Up To Date 1061

Up To Date 1061

april 2, 2024 0

Sofie Verzele uit Deinze maakt een carrièreswitch: van de mode naar de culinaire wereld met Funky Ouma. We kennen haar van de damesboetiek Grusenmeyer Lady, iets wat ze meer dan 30 jaar deed. Maar sinds kort is ze nu het gezicht van het Zuid-Afrikaanse Funky Ouma, wat staat voor originele zoutmengelingen. Zo mocht ze onlangs de Gouden Tavola-prijs in ontvangst nemen voor één van die zoutmengelingen. De Tavola is een prestigieuze beurs van delicatessen. Sofie werkt vanuit een loods in de Prijkels.

Funky Ouma is een reeks van zoutmengelingen die werd opgestart door een oma die een liefde had voor gezond koken met natuurlijke producten. Wat ze vorig jaar in november begon met een tiental klanten, is intussen uitgegroeid tot distributie in België, Frankrijk, Luxemburg en zelfs Zwitserland. De mengelingen moeten goed afgesloten worden verpakt. Dat is ook de sterkte van het product want als er geen licht en lucht aan kan, blijft dit langer vers en vol van smaak. Beter dan de traditionele plasticverpakkingen. Ook de kracht van het kleurrijke artwork op de verpakkingen is een eyecatcher. Er zijn verschillende soorten, waaronder braai salt, chili salt, cinnamon sugar en black garlic salt waarmee ze de Gouden Tavola won. Het is een mengeling van zout, look, citroen en witte en rode ui. Binnenkort komt er ook een reeks die in de supermarkten zal worden aangeboden. In Deinze en omgeving kan je het product verkrijgen bij Tartelier in Deinze, barbecuezaak Pitt in Nevele, Dhondt in Sint-Martens-Latem, Slagerij Aula in Gent en Elektro Van Assche in Zingem. Meer info via www.funky-ouma.be.

Voorzitter Stefaan Lambert brengt tijdens de Paasvakantie met het Vyncktse Tejater hun 35ste productie: “Hoe wordt alles ‘goed geregeld’?” Café De Vulle Pinte én baas Ludo hebben veel dingen gemeen: vervallen, vuil, zonder toekomst en zonder geld. Bovendien zijn hij én zijn café niet meer gewenst in het dorp. Het gemeentebestuur, met aan het hoofd de burgemeester, putten alle middelen uit om tot sluiting van het café te kunnen overgaan. Maar in de miserie kent mijn zijn vrienden. Postbode Johan kijkt dwars door zijn brieven die hij moet bezorgen. Geen betere plaats om dit te doen dan in Café De Vulle Pinte natuurlijk. En zo komt het dat een subsidie-weigering door het ministerie, voor de renovatie van een gemeentelijk gebouw, door het bezoek van een “kabinetschef” omgezet wordt in een gulle subsidie. Zeer tot vreugde van burgemeester en volgelingen, inclusief de voor hun belangen vechtende vrouwen van de kerkfabriek, Ferm en andere verenigingen in lokalennood. Als het café er plots helemaal anders uit ziet, de kabinetschef eigenlijk een “opa-maker” blijkt te zijn, de dochter van Ludo dat uiteindelijk zal bewijzen, de zus van Ludo er met vuile voeten en pikante ingrediënten in vliegt, de subsidie eerst wel, daarna niet, maar misschien toch wel zal toegekend worden, gooit Johan de postbode zijn beste kaarten op tafel. Is voor Ludo uiteindelijk het glas halfvol of zelfs leeg, of doet café De Vulle Pinte de naam alle eer aan en zijn die 6 hectaren grond van Ludo nu voor 5,10 of 20 euro/m² verkocht ? Ludo, wat denk je: “Raakt alles goed geregeld?”

Kaarten: €11 (volwassenen & kind) online www.vyncktsetejater.be
Locatie: de turnzaal van de Vrije basisschool in Vinkt.
Regie: Marc Tieberghien – Auteur: Bernd Gombold
Wanneer? Vrijdagen 5 en 12 april om 20u. – zaterdagen 6 en 13 april om 20u. en zondag 7 april om 19u.
Acteurs: Thierry Balcaen; Christophe Callens; Jan De Smedt; Lien Desseyn; Hut Dianta; Hilde Lassuyt; Wim Martens; Gilbert Schepens; Ann Vandycke; Peter Van Hee; Kristof Van Rysseghem en Ivo Verheye.

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Willy Planckaert (kopfoto) wordt vrijdag 80 jaar (°5/04/1944). Peter en Guido blikten met hem nog even terug op zijn fantastische wielercarrière en vroegen zijn pronostiek voor de Ronde Van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Willy komt uit een gezin van 5 kinderen waarvan hij de oudste was. Vader Gaston overleed op 47-jarige leeftijd bij een zwaar verkeersongeval op 12 augustus 1965. Moeder Gusta moest zo het gezin alleen opvoeden. Zij overleed op 85-jarige leeftijd op 9 juli 2001.

Het fietsen bleek voor Willy weggelegd. Maar hoe zijn leven precies allemaal verliep vernamen we tijdens een innemend gesprek. We polsten naar zijn lange koerscarrière. Willy was als wegrenner bijzonder getalenteerd en gevreesd omwille van zijn snelle eindspurt. Hij reed in de jeugdrangen van het ene succes naar het andere en raakte hierdoor enigszins verwend. Als nieuweling en amateur won hij in totaal 159 wedstrijden. in 1964 alleen al was hij goed voor 44 overwinningen bij de amateurs. In Sallanches, waar hij tweede werd in het wereldkampioenschap bij de amateurs in 1964, waande hij zich de nieuwe titelhouder. Hij wist niet dat Eddy Merckx ontsnapt was. Hij was de eerste die de wielerkwaliteiten van het flandrien-ras uit Nevele toonde aan het Vlaamse publiek. Bij de liefhebbers in 1963 en 1964 won hij 34 + 47 = 81 koersen. Bij zijn eerste deelname aan de Tour de France kwam hij met de groene trui naar Nevele terug.

Fietsersbond Deinze houdt een protestactie. Eddy Donné kwam hierover meer uitleg geven. Op zondag 7 april van 10.30 tot 11.30u houdt de Fietsersbond van Deinze een protestactie aan fietssnelweg F6 Brugge – Gent, ter hoogte van het station van Landegem. Zij willen de beleidsmakers wakker schudden, want dit dossier sleept al meer dan een decennium aan. De F6 voorziet een prima fietsverbinding vanuit Hansbeke, Merendree, Landegem en omliggende dorpen naar Gent, maar heeft tal van missing links die maken dat fietsers veel moeten omrijden. Op vele plaatsen is het fietspad ook niet gescheiden van de autoweg. Gemeente, provincie en Vlaamse overheid trekken voortdurend de paraplu open als ze op hun verantwoordelijkheid worden gewezen. Tijd voor actie dus, laat de Fietsersbond weten.

Je kan het programma telkens vanaf maandag integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de knop “Tequila Gemist” boven in het menu van de homepage van deze website. Er is natuurlijk ook nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × vier =