Up To Date 991

Up To Date 991

oktober 31, 2022 0

 

Caroline De Maertelaere van Puur by Caro opende vorige maand haar nieuw restaurant te Astene. ‘Puur’ staat voor Caroline (Caro) voor rechtstreeks van natuur tot bord. Onbewerkt. Zuiver en Authentiek. Vanuit je hart. En dat proef je. Puur in zijn eenvoud afgewerkt met lekkere kruiden, beetgaar gestoomde groentjes en een pure dressing. Dàt is voor Caro puur. Niet alleen haar eten is puur, ook haar drive is dat. Ze veranderde op een bepaald moment haar hele leven. Ze kreeg zelfs zodanig veel energie dat ze besloot haar eigen huiskamerrestaurant te openen want haar kennis wou ze niet voor haar alleen houden. Maar toen kwam Corona….; En nog gaf ze niet op want nu is ze helemaal terug met haar gezellige, gezonde eetloft “Puur by Caro” te Astene. Puur, gezond genieten! Ze heeft ook een eigen blog PUUR waarin ze vertelt over wat puur koken en puur leven is. Wat ze zelf onderneemt om gezonder te leven. Tips en tricks, recepten, getuigenissen van mensen die haar pad kruisten en die met puurheid en gezond leven bezig zijn.

Roel Berlaen, de Communication Officer van de firma Renson, kwam vertellen over de opening van NOA: deze nieuwe site ‘ademt’ buitenleven. Het unieke ‘NOA outdoor living’ inspiratiepark is de kers op de taart van de nieuwe Renson outdoor site in de Prijkels. De productie van Renson ‘buitenleefruimtes’ is er al even op snelheid en ook de kantoren zijn al een half jaar bemand. Maar nu is de gloednieuwe Renson Outdoor site in Kruisem / Nazareth geopend onder de naam ‘NOA outdoor living’. Een indrukwekkend inspiratiepark! Een initiatief van Renson dat er – samen met meer dan 30 andere merken in ‘high-end outdoor living’ – uitpakt met 12 realistische tuinen. Die dompelen je als bezoeker onder in het summum van ‘buitenleven’. Roel Berlaen bracht ook een boodschap van de Manager van NOA, Catherine Degreef, en de CEO van de Renson Groep, Paul Renson, mee.

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Peter en zijn team ontvingen de voorbije weken geregeld kandidaten Miss Fashion 2023. Vorige week zaterdag was er de grote finale in de Eskimohal te Gent. Deze zondagmiddag begroetten we de winnares van deze missverkiezing, Milla Goethals uit Antwerpen en de nummer 4, Merve Uret uit Gent. Milla Goethals werd pas vorige week 19 jaar. In een boeiende finale werd ze gekroond tot Miss Fashion 2023. Merve Uret werd vierde. Hoe de finale verliep en welke lading andere titels voor bepaalde categorieën ze wisten binnen te halen vernamen we van beide kandidaten.

Lard Vanobbergen en UNIZO Deinze brengt ter gelegenheid van de Dag van de Ondernemer sterrenchef Michaël Vrijmoed naar Deinze op 17 november. Na de eerdere successen van de voorbije jaren zet Unizo Deinze zijn traditie verder met de 4e editie van “Dag van de ondernemer” – een culinair netwerkevent voor en door lokale ondernemers. Na de vorige succesvolle edities met o.a. Wout Bru, Olly Ceulenaere en Maarten Bouckaert steken ze bij Unizo nog een tandje bij, of in dit geval een sterretje bij! Voor deze editie slaagden zij er in Michaël Vrijmoed te strikken, van het gelijknamige restaurant Vrijmoed ** in Gent. Michaël Vrijmoed kan worden omschreven als een kok uit de nieuwe generatie, die werd gevormd door zijn vroegere leermeesters zoals onder andere Guy Van Cauteren van “’t Laurierblad” en Peter Goossens van het “Hof Van Cleve”. In zijn restaurant, gelegen in het hart van de levendige stad Gent, brengt hij een hedendaagse keuken die barst van dynamiek, eigen signatuur en (h)eerlijke smaken. Een echte must voor de culinaire liefhebber. Voor wie er nog niet in geslaagd is om Vrijmoed in Gent te bezoeken, brengt Unizo Deinze Michaël Vrijmoed naar Deinze. Sinds 2017 staan er twee sterren achter zijn naam en in 2021 werd hij tevens bekroond tot beste groenterestaurant van België én een derde plaats wereldwijd. Het zal dan ook niet verbazen dat zij voor deze editie naast het gewone menu, ook een volledig vegetarisch menu als optie aanbieden voor de bezoekers van dit event. Met Michaël Vrijmoed halen zij een kanjer van formaat binnen, die ook de hele tijd aanwezig zal zijn op het event.

Praktische details: Datum: 17 November 2022 – 19h30 Locatie: zaal Westkouter te Deinze. Kostprijs: 155 Euro per persoon voor een all-in menu. Er is een mogelijkheid tot een volledig vegetarisch menu, alsook een mogelijkheid tot een niet-alcoholische drankenformule. Deadline inschrijving: 9 november 2022.

DE MUZIEK: ‘POMPOENTJES…’ samenstelling Roland en Paul
Queen Killer Queen

1974 – Hun 4de single en Freddie Mercury gebruikte hiervoor een buffetpiano

Jerry Lee Lewis

Overleed donderdag en werd er eind september nog 87

Whole Lot Of Shakin’ Goin’ On Live

1957 – Brak hiermee door bij het grote publiek

Johnny Hates Jazz

Britse band, nog steeds actief, en ontstaan in 1985

Turn Back The Clock

1987 – Winteruur dat hier 45 jaar geleden werd ingevoerd

Warren Zevon

Stierf in 2003 toen hij slechts 56 was

Werewolves Of London

1977 – Zevon begreep niet waarom het lied een hit werd, maar vond de song wel goed

Clouseau

Zaterdagavond in de Brielpoort, afsluiter tournee door België en Nederland

Anne Live

1989 – Werd 2 jaar eerder al door de bassist geschreven

Red Hot Chili Peppers

Zanger Anthony Kiedis wordt er dinsdag 60

Californication

1999 – Van de videoclip maakten ze een uniek werkje

Na Carlos Alleene

Muddy Waters

 

I’m A King Bee   1981

Popcornplaat van de week

Terry Stafford

 

I’ll Touch A Star  1964

The Cranberries

Deze Ierse band stopte 4 j geleden

Zombie akoestisch

1994 – Is een protestlied tegen het geweld in Noor-Ierland in de jaren negentig

Taylor Swift, Lana Del Rey

Verrassend hoe mooi beide stemmen samen gaan en elkaar afwisselen

Snow On The Beach

2022 – Uit het nieuwe album ‘Midnight’, eentje met ups en downs maar niet slecht

Billie Eilish, Justin Bieber

Is sinds haar 12de veganist

Bad Guy

2019 – Werd wereldwijd een hit en kwam uit haar debuutalbum

Noémie Wolfs

Ze gaat  trouwen met Simon Casier (ook 34 en bassist van Balthazar)

Burning (2016)
Dana Winner

Zondagavond in het Sportpaleis, haar grootste concert ooit

One Moment In Time Live

2016

Je kan het programma telkens vanaf maandag integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de knop “Tequila Gemist” (zie hieronder) boven in het menu van de homepage van deze website. Er is natuurlijk ook nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 + 16 =