Up To Date 1058

Up To Date 1058

maart 11, 2024 0

 

Gastvrouw Eva Germeys en gastheer Peter ontvingen deze zondagvoormiddag weer een aantal interessante gasten aan de studiotafel van Radio Tequila.

De nieuwe lichting verpleegkundigen van Vesalius Verpleegkunde zijn klaar voor het werkveld. Hierover bracht coördinator Heleen Schietse van de vestiging in Deinze meer info. Zij organiseren een infodag op zaterdag 20 april. De voorbije week zijn inderdaad opnieuw enkele leerlingen feestelijk afgestudeerd in de opleiding verpleegkunde. Maar het is duidelijk dat er nog steeds veel verpleegkundigen tekort zijn op de werkvloer. Zij volgden de praktijkgerichte opleiding in Vesalius Verpleegkunde vestiging Deinze. Hun kwaliteitsvolle en praktijkgerichte opleiding bereidt de leerlingen voor op een job in de zorg. De theoretische kennis, aangeleerde praktische vaardigheden en stage–ervaring gedurende de 3–jarige opleiding waren noodzakelijk om aan de slag te kunnen gaan in de zorginstellingen. De afgestudeerde verpleegkundigen stappen naar het werkveld in de zorgvoorzieningen van Deinze en omstreken. Dit zowel in ziekenhuizen, woonzorgcentra, psychiatrische voorzieningen, thuisverpleging als bij personen met een beperking.

Misschien heb je ook interesse in de veelzijdige job van verpleegkundige? Je kan op de hoogte blijven via hun facebookpagina www.facebook.com/vesalius.deinze of je kan een kijkje nemen op hun vestiging te Deinze tijdens de infodag op zaterdag 20 april.

Mario Taelman (49) uit Deinze is één van de vier kandidaten voor de titel van Eierboer 2024 tijdens de 68ste Gulden Eifeesten te Kruisem. Maria gaf uitleg over de verkiezing die gebeurt op 31 maart. De Gulden Eifeesten in Kruishoutem vinden plaats in het paasweekend van vrijdag 29 maart tot en met dinsdag 2 april. Negen dames stellen zich kandidaat bij de verkiezing van de Eikoningin. Opvallend hieronder heel veel lokale deelnemers [Julie De Poorter (25) uit Kruishoutem, Melike Topuz (21) uit Zingem, Malou Delva (19) uit Deinze, Imani De Clercq (19) uit Olsene, Kimberly Ghyselinck (26) uit Kruishoutem, Kaylee Dedoncker (26) uit Ouwegem, Amber Simoens (23) uit Asper, Juliette Swalus (21) uit Kruishoutem) en Stefanie (26) uit Kruishoutem], Voor de titel van Eierboer zijn er vier kandidaten. Mario Taelman (49) uit Deinze, Raf Putman (23) uit Kruishoutem, en uit Nazareth Brent Marryse (20) en Joren Le Roy (21). De verkiezing van Eikoningin en Eierboer gebeurt op een gezamenlijke showavond op zondag 31 maart. Er is ook een wedstrijd voor kinderen: Eierprins en Eiprinses. Esmée Vermeersch (9) uit Waregem, Sien Demets (8) uit Zingem, Estelle Bosschem (9) uit Deinze), Elise Bostoen (9) uit Kruishoutem, Estée Brodelet (9) uit Lozer en Elize De Coninck (9) uit Waregem, Maxim Haerinck (8) uit Kruishoutem, Iluca Schouppe (9) uit Ouwegem), Jules Callebaut (6) uit Volkegem en Elias De Muynck (7) uit Volkegem zijn hiervoor de kandidaten.

Zowel de Eikoningin als de Eierboer gaan met een reischeque van 3.000 euro naar huis. Alles wordt gebracht in een wervelende show, die door de kandidaten wordt verzorgd. Meer info: www.guldeneifeesten.be.
De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Rudy Gheyssens  is voorzitter ECC (Europees Cartoon Center) in Kruishoutem. Hij vertelde over de plannen: tentoonstellingen, Valerii Momot en CARtooNAVAL en de boekperformence Draw for Change

1) Duik in het hoofd van Valerii Momot. Nog tot en met 24 maart kan je naar de tentoonstelling Momot’s Life. De expo neemt je mee in het hoofd van de Oekraïense cartoonist Valerii Momot ( °1972). Momot wil een verzameling van zijn cartoons tonen die optimisme uitstralen en zo een hoopvolle boodschap brengen. Ondanks de oorlog blijft hij geloven dat cartoons een positieve change kunnen teweegbrengen zonder zwaarmoedig te zijn. Stap binnen in Momot’s leven en wie weet inspireert hij jou om die positieve vibe verder uit te dragen. De tentoonstelling in het ECC is gratis te bezichtigen van 28 januari tot 24 maart 2024, elke zondag van 10 tot 12 en van 14 tot 17 uur.

2) Nieuwe Expo: CARtooNAVAL. We zitten in de Vastenperiode. Maar vooraleer de Vasten echt van start gaat wordt nog een keer uitgebreid gefeest: Carnaval! Traditioneel staat de wereld dan even op zijn kop. Hoe wordt in andere landen het carnaval beleefd? Dat was het uitgangspunt van deze cartoontentoonstelling. We vroegen enkele cartoonisten hoe carnaval bij hen gevierd werd en of ze dit in een cartoon konden uitdrukken. Verwacht je aan veel cartoons met Venetiaanse maskers en Braziliaanse Sambadansers. Tot en met 24 maart in het Europees Cartoon Centrum. Steeds gratis toegankelijk op zondag.

