13-05-2018 - Up To Date 759 - Johan De Smet gaat weer op stap

 UP TO DATE - 759

10:00

  • Intro “Wade In The Water” – Ramsey Lewis
  • Verwelkoming – overlopen gasten programma

10:05

Johan De Smet

1) Johan's sponsortocht voor de Driesjes; toelichting over zijn tocht naar Denemarken t.v.v. De Driesjes info op de volgende site : g-voetbalspartapetegem.be. G-voetbal is een afdeling van KFC SPARTA PETEGEM  die  binnen Stad Deinze en omgeving  sportactiviteiten aanbiedt aan jongens en meisjes  met een langdurige fysieke, psychische, verstandelijke, auditieve of visuele beperking. Ze kunnen sporten binnen hun mogelijkheden gezien …: · Aangepaste spelregels; · Verschillende niveaus; · Kleiner voetbalveld; · Minder spelers op het veld; · Resultaten zijn van ondergeschikt belang.

2) G-voetbaltornooi op 20 mei in Sparta Petegem

10:30

Roland van Daele, voorzitter P C De Leiehoek vzw

Wereldrecordpoging  26 uren non -stop petanque op 8 en 9 september. De volle opbrengst gaat naar Kankeronderzoek, UZ Gent ( prof .Jo Vandesompele). Alles gebeurt onder toezicht van 3 gerechtsdeurwaarders die ons vol steunen in onze Actie . De voorbereiding is tot op heden goed verlopen.

10:40

 

 

11:05

Kristof Smits en Bart Arnau van Windsurfing Deinze zetten  de extreme watersport ‘skimboarding’ op de kaart. Ze organiseren een initiatieweekend van 1 t/m 3 juni

Vorig jaar richtten ze de Skimzone op en nu bouwen ze een vaste baan of ‘skimpool’ naast surfput Florizoone. . Skimboarding is amper bekend in België alhoewel het niet nieuw is. Er bestond nog geen vereniging hiervoor. Daarvoor brengen Kristof , Bart en een volledige Skimzone-crew verandering in. Het is wellicht de eerste vereniging in België. Kristof komt ons vertellen wat deze nieuwe sport precies inhoudt en voor wie deze sport is weggelegd. In het weekend van 1 t/m 3 juni organiseert Skimzone een initiatieweekend.

 

BERICHT

15 mei is de Internationale Dag van het gezin.  Op maandag 14 mei bezoekt Gezinsbond Deinze  enkele mantelzorgers uit Deinze met een bord soep.   Dit bezoek en dit bord soep staan  symbool voor de waardering en steun van de Gezinsbond voor de grote groep mensen die een gezinslid met een handicap dagelijks koesteren  met zorg. Mantelzorgers komen nooit op de voorgrond maar zijn dikwijls de belangrijkste en meest fundamentele steun voor een hulpbehoevend gezinslid.  We willen hen daarom hulde brengen.

Indien men daar graag met woorden  of met beelden melding van maakt kan u met Joost Vermeersch, de voorzitter van de Gezinsbond Deinze contact opnemen. 0485/12 80 05

Vraag je je af wanneer iemand mantelzorger is? Twijfel je of je met een zorgend gezin te maken hebt? Haal dan misschien volgende situaties voor ogen. Toon, een buur uit de straat, die lijdt aan een spierziekte en samen met Ine twee kinderen opvoedt. Of Jean, die je soms ziet bij de bakker, die zorgt voor zijn dementerende vrouw Marie . Of Tine, een collega,  die wekelijks boodschappen doet voor Louis en Josianne, haar hoogbejaarde en niet meer zo mobiele buren. Of Bart en Sabine, oud studiegenoten, die een zoontje hebben met downsyndroom en er ook nog eens de zorg voor oma bij nemen die na een beroerte verlamd is… Het opvoeden van kinderen is normale, dagelijkse zorg en dus geen mantelzorg. Heeft het kind een chronische ziekte of een beperking dan is er meer dan gewone zorg nodig en beschouwen we de ouders en eventuele brussen (broers en zussen) wel als mantelzorgers.

11:30

Lisa Staelens uit Wenduine is kandidate Miss Batjesmarkt 2018 !

Lisa Staelens is een trotse finaliste van miss Batjesprinses 2018!
Zij komt hierover meer vertellen ! 

+ 11:55

  • Slotnummer “The ‘In’-Crowd” – Ramsey Lewis
  • Bedanking gasten
  • Bedanken Redactie – Techniek – Kantine[ Terug naar de homepage ...]


Listen to Radio Tequila

Valentijnswandeling

vtbKultuur Deinze

  
© Radio Tequila Deinze, 1997-2017 | Home | Advertise | Bookmark | Disclaimer | Stats | Contact