Up To Date 1078

Up To Date 1078

juli 30, 2024 0

 

Nick Hollevoet was de eerste gast van deze uitzending. Hij brengt met theater Niho tijdens de kermisperiode in Deinze twee van zijn shows in zaal Palace op de Markt in Deinze. Hij kruipt sinds 2016 in de huid van Jenny Sergeant: een gepensioneerde freelance wc-madam uit Deinze. Jenny is het type tante of buurvrouw die iedereen wel kent. Met haar 69+ lentes ervaring heeft Jenny een ongezouten mening over alles en iedereen. Voor het eerst stond zo Jenny Solo op het podium met een comedy show over haar avonturen in New York City. Na het invullen van een eenvoudig kruiswoordraadsel won Jenny een City trip, of zoals ze het zelf zo mooi kan zeggen “nen cietietriep”. Een reis die niet altijd van een leien dakje liep. Ze vertelt ronduit over haar avonturen in The Big Apple, de Yellow Cabs, The Statue of Liberty, Trump Tower en China Town. Ze probeerde zich zoveel mogelijk aan te passen aan de Amerikaanse stijl van leven, maar koffie drinken op straat uit een kartonnen bekertje dat is niet aan Jenny besteed. Jenny ging in première met haar dolkomische New York avonturen vorig jaar in Theater Tinnenpot tijdens de Gentse Feesten 2023 en in Zaal Ter Wilgen tijdens de Deinse Feesten 2023! Nu is Jenny er terug in Gent en in Deinze met vanavond in Theater Scala om 20u00 – Tickets € 20,00 of telefonisch 09 233 77 88 en in Zaal Palace volgende week zondag 4 augustus om 15u00. Tickets € 20,00 -0492 70 52 40.

En dan is er een tweede voorstelling: ‘De Ultieme Uitdaging’. Deze handelt over een man die vandaag ontslagen wordt uit de gevangenis. Hij vertelt op een soms luchtige, soms bittere manier zijn verhaal. Hij schuwt ook geen dolle gags met zijn publiek. Af en toe speelt hij de figuren uit zijn verleden. In flashbacks rakelt hij de dingen weer op. Zijn kennismaking met vrouwen en vrienden, de fatale ruzie met een van hen, de proceszitting. Zijn woede en frustraties. Maar ook de gekke dingen uit die periode. Op het einde wisselen de momenten van illusie, ontgoochelingen en nieuwe hoop mekaar in een snel tempo af. Hij neemt de ultieme uitdaging van het nieuwe leven aan . Een sterke monoloog die na 15jaar opnieuw gebracht wordt door Nick J. Hollevoet, in een sobere en doordachte regie van Monique De Bock. Zaal Palace: Donderdag 1 en vrijdag 2 augustus om 20u00. Tickets € 20,00. Bel 0492 70 52 40.

Georges Bracke (grote foto) van de legendarische Belpopgroep The Vipers brengt  herinneringen boven. The Vipers, in een vorig leven een succesvolle popgroep met tussen 1969 en 1972 een blitzcarriëre met als hoogtepunt in 1969 de bubblegum hit “Looky Looky”, geschreven door Giorgio Moroder. Deze ‘one hit’ bracht The Vipers in de voorprogramma’s van Uriah Heep, Deep Purple, Humble Pie, The Kinks en The Equals. Later, in een nieuwe bezetting, met The Rubettes, Mud, Middle of the Road, The Tremeloes, The Fortunes, Manfred Mann, The Troggs, Sailor, Suzy Quatro , Dave Edmunds, The Searchers, The Sweet, Showaddywaddy en recent Status Quo, Deep Purple en Joe Cocker in hun nieuwste leven.

De platenbazen hoorden The Vipers liever pop maken, het leger wenkte en een split kon in 1972 niet worden vermeden. Twintig jaar lang speelden de muzikanten alleen nog voor zichzelf, maar in het begin van de jaren negentig begon het weer te kriebelen bij bassist Georges Bracke en zanger Guido De Ley (ondertussen al een aantal jaren met verve vervangen door Peter). Tijdens de Gentse Feesten van 1994 traden The Vipers voor het eerst weer op, ze waren vaak te gast in bruine kroegen en vaste gasten in het muziekcafé ‘De Zonnedadans’. Sindsdien spelen de leden wat ze 25 jaar geleden al zo graag hadden gespeeld: pure rock en blues. Het geluid sloeg aan. Er ging geen week voorbij of The Vipers stond wel ergens op een podium. Een bluescafé, een motortreffen, een festival of een zaaloptreden, als ze maar hun ding konden doen. Niets was The Vipers te min. The Vipers is dan ook geen band als alle andere. De bandleden kiezen steevast voor het stevige en het stampende uit de rockgeschiedenis en halen alles uit hun kas om het met overtuiging en plezier te spelen. Een klassieker staat er bij The Vipers steeds herkenbaar, krachtig en meeslepend. Van Smoke on the Water, over Child in Time en Light my Fire tot La Grange, ze brengen het met een aanstekelijke passie voor rock en blues. Ideale set om een festival te openen, om het vuur aan de lont te steken. Ze veroverden radio en televisie – onder meer in Het Swingpaleis, De Laatste Show .

