Up To Date 1050 in maxiversie brengt de jaarlijkse Nieuwjaarsuitzending van Tequila

Up To Date 1050 in maxiversie brengt de jaarlijkse Nieuwjaarsuitzending van Tequila

januari 13, 2024 Uncategorized 0

Een foto uit het archief van Radio Tequila. De eerste nieuwjaarsuitzending, 2004 precies 20 jaar geleden, van uit de vestiging in de Bredestraat 107. Tequila was toen pas enkele maanden verhuisd. Jan Vermeulen, toen nog schepen, in gesprek met Tequilamedewerkers wijlen Karel Verleyen en Yves Van Durme.

Het is een jarenlange traditie bij Radio Tequila, al van in de jaren 1980, dat op de tweede zondag van het jaar het glas geheven wordt op het nieuwe jaar. Up To Date begint voor de gelegenheid een uurtje vroeger, om 9 u, en duurt een uurtje langer, tot 13 u. Het voltallige Up To Date team van Peter ontvangt in de studio voor zijn 1050e aflevering een massa gasten. In een kort interview wordt gevraagd even terug te blikken op 2023 en natuurlijk ook vooruit te kijken naar 2024.

2024 is een druk verkiezingsjaar, met alle mogelijke verkiezingen, van gemeentelijk en provinciaal over Vlaanderen en België tot Europa. Je zal dus wel wat politieke stemmen horen voorbijkomen met hun nieuwjaarswensen. Maar ook regionale figuren uit de sport, cultuur en het sociale leven in het algemeen maken hun opwachting.

Zoals de traditie het wil bijt burgemeester Jan Vermeulen van Deinze de spits af. Hij blikt kort even terug op 2023 en vooruit naar 2024 en biedt de luisteraars zijn nieuwjaarswensen aan. In zijn zog volgen de overige leden van het schepencollege en de gemeenteraad van Deinze. Vervolgens komen ook de burgemeesters en schepenen van de andere gemeenten van ons zendgebied langs, zoals bijvoorbeeld Aalter, Zulte, Kruisem, Nazareth… Ook Minister van Staat Herman De Croo komt dit jaar weer zijn nieuwjaarswensen vertolken. Misschien mogen we dit jaar wel een vice-eerste minister verwelkomen? Henny speelt regisseur en leidt alles in goede banen. Ronny draait aan de knoppen en Wout treedt weer op als MC.

Afstemmen dus op zondag 14 januari van 9 u tot 13 u op FM 106.2 voor de regio Deinze, FM 107.8 voor de regio Aalter of klik op de knop LUISTER LIVE op www.radiotequila.be op jouw smartphone, tablet of laptop. Je kan het programma ook live volgen via de Facebookpagine van Radio Tequila.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twaalf + vijftien =