Up To Date van 12 mei 2019

Up To Date van 12 mei 2019

mei 15, 2019 0

Eva Germeys kwam vertellen over haar job als ceremoniespreker. Waarom eens niet een beroep doen op een ceremoniespreker als je gaat trouwen of voor andere evenementen? De Deinse communicatie-expert Eva Germeys specialiseert zich in het vormgeven van een ceremonie op een huwelijk, jubileum of een afscheid. Ze geeft in haar nieuwe e-book ‘Vier het leven en de liefde’ enkele tips en kwam dit vandaag in up-to-date nader verklaren. Meer info en het e-book van Eva vind je via de website www.woordenvaneva.be.

Van 24 mei tot 2 juni exposeert Yvan Vandenbrande zijn schilderijen ‘Actief….non-stop’ n het Savereyspand, Emiel Clausplein 4 in Deinze. De vernissage heeft plaats op 24 mei om 19.30 uur en wordt gepresenteerd door Veerle Aendekerk, kunstwetenschapper.. De tentoonstelling is toegankelijk op 25 & 26 mei van 10 tot 18u, op 27, 28 en 29 mei van 11 tot 17 u, op 30, 31 mei, 1 en 2 juni van 13 tot 18 uur.

Piet Vandeveire, muzikant en producent, bracht zijn nieuwe cd uit, ‘Lange Nachten’. Piet woont in Sint-Niklaas maar is geboren in Deinze. Hij studeerde klassieke gitaar aan het Koninklijke Muziekconservatorium te Brussel. Ondanks zijn klassieke opleiding voelde deze Belgische gitarist zich van jongs af aangetrokken tot de blues van de vroege Rolling Stones en de swing van Django Reinhardt. Eind jaren ’70 speelde hij als luitist bij Pandora, het middeleeuwse en renaissance ensemble van Philippe Malfait. Hij was gitarist bij de Zwarte Komedie, het theatergezelschap van Bart Verhoye in Antwerpen. Vanaf ’78 was Piet leraar gitaar en begeleidingspraktijk aan het Muziekacademie in Sint-Niklaas. Vanaf de jaren ’90 vond hij steeds meer plezier in het componeren van gitaarmuziek en dit resulteerde in een eerste album, “Ambre’ (2005). Voor de opnames werd hij in belangrijke mate bijgestaan door zijn goede vriend Jean-Marie Aerts, percussionist Jean-Pierre Onraedt en Pieter Vandeveire, contrabas. In november 2010 verscheen een tweede album “Barquero”, met dezelfde muzikanten maar aangevuld met violist Wouter Vandenabeele. In 2010 wordt bij hem de ziekte van Parkinson vastgesteld. Deze ingrijpende ervaring en slapeloze nachten brengen hem ertoe om liederen met hoofdzakelijk Nederlandse teksten te componeren. De liederen werden opgenomen in de studio van zijn blueskompaan Koen Van der Gucht. Jean-Marie helpt met raad en daad. Bevriende zangers en muzikanten zijn bereid mee te werken aan het liedproject: Guy Swinnen, Jean Blaute, Koen De Cauter, Patrick Riguelle, Jean-Marie Aerts, Kurt Van Eeghem, Herman Van Snick, Marc Hauman, Johan Caeckelbergh, Kris en Pieter Matthynssens, Jean-Pierre Onraedt; en ook zijn twee zonen Joris en Pieter Vandeveire. Het werd een boeiend album dat de titel meekreeg “Lange nachten”.

Ook Luc Cornelis van Vl@s bracht zijn maandelijks bezoek aan Up To Date.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig + achttien =