Persvoorstelling van ‘Elfdorpen on Air’

Persvoorstelling van ‘Elfdorpen on Air’

maart 2, 2020 Algemeen nieuws 0

Elfdorpen wordt radioactief met ‘Elfdorpen on Air’ op Radio Tequila

Lokaal dienstencentrum Elfdorpen zet dagelijks in op dienstverlening voor Deinzenaren, met specifieke aandacht voor senioren. Om deze doelgroep te bereiken communiceert Elfdorpen via de stedelijke website, een eigen magazine en Facebookpagina. Om een nog breder publiek te bereiken krijgt Elfdorpen vanaf eind maart ook een eigen maandelijks radioprogramma op Radio Tequila met het laatste nieuws over alles wat een 55plusser kan interesseren. Het programma werd zondagvoormiddag officieel voorgesteld in de studio’s van Tequila in Petegem.

“Het programma krijgt de naam ‘Elfdorpen on Air’ en is een samenwerking tussen Elfdorpen en Radio Tequila, de lokale radiozender voor Deinze en Aalter en omliggende. Vanaf maart kan je elke laatste maandag van de maand tussen 11 en 12 u afstemmen op 106.2 FM in Deinze of 107.8 in Aalter. Tijdens ‘Elfdorpen on Air’ wordt telkens een seniorgerelateerd thema toegelicht en worden de komende seniorenactiviteiten in Deinze overlopen,” legt presentator en samensteller Eva D’haene uit.

“Dit alles zal doorspekt zijn met boeiende interviews en verrassende muziek van de tijd van toen. Eva D’haene, projectcoördinator van Elfdorpen, is presentator van dienst. Ronny Van De Walle van Radio Tequila zorgt voor de techniek. Verwacht je aan een hartverwarmend programma boordevol leuke onderwerpen en muziek”, vertelt Conny De Spiegelaere, schepen bevoegd voor senioren.

Ronny Van De Walle, lid van de raad van bestuur van de lokale radiozender zorgt voor de techniek van het nieuwe programma en ziet het als een welgekomen aanvulling van het aanbod van Tequila: “De senioren zijn een deel van de bevolking die nog echt naar de radio luisteren en dus belangrijk voor ons als doelpubliek. Heel veel senioren zijn zich niet altijd bewust van de mogelijkheden in de stad. Tequila zet in op lokale en regionale informatie en met dit programma kunnen we ook de senioren van de regio zo goed mogelijk informeren. Elfdorpen on Air is daarom een mooie aanvulling van ons aanbod.”

Elke aflevering behandelt verschillende onderwerpen

Het programma gaat in première op maandag 30 maart 2020 om 11 u. Thema van deze eerste aflevering is het seniorenbeleid in Deinze. Studiogasten zijn bij deze gelegenheid burgemeester Jan Vermeulen en Conny De Spiegelaere, schepen bevoegd voor senioren .

De tweede aflevering wordt uitgezonden op maandag 27 april met als onderwerpen Oproep 17, De Max, De Visite en de Bewegen op verwijzing-coach. Gasten zijn deze keer : Rita Plasschaert en vrijwilligers en passagiers van De Max en Ilse De Weirdt, de bewegen op verwijzing-coach.

Op maandag 25 mei komt de derde aflevering over de Seniorenadviesraad (SAR) met als gasten Hervé Huys, voorzitter SAR en het dagelijks bestuur van SAR.

Op maandag 29 juni komt het Sociaal huis aan bod met als gaste Hilde Van Landuyt, diensthoofd van het Sociaal Huis

Radio Tequila kan je beluisteren op: FM 106.2 voor de regio Deinze of FM 107.8 voor de regio Aalter of via www.radiotequila.be op jouw smartphone, tablet of laptop.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × 2 =