13-08-2017 - Up To Date 723 - Femke Bastiaen

UP TO DATE - 723  13-08-17  

10:00

  • Intro “Wade In The Water” – Ramsey Lewis
  • Verwelkoming – overlopen gasten programma

10:05

Atletiekclub Deinze ( AC Deinze) : iemand van het bestuur

De organisatie van het BK Meerkampen is dit jaar toegekend aan AC Deinze. Data : zat. 19 aug. en zon. 20 aug. 2017. Zij zijn nog op zoek naar een aantal vrijwillige medewerkers.

Dat geldt ook zo voor de organisatie van het PK Meerkamp (23 en 24 sep).

10:25

Femke Bastiaen

Femke Bastiaen is een jonge keeper, momenteel bij KAA Gent, maar woonachtig en afkomstig uit Zulte.Ze loopt topsportschool, heeft zopas een betaald contract gekregen bij Gent en maakt ook (vast) deel uit van de jonge Red Flames (U16 of U17). Het is een dame die zeer gedetermineerd is en radicaal mikt naar de top.

Als haar naam valt op FB, gaat het aantal “Bereikte personen” op bvb De Voetbalschool Atletico van zo’n 350-400 naar boven de 3000. Ze is dus al bepaald populair!

10:40

Danny Carrette over zijn wedervaren tijdens de Dodentocht van Bornem en wat het heeft opgebracht voor zijn goede doel Children at Risk ( Ingrid Sys)

 

11:05

Ludo Vandeau, muzikant en zanger van Franse liederen.

Ludo brengt eigen Frans werk. Voor alle duidelijkheid: Geen folk of wereldmuziek. Wel French pop of chanson. Maar dat is geen imitatie of herhaling van het chanson waarbij men enkel denkt aan Edith Piaf en anderen. Het mag voor hem anders, rijker en eigentijdser.

Anderhalf jaar geleden verscheen zijn eerste solo-album 'Au Gré du Charme' n.a.v. het cd-concert in de Gentse Minard schouwburg. Dit jaar brengt Music and Words, Nl zijn tweede solo-cd uit: 'Au Lendemain des Belles Choses'

Chloé: https://www.youtube.com/watch?v=iCG1jl8I9XY

Zijn verhaal: hij was de stem bij Ambrozijn (folk - 5 cd’s), een van de zangers bij Olla Vogala  (wereldmuziek -5 cd’s), gastzanger bij Lais (folk -2 cd’s) en bij de Franse singersongwriter Gabriel Yacoub (2cd). Met zijn eigen groep Bodixel (2cd’s) verkende hij de wereld van het Spaans en Frans chanson. Maar zijn hart klopt in het Frans... 

Na zovele cd's en groepen werd het vorig jaar tijd voor solowerk. En dit jaar voor een tweede, nog betere cd 'Au Lendemain des Belles Choses': een cd met poëtische liederen over leven, verlies, verlangen en vertrekken.

Voor de productie heeft hij samengewerkt met de Belgisch-Canadese top-producer Rick Allison (bekend van o.a. Lara Fabian, Johnny Hallyday en Patrick Bruel). Het label Music and Words, Netherlands brengt de cd in release. 

Op 28 oktober stelt Ludo de nieuwe cd voor in Gent, nu in de Vlaamse Opera. Ze spelen opnieuw een cd-concert XL in Gent.  

11:30

Jonge voetballers strijden voor tweede maal om jeugdcup stad Deinze: SchepenNorbert De Mey

Op dinsdag 15 augustus 2017 zullen ongeveer 700 jonge voetballers voor de tweede maal strijden om de ‘jeugdcup stad Deinze’. De jeugdcup is een organisatie van KMSK Deinze, Eendracht Vinkt, KFC Sparta Petegem, SK Ooidonk Leerne en Zeveren Sportief in samenwerking met de stedelijke dienst sport en recreatie.

Samenwerking voetbalclubs.

In 2011 nam Norbert De Mey, schepen bevoegd voor sport, het initiatief om de verschillende Deinse voetbalclubs samen te brengen om een samenwerkingsverband te bevorderen. Na enkele verkennende gesprekken werd op 4 juli 2011 een intentieverklaring ondertekend door alle clubs. Deze verklaring had tot doel een onderlinge samenwerking voor de jeugdwerking te stimuleren die de mogelijkheid biedt ervaringen uit te wisselen, informatie door te geven of gezamenlijke initiatieven uit te bouwen. Tijdens het voetbalseizoen kwamen de ploegen tweemaal bijeen onder het voorzitterschap van schepen Norbert De Mey. Hierbij ontstond een transparantie over de beoogde transfers van jeugdspelers waarbij in een open geest evaluaties over talentvolle spelers mogelijk werden gemaakt. De organisatie van de jeugdcup stad Deinze is het resultaat van een jarenlange samenwerking waarbij de clubs openstaan voor continu overleg en onderlinge communicatie. Deze samenwerking, die steeds kan rekenen op de ondersteuning van de stad en van de dienst sport en recreatie, moet het mogelijk maken om de jeugdwerking binnen de verschillende clubs de nodige groeimarge aan te bieden.

Tweede jeugdcup stad Deinze op 15 augustus: Op dinsdag 15 augustus organiseren de clubs in samenwerking met de dienst sport en recreatie de tweede jeugdcup stad Deinze. De wedstrijden starten rond 9.30 u. en worden gespeeld op de accommodaties van de vijf clubs: Wedstrijden U8-U17: terrein van Eendracht Vinkt (Vinktstraat 59, Vinkt)/ Wedstrijden U9 – U15: terreinen van KMSK Deinze (Stadionlaan 5, Deinze)/ Wedstrijden U10 – U13: terreinen van Zeveren Sportief (Izegemstraat, Zeveren)/Wedstrijden U11 - U12: terrein SK Ooidonk Leerne (Ooidonkdreef, Bachte-Maria-Leerne) /Wedstrijden U7 – U21: terreinen van KFC Sparta Petegem (Gaversesteenweg 240, Petegem)Na de wedstrijd krijgen de jongeren een medaille en wordt de winnaar van iedere categorie bekroond met een prachtige beker, geschonken door stad Deinze. Gekoppeld aan een dosis fair play zal ook de tweede editie van de jeugdcup stad Deinze een onvergetelijk sportevenement worden. Dienst sport en recreatie: sportdienst@deinze.be, www.deinze.be/sport ; KMSK Deinze: www.kmskdeinzejeugd.be/; Eendracht Vinkt: www.eendrachtvinkt.be; KFC Sparta Petegem: www.kfcspartapetegem.be; SK Ooidonk Leerne: https://sites.google.com/site/skooidonck/; Zeveren Sportief: www.zeverensportief.be

+ 11:55

  • Slotnummer “The ‘In’-Crowd” – Ramsey Lewis
  • Bedanking gasten

 [ Terug naar de homepage ...]


Listen to Radio Tequila

Leerzewegels en Jan Filliersroute


vtbKultuur Deinze

  
© Radio Tequila Deinze, 1997-2017 | Home | Advertise | Bookmark | Disclaimer | Stats | Contact