Up To Date 806 van 7 april 2019

Up To Date 806 van 7 april 2019

april 8, 2019 0

 

Peter Laroy was te gast. Hij is de voorzitter Erfgoed Aalter en kwam praten over de lancering van Erfgoed Aalter. Café De Litanie in Knesselare was op zondag 27 maart het decor voor de voorstelling van het eerste nieuwe tijdschrift Erfgoed Aalter. De keuze van deze locatie lag voor de hand. Het eerste artikel van Erfgoed Aalter gaat dieper in op de geschiedenis van het gebouw dat zich bevindt op de Plaats in Knesselare, in de schaduw van de kerktoren. Aangezien de nieuwe erfgoedkring zichzelf tot doel heeft gesteld om het verleden, de geschiedenis en het erfgoed in al zijn facetten van de nieuwe fusiegemeente Aalter te behandelen was het ook mooi meegenomen dat de lancering kon plaatsvinden in het hart van het vroegere Knesselaere. Wil je meer weten over de geschiedenis van Aalter? Ga dan naar http://geschiedenisvanaalter.blogspot.com.

Peter De Kemel over een extra voorstelling van de toneelversie van ‘Ten Huize Goetgebuer ‘ en de sneukelfietstocht ‘De familie Goetgebuer fietst’  Na een reeks uitverkochte voorstellingen in het Scala Theater in Gent en een reeds uitverkochte voorstelling in Deinze is het theaterstuk ‘Ten huize Goetgebuer’ aan zijn allerlaatste voorstelling toe op zaterdag 13 april om 20u in cc Palace in Deinze. De laatste voorstelling kadert in de viering van 30 jaar AVS. AVS en DK Entertainment hebben een jarenlange samenwerking.
Kort na de première van de eerste Goetgebuer-film in oktober 2006 vroeg AVS aan Peter De Kemel of ze de film in 6 afleveringen mochten uitzenden eind 2006. De uitzendingen zorgden voor enorme kijkcijfers en de samenwerking tussen AVS en DK Entertainment is gebleven.

Later volgden uitzendingen en heruitzendingen van ‘Aan de oevers van de Leie’ en ‘Wafelijzers en schietgeweren’. AVS stond ook steeds in voor de promotie van de film- en theatervoorstelling van de familie Goetgebuer via trailers op tv. In 2008 organiseerden AVS en DK Entertainment een weekend voorstellingen van ‘Aan de oevers van de Leie’ in Kinepolis in Gent. Van de 12 films die er toen in de zalen liepen moesten tante Cordula & Co enkel een grote Amerikaanse blockbuster laten voorgaan in publieke belangstelling. AVS wil met de laatste extra theatervoorstelling de kijkers die nog geen ticket konden bemachtigen de kans geven toch nog de voorstelling bij te wonen. De Nevelse boerenfamilie blijft immers na meer dan 10 jaar nog steeds ongelooflijk populair.
Begin maart 2019 werd de 900ste filmprojectie van een Goetgebuer- film verzorgd in Izegem. Momenteel lopen de boekingen voor filmprojecties al tot februari 2020.

Op woensdag 1 mei komt er dan de Sneukelfietstocht langs de oevers van de Leie. ‘De familie Goetgebuer fietst’. Na de fietstocht worden de 4 hoofdacteurs uit de films gevierd voor hun jarenlange inzet.

Vera ’t Kindt en schepen Trees Van Hove kwamen vragen om te stemmen: Deinze is genomineerd voor de Gouden Kinderschoen met het project ‘Inclusief pionieren in Deinze’: De stedelijke dienst kinderbegeleiders van de stad Deinze draagt inclusie hoog in het vaandel. Door samenwerking met het Dienstverleningscentrum Heilig Hart en het Centrum Inclusieve Opvang wordt ervaring en expertise gedeeld over de opvang van kinderen met een specifieke zorgbehoefte. Zo wordt de start van een nieuw kind in de kinderopvang ondersteund, worden vaardigheden van kinderbegeleiders versterkt, kan zorg-specifieke dagelijkse ondersteuning aangeboden worden in de kinderopvang.

Sportac ‘86 brengt een nieuwe show ‘ECLECTIQUE’: Virginie Serlet kwam langs, samen met de hoofdrolspeelster en de choreograaf.
Op 10, 11 en 12 mei vindt ECLECTIQUE plaats, een organisatie van en door Sportac’86. Het wordt opnieuw een gigantisch en onvergetelijk spektakel.

Luc Cornelis, voorzitter van Vl@s blikt terug op de vvorige activiteit: MUG-HELI. Hun volgende activiteit is op 9/4, een wandeling in Nazareth o.l.v. de huisgids Noël De Loof. En dan komt nog een activiteit op 16/4: een bezoek aan treinmuseum te Schaarbeek.

Yannic Demeyer vertelt dat Driespoort Shopping Deinze zijn 4de verjaardag viert op zaterdag 20 april. Dit gaat gepaard met een mooi kinderprogramma.

U kan het programma opnieuw beluisteren op maandagavond 8 april tussen 19 en 21 u via FM 106.2 voor de regio Deinze of FM 107.8 voor de regio Aalter of via www.radiotequila.be voor de rest van de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dertien − 3 =