Goal! Live verslaat thuiswedstrijden KMSK Deinze

Goal! Live verslaat thuiswedstrijden KMSK Deinze

augustus 20, 2020 Algemeen nieuws 0

Volg de eerste match van SK Deinze live op Radio Tequila

Op vrijdagavond 21 augustus om 19 u. start KMSK Deinze het voetbalseizoen 1920-1921 in 1B met de eerste match tegen Union. De supporters kunnen door de coronamaatregelen nog niet binnen in het eigen stadion om de wedstrijd live te volgen. Maar Radio Tequila volgt de match ter plaatse op de voet en sportverslaggever Emile geeft flitsen van op het veld, telkens er iets belangrijks gebeurt. Er komen ongetwijfeld ook interviews met spelers en entourage.

Na de kampioenstitel in de eerste amateurreeks, heeft SK Deinze zich de voorbije weken nog gevoelig versterkt. Het Rad van Fortuin bracht vorige week nog nieuwe en klinkende namen, zoals Ronald Vargas en Renato Neto. Ondertussen is daar ook nog Dylan De Belder bijgekomen. Voorzitter Denijs Van de Weghe en zijn team zijn duidelijk van plan Deinze op de voetbalkaart te zetten.

Volg vanop de eerste rij, maar uit jouw zetel thuis, de match Deinze-Union, vrijdag om 19 u. via Radio Tequila, in Deinze en omgeving op 106.2 FM en in Aalter en de regio op 107.8 FM. Je kan ook surfen met jouw smartphone, tablet of laptop naar www.radiotequila.be .

Roland is niet alleen stadionomroeper bij KMSK Deinze, wekelijks schrijft hij ook zijn column, getiteld “Schoon Matchke”

Schoon matchke

Annus horribilis…

De Van Steenpuistes hebben fel geleden onder de gezondheidscrisis. Eerst hakte de lockdown er fel in bij het levenslustige koppel en ook vandaag nog is er het onbewuste gevoel van risico. Noodgedwongen binnen zitten, die opgelegde stilte, het doet pijn, vooral bij Gerard. Voor hem is communicatie het brood en de wijn van het leven. Hij heeft het gehad met de parade van virologen. Wegens corona kan hij vanavond niet naar de match tegen Union, want ‘zonder publiek’. Francine is zeer bezorgd. Koffie klaar. Ze ziet door het keukenraam haar ventje zitten. Op een bankje in de tuin, alleen met zijn hondje Lionel…

– Kom schat, stop efkes mee grassprietjes te tellen. Hier zie, een vers éclairke bij de kaffie en pak uw vrouwke maar ne keer goe vaste! En vergeet de mizerie, wij zijn gelukkig nog oké en vandenavond gaan we in ons bubbelke genieten van mallekaar, gelijk vroeger, goe?

– Francineke, luistert goe, mijn tenen krullen van diene zever op die televisie! Zit er daar in Brussel echt waar, niemand mee gezond verstand? Het zijn daar gelijk mislukte pompiers! Ze blussen waar da’t nie brandt, ongelooflijk! Ik mag nie naar de voetbal, in open lucht, verre van mijne maat en binst vliegt er boven mijne kop een f**cking volle vliegmachine, nada distanse, en hoesten dan ze doen!

– Kalmkes, rustig, Gerard. Peist op uwen tikker, jong! Kijkt naar uwen voorzitter mee zijn rad van fortuin! Positief zijn, stunten, durven vooruit denken, hé. Alles komt were goe! Leiderschap, het motto van Denijs! Nie neuten, doen verdomme! Van het kleine SK Deinze een topper maken waar het leuk voetbal kijken is. De ambiance is er al, nu nog de overrompelinge! Awel, ventje, ge zijt zo stille?

– Ge vergeet wel iemand, hé zoeteke. Cherchez la femme! Denijs draait misschien wel aan het rad van zijn fortuin, maar zijn Kathleentje keert de letterkes omme, zeker weten! Ik zal het zeggen, Francine. Zonder die geweldige madam was meneer Van De Weghe misschien wel een wijnboerke in Toscane. Topwijntje , da wel…

– Onnozelaar! Maar ge hebt een punt, het is een topduo! Gelijk wij hé, Gerard? Succes kunt ge maar hebben als ge ‘t kunt delen mee iemand! Ik heb nog goe nieuws! Mijn echtgenoot krijgt binnenkort een nieuwe voordeure! Een zeven! Gelijk de Raymond Groenewoud! We kijken te zevenen naar de match tegen Union, schat! Mijne cadeau voor de liefde van mijn leven, een abonnement op Playsports, alstublief. (zingt) “Je veux l’amour!”

– Topwijveken, echt waar! Sorry da’k een beuzakske was binst da anus horriebielies 2020. Ik moeste beschaamd zijn, Francine. Ziede mij nog altijd een beetje geiren?

– Shut up, man! Straks flatscreenvoetbal mèt footlunch van de chef en daarachter ‘liefde in tijden van toddevodden’. En natuurlijk zie ‘k u nog geiren! (zingt) “Je veux l’amour! In de keuken, in de garage, in het tuinhuis, op de vloer…”

En daarbij, Denijs is toch al bezet… (ra)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 − dertien =