Verzoekplatenprogramma verbindt zieke senioren met het thuisfront

Verzoekplatenprogramma verbindt zieke senioren met het thuisfront

maart 23, 2020 Algemeen nieuws 0

Uit het Sint-Vincentiusziekenhuis in Deinze kreeg Radio Tequila de vraag om de isolatie van zieke senioren uit de geriatrie enigszins te verlichten met een verzoekplatenprogramma. De programmaleiding ging daar enthousiast op in en doet zelfs een poging dit open te trekken naar alle woonzorgcentra van de regio. Maandagnamiddag 23 maart wordt het programma van 15 tot 16 u live gepresenteerd door Jonathan.

De vraag aan Radio Tequila kwam uit de dienst ‘Geriatrie – Oncoteam – Palliatief Support Team’ van het Sint-Vincentiusziekenhuis van Deinze, bij monde van klinisch psycholoog Lynn Van Merhaeghe: ‘Graag zouden wij tijdens deze toch wel bijzonder zware periode onze ouderen die op de dienst geriatrie verblijven willen opvrolijken met “eens iets anders”. We zijn op het idee gekomen dat het fijn zou zijn dat een aantal van onze patiënten liedjes zouden kunnen aanvragen en daarbij ook de groetjes kunnen doen aan hun familieleden, die zij nu jammer genoeg niet kunnen zien. Wij zouden onze patiënten bevragen wie welk liedje wil aanvragen en aan wie ze de groetjes willen overbrengen. Wij zullen alle radio’s zowel op de kamers als in de dagzaal op Radio Tequila zetten en ook de families hiervan op de hoogte brengen.’

Dat gebeurt effectief op maandagnamiddag 23 maart van 15 tot 16 u. Afstemmen daarvoor op FM 106.2 voor de regio Deinze, FM 107.8 voor de regio Aalter of surfen naar www.radiotequila.be op de smartphone, tablet of laptop.

Bij Tequila zijn we ondertussen hard bezig om in samenwerking met OCMW en Elfdorpen dit uit te werken tot een dagelijks programma en zo een brug te slaan tussen het thuisfront en de afgezonderde senioren in de woonzorgcentra van de regio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeven + 14 =