Up To Date 992

Up To Date 992

november 8, 2022 0

 

Francis Maere van Fine Arts Gallery beet voor deze aflevering de spits af. Hij stelde “The Fantastic World of Sophie Nyns” X Mohican by Dinner on the Lake voor. Het belooft een mooie winter te worden voor kunstliefhebbers en foodies. In de originele setting van hoeve “Goed te Reables” in Ooidonk laat Francis Maere van Fine Arts Gallery ons kennismaken met de wereld van beeldhouwster en ceramiekontwerpster Sophie Nyns. Tegelijk strijkt het team van Dinner On The Lake neer op de site. Met hun nieuwe concept Mohícan serveren ze een unieke culinaire belevenis in echte Mongoolse yurts.

Na kunstenfestival Let’s Get Out in de zomer van 2021 verrast Francis Maere ons dit najaar opnieuw met een tentoonstelling in zijn thuisbasis Ooidonk in de Leiestreek. De authentieke zeventiende-eeuwse hoeve “Goed te Reables” vormt deze winter het decor voor “The Fantastic World of Sophie Nyns”, een tentoonstelling die hulde brengt aan de nu 96-jarige beeldhouwster en ceramiekontwerpster. De hele winter wordt een overzicht van het werk van Sophie Nyns gepresenteerd in het brute decor van de gestripte gebouwen van kasteelhoeve “Goed te Reables”. Je kan er ook werk van o.a. Etienne Desmet, Hanneke Beaumont, Sylvie Martens en Johan De Wit ontdekken.  Vurig dineren: Net als vorige zomer gaan kunst en gastronomie hand in hand in Ooidonk en wordt er een culinaire belevenis aan de tentoonstelling gekoppeld. De jonge equipe van Dinner On The Lake bedacht met Mohícan een origineel horecaconcept ver weg van de begane paden.

Praktisch: De expo “The Fantastic World of Sophie Nyns” loopt van 16 oktober 2022 tot 12 februari 2023 en is te bezichtigen op zaterdag en zondag, van 14u tot 18u of op afspraak. Tijdens BRAFA, van 20 januari tot en met 3 februari, is de expo gesloten. Mohícan is geopend van woensdag tot en met zondag voor diner tussen 19u en 23u30. Op zaterdag en zondag kan je ook lunchen tussen 12u en 16u. Voor een vijfgangenmenu (vegetarische optie mogelijk) betaal je € 99.

Reserveren kan via www.mohican.be.

Locatie: Goed te Reables, Ooidonkdreef 5, Bachte-Maria-Leerne (Deinze)

De tentoonstelling ONVERLATEN is aan zijn laatste dag. Harm, initiatiefnemer en tevens dichter,) en Ann Slabbinck, eveneens dichter, waren onze gasten.. Matthias De Wolf is kunstenaar en leraar aan KADE. In de plaats Platvvorm aan de Kalhofstraat in Deinze loopt er een bijzondere tentoonstelling ‘ONVERLATEN’ gebracht door een groep kunstenaars.

BEELD EN WOORD, dichters en beeldend kunstenaars creëren een tentoonstelling waar deze elkaar bevragen, samenhang of contrasten oproepen. Grafiek , video, installatie, schilderkunst, assemblage, dichtwerk en fotografie. Gebracht door Ann Slabbinck , Gianni SKoric, Harm dicht, Nick Vandersyppe en Matthias De Wolf.
De Plaats en Platvvorm verhuist binnenkort want het pand wordt verkocht.
zondag van 14 tot 18 uur was de laatste kans om de tentoonstelling te bezoeken.

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Fernand Dacquin van de  Schotse Dagen vzw kwam de organisatie van een Schotse Avond op 14 november a.s. aankondigen. Hij zij er tegelik ook zijn boeken: “Het Whisky Boek” en “Uitzonderlijke Whisky’s” voorstellen. Fernand is medestichter van de Schotse Dagen. “Het Whisky Boek” verscheen vorig jaar en werd het meest verkochte whiskyboek van de laatste jaren. “Uitzonderlijke Whisky’s” komt uit op 29 november.. Het eerste boek wordt tijdens het diner verkocht, de opbrengst gaat integraal naar het goede doel. Het boek is een uitgave van Lannoo en op de avond uitzonderlijk te koop voor 20 i.p.v. 22,99 euro.

Fernand Dacquin was 17 jaar lang werkzaam als wiskundeleraar, maar ontsnapte in 1978 uit het klaslokaal. Hij koos voor een nieuwe loopbaan als copywriter en onafhankelijk reisjournalist. In zijn tweede boek brengt veertig flessen naar voren, maar het gaat hem weeral niet om de whisky zelf, maar om de verhalen die erachter steken. Het wordt dus opnieuw een eclectisch geheel vol grappige toespelingen, ongekende gebeurtenissen en wetenswaardigheden.

De Schotse Avond zelf is een organisatie van D’ Ouwe Hoeve in Deurle en vzw Schotse Dagen ten voordele van het speelplaatsproject van VIBLO Leieland in Deinze. De Schotse Dagen sponsort op deze manier een speelplein aangelegd met aangepaste speeltuigen voor o.a. kinderen met ASS (Autisme Spectrum Stoornissen).

Praktisch

Datum: Maandag 14 november om 18.30 uur
Deelnameprijs:90 euro, inclusief alle dranken tijdens het menu en tastings. Ook aperitief inbegrepen.

JD Fox & The Handymen ,alias Jan De Vos van de legendarische Machines, brengt de CD uit ‘The River that sings, a tribute to the musical heritage of Muscle Shoals. In 1980 won Jan De Vos nog Humo’s Rock Rally met The Machines en een kleine vier decennia later is hij nog steeds muzikaal actief. Vijf jaar na zijn CD ‘The Roadmaster – A tribute to Spooner Oldham’ vertolkte Jan songs van een legendarische componist uit Muscle Shoals, Alabama op de cd ‘My Friend – A tribute to Donnie Fritts. Nu is Jan erin geslaagd om het derde en laatste deel van zijn hommage aan de muziek die ons in de jaren ’60 en ’70 vanuit Muscle Shoals, Alabama bereikte, in te blikken op de cd “THE RIVER THAT SINGS “. Het werd dit keer geen hulde aan een specifieke componist, maar zijn persoonlijke versies van een aantal hits die daar destijds in de studio’s werden opgenomen.

De playlist werd uitgedokterd door Roland en Paul met als thema: ‘Goeiemorgen, morgen’:

Je kan het programma telkens vanaf maandag integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de knop “Tequila Gemist” (zie hieronder) boven in het menu van de homepage van deze website. Er is natuurlijk ook nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 − 16 =