Up To Date 963

Up To Date 963

april 19, 2022 0

Een evenement met een vreemde naam kwam het eerst aan bod. Jonas Vandeputte en Bert De Waele kwamen de 1ste Schietsjampetterloop in Kruisem voorstellen, die plaats heeft op zondag 1 mei 2022. Dat gebeurt aan OC De Kepper  in Kruishoutem.
Het Ultron Team organiseert daar de eerste editie van de Schietsjampetterloop voor zowel de recreatieve als de competitieve loper. Zij loodsen ons door het wondermooie, panoramische landschap van Kruisem. Met zijn landelijke paden en vergezichten biedt dit het perfecte decor voor een leuke natuurloop. Zij willen ons maximaal laten genieten van de Kruisemse natuur waardoor beide afstanden in één lus of ronde wordt gelopen. “Doordat het evenement op zondagmorgen plaatsvindt, willen we er een echt familiegebeuren van maken. Elke deelnemende atleet ontvangt een waardevolle naturaprijs. Na de loopwedstrijd kan er genoten worden van een hapje en een drankje.”

Ondanks het recreatieve karakter van de wedstrijd, wordt na afloop een uitslag opgemaakt met iedereen zijn persoonlijke tijd. Op zowel de 3,8km en de 11,6km is er een podium voorzien voor zowel mannen als vrouwen.

Programma 2022: Start: 1 lus van 11,6km om 10h – 1 lus van 3,8km om 10h05 –

Karen D’Hondt woont in Nieuwpoort maar is afkomstig van Baasrode (Dendermonde) en publiceerde een nieuw boek. “Ik ben aan de kust verzeild geraakt vorig jaar in september, waar ik begonnen ben aan het boek “Amour Interdit”. Ik zag een foto van de vuurtoren van Nieuwpoort, en dit leverde me de inspiratie op om het boek te schrijven. Het speelt zich af in Nieuwpoort, en toont eigenlijk het levensverhaal van Géraldine en Berre, die een verboden liefde beleven en een zoon krijgen. Ook het verhaal van hun zoon wordt weergegeven, met alle intriges vandien. Er komen zware maatschappelijke thema’s in aan bod, zoals druggebruik, revalidatie, maar ook verkrachting en partnergeweld. De opbrengst van het boek gaat dan ook naar een vzw die slachtoffers van partnergeweld en seksuele agressie opvangt en helpt.”

“Het is niet mijn eerste boek, de liefde voor het schrijven is er gekomen door Bernard Vandamme met de lockdown. Twintig jaar geleden was ik grote fan van hem, hij kwam elke zondag op tv met Wim Coryn. Ik had in die periode ook eens een briefje naar Bernard geschreven, maar nooit antwoord gehad. Twintig jaar later ben ik erover bezig tegen een vriend van me, en die kende Bernard goed en stuurt een berichtje naar Bernard. Die heeft me direct gecontacteerd. Hij vertelde me dat hij ervan droomde om zijn autobiografie te schrijven, maar hij kwam niet verder dan een paar regels door tijdgebrek. Nu dankzij corona had hij wat meer tijd, dus hij vroeg mijn hulp hierbij. Ik heb hem die graag gegeven, en twee maand later was “Bodyslam” geboren. Ik had de smaak van het schrijven te pakken, en aangemoedigd door Bernard ben ik ermee verder gegaan. Gedichten aanvankelijk maar in Nieuwpoort ook boeken. En dat gaat wel vrij vlotjes, ik doe ook vaker mee aan wedstrijden nu en ben gefascineerd door levensverhalen neer te pennen.”

11:00 De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Yannic Demeyer van ondernemerskoepel Deinze Industrie blikte achteruit maar vooral vooruit. Deinze Industrie bestaat uit 5 partners: Stad Deinze – Prijkels – Deinze Noord – Rond de Watertoren & Nevele (Ter Mote). Deinze Industrie stimuleert en ondersteunt werken in de regio Deinze. De werkgroep heeft heel wat acties voor 2022 voorbereid.

Naast de structurele werking inzake kennisplatform (www.deinzeindustrie.be) van waaruit actief kennis met de ondernemers wordt gedeeld), worden opnieuw grotere netwerkacties opgezet. Ook informatie van de lokale en hogere overheden en andere werkgeversorganisaties worden via Deinze Industrie regelmatig meegedeeld. Niet alleen is stad Deinze na de fusie de vijfde grootste stad van Oost-Vlaanderen geworden op vlak van inwoners, ook op ondernemersvlak is het belang van Deinze na de fusie significant verhoogd: Deinze is na Gent de tweede grootste stad met 17.000 tewerkstellingsplaatsen en 230 ha bedrijfsgronden.

Voor meer informatie over de acties kan men www.deinzeindustrie.be raadplegen en voor alle vragen over deze acties kunnen de bedrijven mailen naar info@deinzeindustrie.be. De eerste van de reeks activiteiten komt op 25 april met een Webinar employer branding, een gratis, digitale meeting gericht naar HR-medewerkers en zaakvoerders over hoe het bedrijf beter te positioneren naar de arbeidsmarkt toe. Niki De Boysere van VDAB zal tools aanreiken in deze tijden van een bijzonder krappe arbeidsmarkt. De eerste editie in 2021 was een succes en ook nu zijn er al veel deelnemers.

Wim Dierickx is voorzitter van Rotary Deinze en had het over de ultieme Sing Off tussen Willy Sommers en Christoff in de Brielpoort in Deinze op 13 mei. Willy Somers en Christoff, onbetwiste toppers van het Vlaamse lied, trekken alle registers open om er een onvergetelijk meezingfeest van te maken. Veel meer dan een dubbelconcert is de Sing Off een echt zangfestijn met alle hits maar ook een echte battle tussen deze twee iconen. Reden genoeg om vrijdag 13 mei aan te stippen in de agenda en ons voor te bereiden op een onvergetelijke avond van zang, ambiance en feest.

Rotary wordt in dit initiatief gesteund door de stad Deinze en vond in Miracle vzw een ideale partner bij het organiseren van het concert’. Tickets, sponsorpacks en of VIP tickets kunnen verkregen worden via www.rotaryclubdeinze.be.

Je kan het programma vanaf maandag integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de knop “Tequila Gemist” boven in het menu van de homepage van deze website. Er is natuurlijk ook nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Roland koos als muziekthema voor deze uitzending:  Happy Easter !!!

Coldplay – Clocks 

Elvis Presley – My Boy (week van de zoon)

Chicory Tip – Son Of My Father (“)

Popcorn van de week : Jo Leemans – Diep In Mijn Hart

Guido Belcanto & Little Kim(Kimberley Claeys) – Toverdrank

Julian Lennon – Imagine (for Ukrain)

Lady Gaga – Always Remember Us This Way

Guy Mardel – N’Avoue Jamais

Icehouse – Hey Little Girl

The Weeknd – Earned It

Gorki – Broeders en Zusters

Cowboy Junkies – Songs Of The Recollection

Travelig Wilburrys – End Of The Line

Beegees – To Love Somebody

Martha & The Vandellas – Dancing In The Street

Dalida – Tzigane (voor Daniel)

Finneas – Break My Heart Again

The Housemartins – Caravan Of Love

na Carlos 11u : CCR – I Put A Spell On You

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 − 5 =