In december 2003 rockten ze de Golden Years in het Antwerps sportpaleis. Ze waren er support act voor Status Quo in 2006 en in 2007 voor Deep Purple en Joe Cocker. De Gentse rockgroep brengt een staalkaart van het gevierde repertoire waarmee de groep ondertussen al dertien jaar het hele land rondtoert. Hun krachtigste rocksongs, de ruigste bluesnummers, de hardst stompende meezingers en wildste hits van bands als Uriah Heep, Led Zeppelin, Deep Purple, the Doors en ZZ Top. The Vipers, groeiden uit tot de ultieme jukebox en de muziekencyclopedie bij uitstek voor wie dit soort potige sound genegen is.

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Yves Ghyselinck uit Nazareth neemt deel aan de dodentocht voor het goede doel! Hij wordt daarbij bijgestaan door Viviane De Preester. Op 9 en 10 augustus neemt Yves deel aan de Dodentocht. Hieraan koppelt hij een sponsoringsactie t.v.v. de nierdialyse patiënten van ziekenhuis Deinze en Maria Middelares.

Alain Moerman over de 20ste editie van de Leerzewegels – en Jan Filliersroute. Radio Tequila organiseert op zondag 4 augustus zijn twintigste sneukelfietstocht, de Leerzewegels – en Jan Filliersroute. Voor het eerst bezoeken alle fietsers vijf stopplaatsen: Filliers, Thomas Cycles, Bamboebergh, de nieuwe locatie van Torck Exterieur en een nieuwe winkel in Driespoort Shopping: Goe Beestig.

De afstand bedraagt +- 45 kilometer, maar men kan ook kiezen voor een kortere route van +- 25 km. Ook dan passeer je alle stopplaatsen. Vertrek van de tocht is bij de buur van Radio Tequila: Tuinen Michaël, te vinden in de Bredestraat 71. Verder krijgt Tequila de steun van bakkerij Raes uit Kruisem, frituur ’t Buikske Vol uit Wortegem. Augustijn en Sint-Canarus. Er wordt terug gezorgd voor een hapje en een tapje. Bij aankomst krijgt elke fietser een portie frietjes met een stukje vlees. Bij fietspech kan je een beroep doen op Thomas Cycles uit Astene en dankzij Sport Vlaanderen is elke fietser verzekerd.

Er is vrije start tussen 9.30 en 14 uur. De deelnameprijs is 20 euro pp, kinderen tot 12 jaar 10 euro. Parkeren kan op een weide in de buurt. Inschrijven kan via www.radiotequila.be, ten laatste op donderdag 1 augustus.

(Fa)Bienne [Naessens] is een gepassioneerde fotografe uit Deinze. Ze dingt mee voor de Bruidsfoto Awards Benelux, categorie Familiemoment. Nadat ze haar damesboetiek zowat een jaar geleden definitief sloot, focuste ze zich volledig op fotografie. Ze was al volledig zelfstandige fotografe vlak voor de pandemie en koos uiteindelijk voor haar grote passie. Zo kwam ze ook naar Deinze wonen. Ze waagde zich meteen deel te nemen aan enkele internationale wedstrijden voor bruidsfotografie zoals Wedisson en Wedwar. En ze deed het niet slecht want ondertussen haalde ze al meer dan dertig gerenommeerde prijzen binnen. Nu wilt ze gaan voor de Bruidsfoto Awards!

Haar niche als fotograaf is om mensen gelukkig te maken en ze wil die fonkel in hun ogen weergeven in haar foto’s. Ze volgde een opleiding Fotografie aan het Sint-Lucas kunsthumaniora in Gent. De tijd dat men nog zelf in de donkere kamer foto’s moest ontwikkelen. Fabienne is dus geselecteerd voor de Bruidsfoto Awards van de Benelux. Men kan nog stemmen tot half augustus voor de categorie ‘familiemoment’ waarbij ze de bruid en bruidegom samen met de bruidsmeisjes een menselijke ketting laat vormen. De schaduw die ze werpen vormt dan eigenlijk de mensen. Stemmen via www.bruidenbruidegom.be

Je kan het programma telkens vanaf maandag integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de knop “Tequila gemist” boven in het menu van deze website. Er is natuurlijk ook nog altijd de Facebook Live, die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden via de Facebookpagina van Radio Tequila.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × 1 =