Tequila Corona, een verkwikkende cocktail

Tequila Corona, een verkwikkende cocktail

maart 24, 2020 Algemeen nieuws 0

In deze coronatijden schakelt lokale radio Tequila een versnelling hoger. Radio luisteren kan je, als geen ander medium, combineren met diverse activiteiten. Daarom blijft radio een vast gegeven in medialand. Tequila lanceert deze week een aantal initiatieven op de radio om er voor te zorgen dat de luisteraars goed geïnformeerd blijven over de regio en hen tegelijk leuke ontspanning te bieden. Maandagnamiddag, tussen 15 en 16 u, werden er een uur lang verzoekjes uit en voor de afdeling geriatrie van het Sint-Vincentiusziekenhuis van Deinze gebracht. Vanaf dinsdag 24 maart wordt dit programma opengetrokken naar alle woonzorgcentra en eigenlijk naar alle luisteraars van de regio die behoefte voelen even met iemand contact te maken op een andere manier. Maar er is nog meer.

Voor senioren en horeca

Maandagnamiddag 23 maart was er een uitzending tussen 15 u en 16 u voor de afdeling geriatrie van het ziekenhuis in Deinze. De patiënten mochten, via het personeel, groeten en verzoeken insturen die met heel veel succes bij deze senioren en hun familie thuis begroet werden.

Henny Naessens van Radio Tequila: ‘Vanaf deze namiddag kunnen kinderen en kleinkinderen een audioberichtje insturen voor hun ouders of grootouders die in een RVT of gewoon thuis zitten en geen bezoek kunnen of mogen ontvangen. Dat kan via groeten@radiotequila.be . Iedere werkdag zullen deze groeten afgespeeld worden van 15 u tot 16 u doorheen de programmatie. Hiermee brengen we jong en oud wat dichter bij elkaar. We zetten nog wat meer uitleg op onze website.’

‘Er is ook een actie opgestart naar de horeca die wil open blijven en die afhaal en aan-huislevering organiseert. Ook zij kunnen een audioberichtje inspreken en ons mailen. Dit mag een soort van promospotje zijn. Wij spelen dit doorheen de programmatie kosteloos. Zelfde e-mail adres. groeten@radiotequila.be,’ besluit de programmaleider van Tequila.

Informatie

Radio Tequila kreeg het aanbod van nieuwsagentschap Belga om op ieder uur van de dag het nationaal en internationaal nieuw te brengen. Totnogtoe kon je negen maal per dag dit nieuws horen; Sedert kort is dat nu negentien keer, van 6 u ‘s morgens tot middernacht.

Er is een afspraak met de burgemeester van Deinze, Jan Vermeulen, dat hij telkens zijn updates via een audioberichtje aan de radio bezorgt; Dat hoor je dan enkele keren per dag net na het nationaal nieuws.De burgemeester is al twee zondagvoormiddagen na elkaar live te gast geweest in “Up to Date” geweest om een update te geven over hoe de situatie in Deinze en de regio evolueert. Hij geeft tips en hij beantwoordt vragen van de luisteraars. Het gesprek werd live gestreamd via Facebook en wordt daarna op www.radiotequila.be geplaatst, zodat het de volgende dagen nog kan beluisterd worden.

Ondertussen blijft ook de regionale informatie, die gewoonlijk tussen de muziek wordt gebracht, onverminderd doorgaan.

Muzikale ontspanning

Op zaterdag 28 maart, van 10 u tot 18 u, kan je terugdromen naar de seventies met de Top 100 van de jaren ’70 uit. Veel muzikale herinneringen dus.

Radio Tequila kan je beluisteren op FM 106.2 voor de regio Deinze, FM 107.8 voor de regio Aalter of online op www.radiotequila.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig − vijf =