Up To Date van 11 oktober 2020

Up To Date van 11 oktober 2020

oktober 12, 2020 1

Dit programma stond in het teken van het afscheid van co-presentator Roland Aerssens. Hij kwam het laatst in de studio van UP To Date, maar dan als gast. Hij werd verrast door de aanwezigheid van ex-collega’s Wout en Trisha en telefonische contacten met minister van staat Herman De Croo en andere oud-collega’s zoals Claudia en Ichelle.

Maar eerst kwamen Sally en Katja, de dames van SENK langs. Zij zijn op 1 oktober gestart met een winkel in Deinze. Zij maken allerlei decoratieve producten uit hout, wol, met steentjes enz.. Sinds 1 oktober liggen hun creaties voor het eerst in een fysieke winkel in Deinze.

Peter Lafosse is voorzitter van vtbKultuur Deinze. Zij organiseren dit najaar nog een aantal voorstellingen in het Leietheater, volledig coronaproof. Peter gaf een overzicht van de optredens.

De drie mama’s organiseren een pannenkoekenverkoop voor Centrum ter Preventie van Zelfdoding. Greet Vastershaeghe, Bénédicte Gernaey en Doris Van Houtte organiseren nog tot en met woensdag 14 oktober een pannenkoekenverkoop ten voordele van het Centrum ter Preventie van Zelfdoding. De ‘Warmste Week’ kan door de coronatoestanden dit jaar niet worden georganiseerd en daardoor valt een sponsor op die wijze weg. Maar ze willen toch niet bij de pakken blijven zitten en organiseren een pannenkoekenverkoop ter preventie van zelfdoding. De afhaling van de pannenkoeken gebeurt op 22 en 23 oktober in de Hofstraat 11 in Deinze.

Voorzitter van Levensloop Deinze Carlos De Walsche en Els Vermeire en Johan De Witte van de Stichting tegen Kanker kwamen uitleg geven over hun plannen en initiatieven. Met Levensloop Deinze hebben zij officieel de draad weer opgenomen. Er wordt aandacht gevraagd voor Tour of Hope, een nieuw initiatief van Stichting tegen Kanker om iedereen te stimuleren in beweging te blijven én om geld in te zamelen. Door het wegvallen van de vele Levenslopen in 2020 dreigen belangrijke wetenschappelijke projecten door gebrek aan fondsen niet opgestart te worden. Dat willen ze in Deinze niet laten gebeuren. Ze willen mensen die vechten tegen kanker weer hoop geven. Volgende acties dragen daartoe bij:
• Van 1 tot 24 oktober nemen ze met verschillende initiatieven deel aan de Tour of Hope. Ze hopen zo alvast meer naambekendheid te verwerven voor Levensloop Deinze 2021 en een stevige duit in te zamelen voor Stichting tegen Kanker.
• Op vrijdag 2/10 werd de Tour of Hope Bike Pro hartelijk onthaald tijdens een tussenstop aan de Brielpoort door een delegatie van het stadsbestuur en van ons organiserend Comité Levensloop Deinze. Voorzitter Carlos De Walsche nam deel aan de eerste rit van Aalst naar Brugge en werd daarvoor gesponsord.
• Op zaterdag 10/2/21 organiseren ze een kick-of met een persconferentie waar de nieuwe data van Levensloop 2021 worden bekend gemaakt samen met de Peter en Meter van Levensloop 2021.https://www.levensloop.be/tour-of-hope en https://www.levensloop.be/blogs/wat-tour-hope.

En dan was er het afscheid van Roland Aerssens. Hij zat voor het eerst aan de andere kant van de interviewtafel en werd er geconfronteerd met Wout en Peter. Roland stopt met radio-maken na 17 jaar en 885 afleveringen Up To Date. Eddy Lefevre, voorzitter van de vzw van Radio Tequila, had als afscheidsgeschenk enkele flessen champagne bij.

Je kan zoals elke week het programma integraal opnieuw beluisteren op maandagavond van 19 u tot 21 u via FM 106.2 voor de regio Deinze of FM 107.8 voor de regio Aalter. Het kan ook online via www.radiotequila.be op de smartphone, tablet of laptop. Enkele gesprekken kunnen ook bekeken worden op de Facebookpagina van Radio Tequila.

De playlist van Roland, Emile en Paul had deze keer als thema “Thank you and Goodbye”

• Goodbye Stranger – Supertramp
• Good Riddance (Time of Your Life) – Green Day
• With or Without You – U2
• The Final Countdown – Europe
• Go your own way – Fleetwood Mac
• Thank You – Dido
• Thank You – Alanis Morissette
• Farewell to the fairground – White Lies
• I’ll be Missing You – Diddy, Faith Evans, 112
• No Goodbye – Paul Kalkbrenner
• Goodbye Angels – Red Hot Chilli Peppers
• Time to say Goodbye – Francesco Sartori, Lucio Quarantotto, Frank Peterson, Sarah Brightman & Andrea Bocelli
• Last Goodbye – Jeff Buckley

Roland zijn verzoeknummers waren: TRex – Get it on, Herman Brood – My Way en SanRemoStrings – Hungry for love

Één antwoord

  1. Fack Noël vzw 3dekkerproducties schreef:

    Dank u wel Roland voor de mooie interviews in het kader van de vele shows die we elk jaar tijdens de Gentse feesten gaven. Je voorliefde voor het Gentse dialect sierde je en zette ons steeds op een voetstuk, ook je aanwezigheid op onee evenementen deed ons altijd veel plezier. Hopelijk gaan we na deze vreselijke Coronaperiode nog af en toe iets samen kunenn drinken op café.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien − 2 =