bier – genoemd naar het beroemde wielergeslacht uit Wontergem en Tour de France-winnaar Lucien Buysse op de markt te brengen: een Buysse Sport met slechts 2 procent alcohol, een blond biertje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × een =