3) 14 maart: boekperformance Draw for Change. Catherine Vuylsteke, schrijfster van het boek ‘Draw for Change’, brengt de verhalen van 6 vrouwelijke cartoonisten via woorden, beelden en geluid tot leven. Draw for Change, het nieuwste boek van journaliste Catherine Vuylsteke, vertelt het verhaal van Mar Maremoto, Ann Telnaes, Rachita Taneja, Doaa El-Adl, Victoria Lomasko en Amany Al-Ali, zes vrouwelijke cartoonisten uit de in Cannes bekroonde gelijknamige docuserie . De cartoonisten komen uit diverse werelden en behoren tot verschillende generaties. Ze zetten zich gezamenlijk af tegen patriarchale overtuigingen, autoritaire leiders, conservatief denken, religieuze wetten en machocultuur. Met humor, durf en originaliteit treden ze de wereld tegemoet. Catherine Vuylsteke bracht met elk van hen vele uren door, luisterend naar de pijnlijke herinneringen, aandoenlijke anekdotes, momenten van geluk en triomf van de cartoonistes. Maak tijdens deze transmediale avond in het Europees Cartoon Centrum kennis met deze boeiende en moedige vrouwen die elk op hun manier met hun potlood de strijd aan gaan. Een organisatie van Cultuursmakers Kruishoutem en het Europees Cartoon Centrum.
Inschrijven via info@ecc.kruishoutem.be tot 10 maart 2024.

Garry Hagger verbreedt zijn muzikale ‘Horizon’ met een nieuwe topsong. Afgelopen jaar sloeg Garry Hagger het pad in van de Nederlandstalige popmuziek met o.a. ‘Alles Wat Ik Wil’, goed voor bijna een half miljoen Spotify-streams. Dat legde de veelzijdige zanger van ‘Het Allermooiste’ geen windeieren en zorgde voor heel wat optredens met zijn liveband op o.a. de Parkies-concerten. Dit voorjaar schakelt hij een versnelling hoger met de release van zijn nieuwe single ‘Horizon’, een track waar hij aan meeschreef en voor het eerst samenwerkte met de Nederlandse succesproducer Oliver De La Rosa Padilla, de man die ook al achter de knoppen zat bij o.a. Emma Heesters, Miss Montreal en Jeroen van der Boom. Het is de eerste samenwerking van Oliver en zijn team met een Vlaamse topartiest. Net als Tadej Pogačar afgelopen weekend afgetekend de Strade Bianche won, wil de Oost-Vlaamse koersfanaat en wielertoerist scoren met zijn verbrede ‘Horizon’ waarmee hij sterke troefkaarten in handen heeft. Zijn sportieve winnaarsmentaliteit kwam begin dit jaar nog eens bovendrijven toen Garry Hagger kwam meequizzen met Bart Cannaerts in het VRT1-programma ‘De Dag Van Vandaag’. Diezelfde lijn trekt hij sportief door op de koersfiets als wielertoerist en als artiest. Hij is iemand die graag zijn best doet en nog steeds wil groeien en verbeteren.

Oliver De La Rosa Padilla is niet alleen een topproducer, maar ook een superfijne gast die weet hoe een moderne popsong vandaag de dag moet klinken. Garry is blij dat hij de eerste Vlaamse artiest is waarmee hij samenwerkt. De afgelopen maanden hebben ze keihard gewerkt aan ‘Horizon’, een positieve, uptempo popsong die met echte instrumenten en moderne accenten werd geproduceerd. Hij is ook blij omdat zijn stemgeluid op een duidelijke manier is verwerkt met hier en daar een paar herkenbare accenten waardoor het nummer past in zijn repertoire. Ze hebben samen de ‘Horizon’ bereikt, want hij gaf ook wat input voor de tekst, en maakte van de gelegenheid gebruik om de muzikale lat hoger te leggen.

Aan ambitie geen gebrek, want Garry Hagger wil met zijn positieve Nederpop-song ‘Horizon’ opnieuw scoren bij een breed publiek. Hij zal pas tevreden zijn van de nieuwe single als hij op één zal staan. Net als een sporter wil hij als artiest ook voor het hoogste haalbare gaan. Het belangrijkste is dat ze met ‘Horizon’ een ruim publiek bereiken dat het toevoegt aan hun playlisten. De streaminglijsten hebben immers al een tijdje de cd-verkoop ingehaald. Alle ingrediënten zijn er om uit te groeien tot een hit. Doorheen de jaren heeft hij inderdaad al veel verschillende muziekgenres gezongen, maar dat maakt het beroep van ‘artiest’ voor hem net zo boeiend. Hij is heel opgetogen ook met de interesse en boekingsaanvragen die vlot binnenlopen.

Komende zomer wil hij graag op de podia staan met zijn muzikanten, een vernieuwd team van jonge wolven die er, net als hij, veel zin in hebben. In het weekend van 22 maart 2024 staan ze drie dagen op Het Schlagerfestival in de Hasseltse Trixxo Arena waar ze het podium delen met 13 muzikanten. Dat wordt één van de vele topweekends waar ze naar uitkijken!” De nieuwe single ‘Horizon’ van Garry Hagger verscheen op Lumage en is sinds vrijdag 8 maart digitaal beschikbaar.

Je kan het programma telkens vanaf maandag integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de knop “Tequila Gemist” boven in het menu van de homepage van deze website. Er is natuurlijk ook nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dertien − 9 =