Up To Date van 18 oktober 2020

Up To Date van 18 oktober 2020

oktober 19, 2020 0

Dit was de eerste aflevering van Up To Date zonder presentator Roland Aerssens. Hij mag nu van zijn radiopensioen genieten. Emile nam zijn plaats in.

Bart Goethals, directeur Leiepoort campus Sint-Theresia, had Jessie Verhulst, 7de jaar leerlinge haarstilist, meegebracht naar de studio. Binnenkort opent de school hun didactisch kapsalon “PRESTIGE” en didactisch restaurant “PAPELEU”. Een uitdaging voor de leerlingen van het 7de jaar haarstilist en voor de leerlingen van de afdeling Restaurant en Keuken/Grootkeuken. Er werd een cadeaubon weggeschonken.

Burgemeester van Deinze, Jan Vermeulen, trok de remmen van de koersfiets dicht om een corona update te geven voor de stad Deinze.

Djaro Colpaert, centrummanager van de stad Deinze, en Hans D’Hulster, voorzitter van vzw Winkelstad, kwamen toelichting geven over de acties bij de handelaars met betrekking tot het Reuzenrad en andere zaken.

Tot en met 15 november kan je op het Sint-Poppoplein terecht voor een indrukwekkend 360°-uitzicht over de skyline van Deinze. Met de komst van reuzenrad Skywheel wil de stad haar inwoners bedanken voor de volgehouden corona-inspanningen van de afgelopen maanden. Deinze Winkelstad organiseert een spaarkaartactie. Wie 15 stempels bij lokale handelaars verzamelt, ontvangt een gratis ritje op het reuzenrad zo lang de voorraad strekt. Snel lokaal kopen is dus de boodschap. Het 40 m hoge reuzenrad biedt plaats aan 144 personen in 24 gondels en stond eerder al in bijvoorbeeld Hongkong, Dubai en Berlijn. ’s Avonds is het rad prachtig verlicht met duurzame ledlichten, wat een mooi effect geeft aan de Leieoevers. Een niet te missen kans om de stad uit een ander perspectief te zien. Deinze Winkelstad organiseert een spaarkaartactie. Wie 15 stempels bij lokale handelaars verzamelt, ontvangt een gratis ritje op het reuzenrad zo lang de voorraad strekt. Er zijn 30.000 spaarkaarten in omloop waarmee 4.000 gratis ritjes kunnen worden verzameld. Op de sociale mediakanalen van Deinze Winkelstad kan je dagelijks zien hoeveel spaarkaarten er reeds zijn ingeruild. Deinze Winkelstad organiseert via Facebook ook nog een toffe online wedstrijd waarbij je leuke prijzen kunt winnen.

Het reuzenrad is toegankelijk van woensdag tot en met zondag van 14 tot 22 uur. Tijdens de herfstvakantie (2 tot 8 november) is het rad elke dag open van 14 tot 22 uur. Een ticket voor het SkyWheel kost 5 euro voor volwassenen en 4 euro voor kinderen tot en met elf jaar. Opgelet: het rad is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Tijdens het wachten moet je een mondmasker dragen. Elk uur wordt het rad ontsmet. Voor meer info over de acties en het reglement zie www.deinzewinkelstad.com. Er volgen via de social media (Facebook- en Instagrampagina van Deinze Winkelstad) nog meer acties om gratis ritjes op het rad te winnen.

Je kan zoals elke week het programma integraal opnieuw beluisteren op maandagavond van 19 u tot 21 u via FM 106.2 voor de regio Deinze of FM 107.8 voor de regio Aalter. Het kan ook online via www.radiotequila.be op de smartphone, tablet of laptop. Enkele gesprekken kunnen ook bekeken worden op de Facebookpagina van Radio Tequila.

De playlist van Roland, Emile en Paul had deze keer als thema “De Ronde”

Etta James – A Sunday Kind of Love
Cliff Richard – I Could Easily Fall in Love (80ste verjaardag)
Fleetwood Mac – Dreams
Will Tura – Vlaanderen Mijn Land
Abba – The winner takes it all
Paul Van Vliet – Vlaanderen
Sia – Unstoppable
Eric Clapton & BB King – Riding with the King
John Lennon – Watching the Wheels
Queen – Bicycle Race
The Doors – Riders on the Storm
Bob Dylan – Thunder on the Mountain
Christopher Cross – Ride Like a Wind
Herman Brood – Als je wint, heb je vrienden
Roisin Murphy – Murphy’s Law (Clash tussen Wout en Mathieu).

Fotoreportage over het Skywheel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × twee =