Up To Date van 31 mei 2020

Up To Date van 31 mei 2020

juni 1, 2020 0

Kristof De Keukeleire en Marc Cocquyt.

De Zultse burgemeester Simon Lagrange was de eerste gast in deze aflevering van Up To Date. Het ging, wat dacht je, over corona in Zulte en de maatregelen.

Fernand Dacquin, bestuurslid van De Schotse Dagen, publiceert “Het whisky boek; Alles wat je nog niet wist over the water of life”. 111 untold story’s over whisky.” Whisky is een verhaal. Whisky is vele verhalen. Dit unieke boek bundelt de meest verrassende anekdotes uit de whiskywereld en vormt zo de perfecte aanvulling op andere boeken over distilleren, proeven en reizen. Fernand brengt hartverwarmende verhalen over geheime recepten, spookkastelen, verborgen distilleerderijen, royale drankorgels en de eerste whiskytoerist en je ontdek aspecten van whisky die je in geen enkel ander boek zult vinden. Whiskykenner Fernand Dacquin reist al bijna veertig jaar door deze wondere wereld…

Deze aflevering hadden Peter en Roland zelfs twee burgemeesters voor de micro. Want ook de Deinze burgemeester Jan Vermeulen kwam weer langs met een update over de coronatoestand in Deinze en de regio.

Kristof De Keukeleire en Marc Cocquyt kwamen vertellen over de nieuwe boerenmarkt in Landegem. De stad Deinze organiseert vanaf 5 juni iedere vrijdag een boerenmarkt aan de kerk van Landegem. Lokale boeren kunnen er hun eigen hoeveproducten verkopen tegen een eerlijke prijs. Er zijn al verscheidene standhouders ingeschreven. De slogan is “Het begint bij ons!”. Op die manier wil de Deinse adviesraad voor land- en tuinbouw de mensen dichter bij de primaire sector brengen en laten kennismaken met haar eigen hoeveproducten. Het zijn vooral de landbouwers die gesteund worden om hun eigen hoeveproducten te promoten en te verkopen voor een eerlijke prijs. Alle mogelijke land- en tuinbouwproducten, van eieren, zuivel, groenten, fruit, kruiden en vlees tot bloemen, planten en bomen komen in aanmerking voor de boerenmarkt.

Wie het programma live gemist heeft, kan op maandagavond, zoals elke week, de herhaling beluisteren via FM 106.2 voor de regio Deinze of FM 107.8 voor de regio Aalter of je kan surfen naar www.radiotequila.be op jouw smartphone, tablet of laptop. De herhaling gaat van 19 tot 21 u.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 + een =