Up To Date van 13 september 2020

Up To Date van 13 september 2020

september 14, 2020 0

 

Schepen van Cultuur Rutger De Reu beet deze keer de spits af. Het ging over de toepassing van de nieuwe coronamaatregelen in CC Leietheater en de vernieuwde programmatie in het najaar. Na het succes van jarDeins pakt Leietheater nu ook binnenskamers uit met een maandelijks aanbod aan cultuur. Door maandelijks te programmeren kan het theater kort op de bal spelen en op een veilige manier de veranderende Coronamaatregelen omzetten in zorgeloze cultuur, met extra aandacht voor crowdcontrol, sociale bubbels en hygiënemaatregelen. In september zijn er naast jarDeins nog een aantal hernemingen van de uitgestelde voorstelling “Den beer heeft mij gezien”. “Maar vanaf 2 oktober schiet het cultuurseizoen pas echt uit de blokken met een gevarieerd – en coronaproof – programma. Het nieuwe cultuurseizoen wordt dit jaar enkel online aangekondigd. De ticketverkoop wordt per maand gelanceerd.  Leietheater laat het publiek zorgeloos genieten van cultuur en houdt rekening met alle vooropgestelde veiligheidsmaatregelen. Hierbij wordt naast het verplicht dragen van een mondmasker en handhygiëne ook bijzondere aandacht besteed aan sociale bubbels en crowdcontrol. Door de coronamaatregelen konden veel mensen geen gebruik meer maken van de aangekochte filmabonnementen en cadeaubonnen. Er werd beslist alles met 6 maand te verlengen, zodat deze tickets zonder extra kosten of handelingen verder kunnen worden gebruikt. Openingsuren ticketbalie van dinsdag tot vrijdag van 14 tot 16 u.

Tequilamedewerker Ronny Van De Walle is tevens voorzitter van Videoclub Canteclaer uit Deinze. Hij bracht Griet Van den Driessche, verantwoordelijke-coördinator van De Elfjes en Ilse Bontinck mee, wegens de stopzetting van de videoclub en de overhandiging van een cheque. Zowat 27 jaar geleden besloot een groepje cineasten o.l.v. wijlen Martin De Baerdemaeker een videoclub voor amateurs op te richten. Dank zij hun kennis leerden velen de knepen van het vak en beleefden zij veel plezier aan hun hobby. Twee jaar geleden vierden zij met zijn allen het 25 jarig bestaan van VCCD. Maar nu stoppen ze ermee. Het saldo van hun kas schenken ze aan een goed doel. Ze kozen voor Kinderdagverblijf De Elfjes vzw en daarvoor hebben ze een goede reden. Het bestuur, dat bestaat uit Ronny Van De Walle, voorzitter, Mark Collier, secretaris, Marleen Vandewalle, schatbewaarder, Magda Weyn en Luc Meerschaut, bestuursleden, overhandigden in het bijzijn van Ilse Bontinck, weduwe van Maqrtin De Baerdemaeker, een cheque aan Griet Van den Driessche.

Marc vande Gucht kwam zijn boek “Collega in hoofd en hart” voorstellen. Hij werkte jarenlang in het bedrijfsleven. Sinds 2005 is hij consultant in change, transitie, strategisch advies, en begeleidt hij start-ups. Vandaag is hij als consultant voor Ausy actief in stadsontwikkeling bij de stad Halle. Na de dood van zijn dochter in 2003 richtte hij samen met Jan Toye het Fonds GavoorGeluk (www.gavoorgeluk.be ) op dat fors begaan is met het mentaal welbevinden bij jongeren in Vlaanderen. Zijn nieuwste boek, ‘Collega in hoofd en hart’, gaat over leiderschap en personeelsmanagement. Wat betekent RQ ? (risico-intelligentie-quotiënt). Aan de hand van concrete oplossingen en verschillende bedrijfsvoorbeelden zet ‘Collega in hoofd en hart’ je aan om de veerkracht op het werk te verhogen. Een goede relatie tussen leidinggevende en werknemer is de basis voor een veilige, waarderende en ondersteunende werkomgeving. Toch blijkt die theorie moeilijk om te zetten in de praktijk en is verbindende communicatie vaak ver zoek. Daar wil dit boek iets aan doen. Het leert je hoe je je verantwoordelijkheid als leidinggevende opneemt en bijdraagt tot een warme en dynamische omgeving waar medewerkers betrokken zijn, met betere resultaten als rechtstreeks gevolg. Het toont hoe je ook als werknemer niet passief aan de zijlijn hoeft te staan, maar zelf stappen kunt ondernemen.

Rita Van Kerrebroeck, voorzitter van Atletiek Club Deinze, bracht tienkamper Thomas Van Der Plaetsen mee. Ze hadden het over het BK Meerkamp en een open 10-kamp voor senioren heren en dames in Deinze op 26 en 27 september. Thomas Van Der Plaetsen wil bij deze gelegenheid in zijn eigen club 8000 punten behalen. Dit zou een unicum betekenen in de geschiedenis van de club en ook op Belgisch niveau. Thomas had hij daarnaast ook over de alternatieve Versele-Laga Run. De jaarlijkse Versele-Laga Run kan door de coronamaatregelen niet doorgaan, maar toch willen zij het publiek graag laten genieten van het mooie parcours. Je kunt dit volledig of deels lopen of wandelen op eigen tempo, en wanneer je zelf wil.

Je kan zoals elke week het programma integraal opnieuw beluisteren op maandagavond van 19 u tot 21 u via FM 106.2 voor de regio Deinze of FM 107.8 voor de regio Aalter. Het kan ook online via www.radiotequila.be op de smartphone tablet of laptop. Enkele gesprekken kunnen ook bekeken worden op de Facebookpagina van Radio Tequila.

Dit was de platenkeuze van Roland met als thema: “Shazammekes”

Kool & the Gang – Cherish (Ronald Bell tenorsaxofoon + 68)

Ornella  Vanoni – L’ Appuntamento

Gilbert O’ Sullivan – Ooh Wakka Doo Wakka Day (De Kampioenen!)

Donna Summer – Lucky

Michael Kiwanuka – Cold Little Heart

Nine Inch Nails – Hurt

Gladys Knight &The Pips – Help Me Make It Through The Night

Herman Brood – Saturday Night

Henk Poort – The Sound Of Silence

Villagers – The Wonder Of You

GRANT – Let’s Face The Music And Dance

The Spinners – I’ll Be Around

Sean Rowe – To Leave Something Behind

Amy MacDonald – What Happiness Means To Me

Isaac Hayes – Walk On By

Gog – Comptine D’un Autre Eté

Portugal . The Man – Feel It Still

Eels – That Look You Give That Guy

Change – A Lover’s Holiday

Steely Dan – East Louis Too

Queens of The Stone Age – Make It Wit Chu

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 − 8 =