Up To Date 941

Up To Date 941

november 15, 2021 0

Deinzenaar Piet Vande Casteele van Duchateaux-catering is een van de 5 laureaten van Viskok van het jaar 2022, een natiionale Horecawedstrijd met rog. Welke professionele kok heeft het lekkerste en origineelste gerecht met rog, de Vis van het Jaar 2021, op zijn kaart staan? We komen het te weten op maandag 22 november in de demonstratiekeukens van Horeca Expo in Gent. Vijf finalisten nemen het live tegen elkaar op vanaf 14 u.

VLAM koos samen met de Vlaamse visserijsector voor rog als Vis van het Jaar 2021. Rog is weinig bekend hoewel hij in de top drie van meest aangevoerde vissoorten in de Vlaamse vissershavens staat. Je kan hem het hele jaar op het menu zetten maar men beveelt aan hem vooral van juni tot maart te eten, dan is de kwaliteit opperbest. Koop je Belgisch gevangen rog, dan mag je gerust zijn dat je een duurzame vis op je bord krijgt. Om de biodiversiteit in stand te houden vangen onze Belgische vissers enkel de drie soorten die het goed doen (stekelrog, blonde rog en gevlekte rog). De andere soorten gaan meteen na de vangst terug levend het water in. Wist je dat niet alleen de vleugels een lekkernij zijn? Ook de wangen en levers gelden bij kenners als een ware delicatesse. Dankzij de gelatineuze structuur is rog heerlijk in koude bereidingen, maar ook lauw, gebakken of gepocheerd is rog een streling voor de tong.

De vakjury, samengesteld uit vertegenwoordigers van de belangrijkste restaurateursverenigingen en voorgezeten door Mastercook Robert Van Duüren, maakte een voorselectie uit de ingestuurde recepten. Vijf finalisten werden geselecteerd en zullen op 22 november live in de demonstratiekeukens van Horeca Expo naar de titel van ‘Viskok van het Jaar 2022’ dingen. De laureaten:
Piet Vande Casteele van Duchateau catering in Deinze-Grammene
Thomas Dejonckheere van restaurant CRKL in Roeselare
Olivier Saey van restaurant Maste in Gent
Peter Maertens van restaurant Het Verschil in Lede
Eva Van Damme van restaurant ’t Veer in Oudenaarde.

De winnaars van de vorige edities:

Viskok 2020 Jan Audenaert, d’ Oude Pastorie in Lochristi
Viskok 2019 Michael Vanderhaeghen, Hostellerie Saint Nicolas in Elverdinge
Viskok 2018 Stijn Devreese, restaurant Benoit en Bernard Dewitte in Ouwegem.

De winnaar van de wedstrijd gaat naar huis met de ‘Viskok van het Jaar’-trofee en -diploma, een cheque ter waarde van € 750, een waardebon van € 250 te besteden bij ISPC aangeboden door Horeca Expo, en een dinerkaart voor twee personen bij Peter Goossens, Restaurant Hof van Cleve in Kruisem. Er worden ook vijf bonnen ter waarde van €200 verloot om te komen eten in jouw restaurant. De laureaten ontvangen elk: een ‘Viskok van het Jaar’-diploma en een dinerkaart voor twee personen in restaurant De Jonkman in Brugge.

De wedstrijdfinale ‘Viskok van het Jaar 2022’ vindt plaats tijdens de vakbeurs Horeca Expo op Flanders Expo in Gent, meer bepaald in de demonstratiekeukens in hal 8. De finalisten gaan aan het werk vanaf 14u. De degustatie door de vakjury start om 15.45 u. De proclamatie vindt plaats om 16u45. Aansluitend wordt een receptie aangeboden.

De Deinse burgemeester Jan Vermeulen had het over de situatie van corona in de stad Deinze, het nieuwe vaccinatiecentrum, het bezoek van Koningin Mathilde en andere updates zoals bv. de Kerstmarkt.

Hare Majesteit Koningin Mathilde bezoekt het WZC Sint Franciscus in Vinkt op vrijdag 19 november. Ze leest er voor uit het boek aan ouderen en jongeren in het kader van de Voorleesweek (20 tot 28 november 2021). Dit jaar staan namelijk de vermaatschappelijking van de zorg en intergenerationele initiatieven tussen scholen en woonzorgcentra centraal. Het voorlezen zet aan tot sociaal contact tussen generaties en is een middel tegen eenzaamheid en isolatie. Het bezoek van de Koningin is dan ook een warm pleidooi voor vrijwilligers om zich te engageren als voorleesvrijwilliger in een Woonzorgcentrum.

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

De Kwelm vzw maakt een nieuwe theatervoorstelling VOS tijdens Canteclaerjaar. Peter en Guido ontvingen heel wat gasten in verband met dat Canterclaerjaar. Han Coucke (Han Solo), Jitse Van Belle en bestuurder van Kwelm vzw Jo Guillebert vertelden over de opvoeringen van VOS volgende zomer. Peter had telefonisch een gesprek met regisseur Dimitri Leue.

Karen Steyaert en Bart Vermaercke, van de Canteclaerstoet lichten een tip van de sluier op die nu nog over de vijfjaarlijkse stoet hangt. Zij zijn in elk geval nu al gelukkige met de deelname van de cast van VOS en de nieuwe reus Juan van EST aan de Stoet op 22 mei 2022.

Je kan het programma integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de knop “Tequila Gemist” boven in het menu van de homepage van deze website. Je hoeft de herhalingen dus helemaal niet te missen. Er is natuurlijk nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Roland koos als thema voor deze uitzending: “Remember…”

David Bowie – Heroes

Noordkaap – Een Heel Klein Beetje Oorlog

Rod McKuen – Soldiers Who Wanne Be Heroes

Liliane St.Pierre – Soldiers Of Love

Noisettes – Never Forget You

Stars On 45 – Andrew Sisters Medley

Willem Vermandere – Duizend Soldaten

Bobby Darin – Mack The Knife

The Cure – Lullaby

ABBA – I Can’t Be That Woman

Prince – Come Home

The Cats – The End Of The Show

Van Johnson – Tell It Like It Is

Gregory Porter – Still Rising

Bread – Make It With You

Serge Reggiani – Il Suffirait De Presque Rien

The Beatles – If I Fell

Temples – Keep In The Dark

The National – Light Years

The Rubinoos – I Think We’re Alone Now

Tiësto – The Business

Sacha Distel – La Belle Vie

The Hollies – Long Cool Woman…

na Carlos – Tony Joe White – Rich Woman Blues

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien + 2 =