Up To Date 1060 – foto’s en info

Up To Date 1060 – foto’s en info

maart 25, 2024 0

Peter en Judith ontvingen zondag als eerste gast basketbalspeelster Laure Résimont. Zij werd verkozen tot sportvrouw van het jaar in Deinze. Laure speelt bij Kangeroes Basket Mechelen waarmee ze voor het derde opeenvolgend jaar op zoek gaat naar de landstitel. Ze maakt ook deel uit van de Belgian Cats. Vorig jaar behaalden ze in juni een gouden medaille op het EK basketbal in Slovenië. Ze sprak tijdens een huldigingsmoment op het balkon van het stadhuis van Deinze haar liefde uit voor de stad, waar ze ondertussen bijna vier jaar woont. De Belgian Cats hebben vorige maand het bomvolle Sportpaleis een mooi eresaluut gegeven. De Belgische vrouwen kwalificeerden zich eerder voor de Olympische Spelen. Het werd net niet tegen de VS, maar zij wonnen daarna wel de twee wedstrijden tegen Senegal en Nigeria. Laure is de liefde gevolgd en woont in Petegem-aan-de-Leie. Ze is geboren en getogen in Mechelen, waar haar moeder, grootouders en broer nog steeds wonen. Ze speelde ook twee jaar in het buitenland. Op 1 maart werd ze op het sportreferendum 2023 sportvrouw van het jaar en zij werd ook gehuldigd voor de internationale prestatie van het jaar.

Marc De Bel schreef een nieuw boek over ‘De zusjes Kriegel’. In 2024 verschijnt van hem boek nr. 202: “De spookspeler, boek nr. 203 komt uit begin april: “De Kriegels are back” wordt feestelijk voorgesteld op 6 en 7 april op FACTS in Gent. Het duurde  wel even om een vervolg te schrijven op zijn jeugdboek ‘De zusjes Kriegel’. Het eerste verhaal rond de terreurzaaiende drieling Lien, Sien en Fien verscheen begin jaren ’90. In het nieuwe boek volgt de schrijver de zusjes van bij hun geboorte tot in de puberteit. Hun avonturen brengen hen onder andere naar een spookmolen en de superheldenbeurs FACTS. Tegelijkertijd zal er ook een Engelse vertaling verschijnen, die “The Prickle Sisters” zal heten, een primeur voor De Bel. De zusjes Kriegel zijn, samen met Blinker en De Boeboeks, de bekendste creaties van de jeugdauteur.

Zo liep er ook een tijdje een stripreeks rond de zusjes en kwamen ze zelfs in de bioscoop en op de theaterplanken tot leven. Het laatste boek, “De spiegel van Lady Kriegel”, verscheen al weer in 2015. En er komt ook boek nr. 204: “De spelen van het biezebos” verschijnt in mei, i.s.m. Sport Vlaanderen en het ministerie van Sport. En dan is er ook nog de nieuwste theatervoorstelling: “Marc De Bel en de Airkesmachine”. Ze spelen dit in heel Vlaanderen. Boeking kan via belirium@telenet.be . Op zijn 70ste verjaardag (7 mei) verschijnt “Belhamel”, zijn biografie, geschreven door Jasper van Loy.

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

194 jaar aan onze tafel: Ivonne wordt morgen 100 jaar. Daniël werd deze week 94 jaar en Yvonne wordt maandag 100. Hoe word ik zo oud? Er waren boeiende verhalen vol wijsheid…

Geert Simoen en Iris Van Dale kwamen ons vertellen over de 30ste editie van de Tuin- en Lifestylebeurs in het prachtig domein Kasteel Ooidonk. Het Kasteel in Ooidonk vormt al jaren het decor van deze unieke beurs. Deze kasteel is immers een uniek voorbeeld van de Spaans-Vlaamse architectuur uit de Renaissance. Het werd in 1595 herbouwd en geldt als een van de mooiste kastelen in België. Met zijn kenmerkende trapgevels en uivormige torens hoeft deze Oost-Vlaamse parel niet onder te doen voor de imposante kastelen van de Loire.

Deze sfeervolle beurs is veel groter dan ze ooit was. Tijdens het komende paasweekend vormt Ooidonk het schitterende decor voor een prachtige tuinbeurs. Traditioneel waren er zo’n 80 à 90 exposanten. Dat aantal is bij deze editie opgelopen tot bijna 150 waardoor de bezoeker veel meer te zien heeft dan het ooit het geval was. Men is met het aanbod veel meer naar de kern van het verhaal toegegaan: alles voor de tuin, het interieur en voor wie van lekkere dingen houdt. Liefhebbers van natuur, tuin en decoratie vinden er ongeveer 150 exposanten met planten, tuinmeubelen, huis-& tuindecoratie, countrykledij, tuinantiek, brocante, streekproducten e.d. Bezoek de “Lifestyle Tuinbeurs Ooidonk” op paaszaterdag 30, paaszondag 31 en paasmaandag 1 april, telkens van 10 tot 18u. Adres van het event: Ooidonkdreef 9 in 9800 Deinze. Volg de wegwijzers voor het laatste stukje naar de locatie! Algemene toegang is € 9. Online zijn de tickets goedkoper. Er zijn bovendien online bijzonder interessante gezinstickets. Men wil immers graag een gezellige familie-uitstap aanbieden. Koop tickets vooraf online via www.lifestylebeurs-ooidonk.be Er is gratis parking voorzien en honden zijn welkom aan de leiband. Voor alle info: www.lifestylebeurs-ooidonk.be. Tijdens de tuinbeurs kan je bovendien twee keer per dag het prachtige kasteel bezoeken met een gids. Meer info hierover vind je op dezelfde website.

Je kan het programma telkens vanaf maandag integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de knop “Tequila Gemist” boven in het menu van de homepage van deze website. Er is natuurlijk ook nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dertien − vijf =