Up To Date van 15 december 2019

Up To Date van 15 december 2019

december 16, 2019 0

   

Op zondag 1 december stelden drie auteurs, Stefaan De Groote, Denis Pieters en Manuel Van den Abeele, hun boek voor; ‘ 112 histories uit Deinze en ’t Land van Nevele’, in de raadszaal van dienstencentrum De Leiespiegel in Deinze.  Het boek is een verzameling verhalen uit de fusiestad en deze keer wordt Nevele extra in de verf gezet. Hoofdauteur is Stefaan De Groote, die de verhalenbundel samenstelde met hulp van Denis Pieters en Manuel Van den Abeele. Het is een vervolg op ’De geschiedenis van Deinze en ‘t Land van Nevele in 112 verhalen’ dat twee jaar geleden uitkwam. Stefaan is daarom nu terug de geschiedenisboeken ingedoken om alle zeventien deelgemeenten aan bod te laten komen. Heel wat bekende en opmerkelijke figuren kleurden onze stad, zoals bijvoorbeeld Alfred Liebaert en Alice Buysse, zus van schrijver Cyriel, bedrijfsleidster, dierenrechtenactiviste en politica. Ook interessante weetjes zijn er in opgenomen bv. het mooiste exemplaar van de Belgische Minerva-auto werd gebouwd in Deinze en een groot deel van de beruchte bende van Jan De Lichte kwam uit de streek van Deinze. Het boek is nog steeds te koop. Het is uitgegeven bij de Gentse uitgeverij Skribis.

Luc Cornelis, voorzitter van het koninklijk Harmonieorkest Deinze, over het Galaconcert. Harmonieorkest o.l.v. Kenny Van Heuverswijn brengt een Gala-Eindejaarsconcert met sax-solist Bjorn Verschoore op zaterdag 21 december in CC Leietheater. Alles is nu uitverkocht.

Peter Lambert en Kimberly Claeys brengen in januari in Machelen een luistercafé met zang en kortverhalen en er is een tentoonstelling ‘De Golden Age’. Velen waren er de voorbije jaren bij in de Scheve Schuur in Machelen. ‘Driekoningen in de Scheve Schuur’ is een traditie geworden, met woord, muziek en beeld en veel warmte en gezelligheid…. Dit jaar koos Peter Lambert voor ‘Songs & Stories’ – luistercafé met zang en kortverhalen. Samen met Kimberly Claeys (zang) en Stan Vangheluwe (piano & soundscape) neemt hij iedereen mee langs inspirerende thema’s als liefde en vrijheid, soms grappig, soms ontroerend. Zang, muziek en verhalen om in te verdwalen… Anne De Meulemeester gaat op zoek naar ‘het verhaal in de blik’. Zij presenteert de verrassende fototento ‘The Golden Age’. Wie er wil bij zijn kan dit doen door te bellen naar 0477 644 323 of mailen naar info@dfmachelen.be
Data: donderdag 9/1 om 19.30u.; vrijdagen 3 en 10 januari om 19.30u. zaterdagen 4 en 11 januari om 19.30u. zondagen 5 en 12 januari om 16.30u. en maandag 6 januari om 19.30u. Praktische info: je vindt de Scheve Schuur in de Karperstraat 4 te Machelen.
De tentoonstelling is gratis op zaterdag vanaf 14u. en op zondag vanaf 10u.

Deman Rogue dat zijn Diether Govaerts ( Gitaar, Vocals); Lore Jaenen ( Bas); Jens Jacobs (Gitaar); Robrecht Smolders ( Drum). De groep is een unieke combinatie die leidt tot een eigenzinnige mix van country, blues en rock ‘n roll die doet denken aan Daniel Norgren, Bob Dylan of Neil Young, maar omhuld in een donker jasje dat Nick Cave of Leonard Cohen eer aandoet. De aangrijpende teksten vertellen een klein of minder klein verhaal over de pure realiteit. Deze rauwe kijk op de wereld weerklinkt perfect in de muziek. Al deze elementen samen maken van elk liveoptreden een onvergetelijke ervaring. Deman Rogue is de te ontdekken band van het moment. Eerste full Album “Deman Rogue” is er eind 2019.

Zoals elke week wordt het programma herhaald op maandagavond tussen 19 en 21 u. Afstemmen daarvoor op FM 106.2 voor de regio Deinze en op FM 107.8 voor de regio Aalter of live stream via www.radiotequila.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × 5 =