Up To Date 1051

Up To Date 1051

januari 23, 2024 0

 

Mieke Roelens en Caroline Mestdagh brengen t.g.v. 50 jaar VELT Leieland madame Zsazsa naar Landegem op 25 januari. VELT laat madame Zsazsa aan het woord op hun Nieuwjaarsevenement in zaal De Klaproos, Stationsstraat 20, te Landegem. Mme Zsasza is een bekend en gevierd auteur van boeken over de eetbare tuin en over de recepten die je maakt met je oogst. Zij komtvoor een infosessie over de Eetbare Tuin. Twijfel je over je eigen moestuin of heb je al een moestuin maar kan je wel wat tips en tricks gebruiken dan is deze lezing iets voor jou. Mme Zszazsa brengt bekende en minder bekende groenten mee en vertelt wat ze de afgelopen 15 jaar leerde. Je ontdekt hoe je de moestuin zo efficiënt mogelijk benut, wat groenbemesters zijn, het belang van mulchen en compost, de truuks van combinatieteelt en tussenbeplanting en hoe zo slim mogelijk voor- en nateelt toe te passen. Ook de serre wordt niet vergeten!

Wees erbij om 19.30 in zaal De Klaproos te Landegem. Nadien is er een nieuwjaarsreceptie voor alle leden van Velt Leieland en ook voor geïnteresseerde niet-leden. Gratis, maar wel inschrijven via info.leieland@velt.be.

Teaterpunt Encachado brengt ‘Het Spook van de Opera’. Regisseur Gilles Lavent, acteurs Jarne Van Severen en Fien Van der Beken waren onze gasten. Teaterpunt Enachado maakt theater voor volwassenen en jongeren. Het is te zeggen, Teaterpunt maakt stukken voor volwassenen, Encachado voor jongeren. Als je van theater met een hoek af houdt, met een gekke twist, ben je bij hen aan het juiste adres. Ze zijn gevestigd in Zulte, waar ze het beste van hen zelf geven op de planken van de Gaston Martenszaal. Hun toneelstukken zijn ofwel zelf geschreven, ofwel herwerkingen van klassiekers waaraan ze onze eigen draai geven. Met hun voorstellingen willen ze je niet enkel ontspannen. Ze willen jou een verhaal vertellen dat blijft nazinderen.

De première van Het Spook van de Opera’ gebeurde afgelopen vrijdag 19 januari. Ook zaterdag was er een voorstelling. Maar er resten nog 3 voorstellingen: zondag 21 januari (15u), vrijdag 26 januari (20u) & zaterdag 27 januari (20u). Locatie: Gaston Martenszaal Zulte.

Nog meer theater. Theatergezelschap Vooruit brengt “De ingebeelde ziekte” van Molière in een regie van Koen De Ruyck. Acteurs Willem De Graeve en Eva Degeyter aan onze tafel. Eva had voor die gelegenheid even de pet van gast opgezet. Schatrijke hypochonder Argan wil dag en nacht een dokter bij hem in de buurt en beslist zijn dochter Angélique tegen haar zin uit te huwelijken aan de zoon van zijn favoriete arts. Zo begint het allerlaatste toneelstuk dat Molière schreef. Hoewel het dateert van 1673, blijft deze satire even grappig als scherp. Niet te verwonderen dus dat ‘De ingebeelde zieke’ ook vandaag nog altijd een van de meest gespeelde toneelstukken is. Ervaren regisseur Koen De Ruyck zette zijn tanden in deze oerklassieker en maakte er een sprankelende voorstelling van die jong en oud zal entertainen van het begin tot het einde.

Acteurs: Andy Vereecken, Debora Verzele, Dieter De Clercq, Eva Degeyter, Koen Schoors, Lies Devos, Marc Willems, Marianne Godfroid, Marleen Wallaert, Silvie Detavernier, Willem De Graeve
Speeldata: vr 26/1 | za 27/1 | vr 2/2 | za 3/2.

Om 11 u, klokvast, De “Column van Carlos Alleene“. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Wim Verstraete en Lieven Tack van het VTI Deinze hadden het over hun eetfestijn en bouwavond. Dat wil zeggen: het 28ste VTI Eetfestijn op zondag 4 februari en de promotie van hun 36ste bouwavond op dinsdag 6 februari.

Jan De Vos aka JD Fox + Trixon Dixon-duo-partner Noël Van Oyen hebben in deze week van de Belgische popmuziek een nieuw album uit, eigenlijk een debuutalbum, al hebben zij onder diverse namen al een heel oeuvre op hun naam staan. Het nieuwe muziekproject Trixon Dixon kan als  geslaagd worden genoemd, in elk geval iets heel anders dan wat wij van ex-Machines drummer Jan De Vos gewend zijn. Het album is beschikbaar via een aantal digitale platformen (Spotify, iTunes, Apple Music, YouTube…). Er zijn ook fysieke cd’s te verkrijgen bij Jan of Noël maar ook in een aantal platenzaken (Topdisc, Torhout, Compact Center, Oostende, Muziekhandel Rombaux, Brugge, Fnac, Brugge, Vynilla, Gent, Sax, Leuven, Music House, Oudenaarde). Zij hebben ook een videoclip opgenomen:  www.youtube.com/watch?v=0d41zNJ4-n0

Trixon Dixon is het geesteskind van twee buitengewone heren uit de Belgische pop- en rockscene. In zijn thuisstad Brugge verdiende Noël Van Oven (gitaren) zijn sporen met bands als St. James, Ivy & The Teachers en Split Window, terwijl in Gent Jan De Vos alias JD Fox (zang, bas en drum programming) hetzelfde deed met de Machines, Derek & The Dirt en Paris-Texas. In de lente van 2022 beginnen ze te spelen met een verzameling songs geschreven door Willie Dixon, maar kiezen ze voor een andere kijk op de muziek door zoveel mogelijk weg te blijven van de clichés die vaak geassocieerd worden met het bluesgenre. Voor het mixen, de productie en extra keyboards deden ze een beroep op een andere Belgische aristocraat: Serge Feys, bekend van zijn werk met TC Matic en Arno. Het resultaat is een persoonlijke verzameling van 12 klassiekers, met krachtige gitaren en elektronische grooves als belangrijkste elementen. Een Nederlandse collega-muzikant noemt hun vertolkingen ‘hip en dansbaar, maar toch rootsy’. Is het titelloze debuutalbum van Trixon Dixon een eerbetoon aan wijlen Willie Dixon? In zekere zin absoluut, wat bewijst dat goede muziek niet alleen aanpasbaar is, maar ook tijdloos.

Tracklijst: 1. Back Door Man – 2. You Can’t Judge A Book By The Cover – 3. Evil – 4. Spoonful – 5. I Ain’t Superstitious – 6. I Can’t Quit You Baby – 7. Hoochie Coochie Man – 8. Crazy For My Baby – 9. Seventh Son – 10. I Just Wanna Make Love To You – 11. Little Red Rooster – 12. Wang Dang Doodle – 13.
Jan De Vos (zang, bas en drum programmering) , Noël Van Oyen (gitaren) , Serge Feys (keyboards)

Je kan het programma telkens vanaf maandag integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de knop “Tequila Gemist” boven in het menu van de homepage van deze website. Er is natuurlijk ook nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien + 20 =