Up To Date 798 van 10 februari 2019

Up To Date 798 van 10 februari 2019

februari 11, 2019 0

Christian Lachaert van de K & T club Sint-Hubert: ‘Op zaterdag 16 februari en zondag 17 februari organiseert K & T Club Sint-Hubert ons jaarlijks tornooi in. Voor 2019 hebben we gekozen om ons project een andere naam te geven: de Gouden Kaart & Teerling in Deinze ’t land van Nevele. Voortaan zijn alle kaarters welkom, want de club wordt verder uitgebouwd zodat men er ook terecht kan voor manillen & wiezen. Afspraak zaterdag 16 februari om 19 u en zondag 17 februari om 14 u. Op zondagnamiddag is er ook de wafelenbak in de cafetaria van zaal Ter Wilgen, voor een Brusselse wafel met koffie betaalt men slechts €3 in voorverkoop. Bestel alvast tijdig uw tickets voor de wafels, want op is op! Info & reservatie via Christian 0473/72 61 39.

Op vrijdag 8 maart komt Brigitte Balfoort naar zaal Ter Wilgen voor de goede manierenshow. U kan nu al uw toegangstickets reserveren. Het is iedereen wel al opgevallen, veel etiquetteregels hebben afgedaan en hebben die nog zin? Gelukkig komt Brigitte Balfoort uw geheugen opfrissen met haar ludieke maar leerrijke ‘Goede Manieren Show’! Journaliste en royaltywatcher Brigitte Balfoort is etiquetteconsultant bij de bekendste etiquetteschool van Europa. tickets : € 10; info & reservaties : 0473/72 61 39 ; deuren open om 19u; een initiatief van K & T club Sint-Hubert.

Eddy Van Oost organiseert Voetjebal na Zulte nu ook in Deinze en Oudenaarde. Vorig jaar nam Voetbalschool Atletico het initiatief om in de regio “Voetjebal” te introduceren. In Zulte liep het meteen storm. Men koos voor de aangename sporthal aan de Waalstraat 118. Voetjebal is bestemd voor kids van 2 tot en met 5 jaar. Van januari tot en met maart zullen een select aantal deelnemers op zondagmorgen kunnen genieten van dit uniek gegeven. Samen met één van de ouders leren de kinderen omgaan met een bal en maken ze een eerste kennis met voetbal. Al is voetballen niet het enige wat ze doen. Ook spelletjes en coördinatie- en spieroefeningen komen aan bod. Dat is dan ook weer een hulp voor de ontwikkeling van hun prille persoonlijkheid en taalontwikkeling. En bovendien beleven de ouders een unieke ervaring met hun kind, onder de (des-)kundige begeleiding van Melanie Oosterlynck.

In oktober vorig jaar kwam VTM Nieuws in Zulte een reportage maken over Voetjebal. Daarop stelde de reporter de vraag of het niet heel jong is om al met voetbal te beginnen. Deborah, mama van de 2-jarige Victor, weerlegde dit onmiddellijk. Victor is wel nog heel jong, maar het is belangrijk dat hij veel beweging heeft. Hij leert van alles bij en hij doet het graag, vooral als het gerelateerd is aan voetbal. Vorige maand op 27 januari startte in Zulte de voorjaarssessie Voetjebal maar ook in Deinze. Inschrijven kan enkel via de website www.atletico.be/inschrijven.

Lard Vanobbergen organiseert met Belga Business Center op 19, 20 en 21 februari een driedaags event rond kunst, design en energie. Op 19/02 is er een ontmoeting voor ondernemers. Op 20/02 komen, in samenwerking met Unizo Deinze en Nevele, de oprichters van Saroléa naar Deinze. Saroléa is het Belgische merk van elektrische race moto’s die internationaal furore maken. De gebroeders Robbens, Gentenaars, komen met een elektrische racemachine en komen hun ondernemersverhaal vertellen. Op 21/02 komt Andrea Croonenberghs. Iedereen kent haar van de televisie, maar slechts weinigen weten dat ze ook zelf met design bezig is en een eigen onderneming heeft.

Carlos Alleene over “Eén uur cultuur”. Op 17/3 komt Leen Huet. Zij schreef de eerste en meest volledige biografie van Pieter Bruegel, waarbij ze een nieuw licht werpt op het leven en het uitgebreide oeuvre van de schilder. De andere edities vinden plaats op 17 maart en 28 april. Gratis maar graag vooraf reserveren bij de dienst cultuur en evenementen: cultuur@deinze.be .

Wie de live uitzending gemist heeft, kan dit goedmaken op maandagavond 11 februari tussen 19 en 21 u met de heruitzending. Afstemmen hiervoor op FM 106.2 voor de regio Deinze en FM 107.8 voor de regio Aalter of je kan ook luisteren via de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 + tien =